به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر محرابیان در آستانه دهه مبارک فجر در نشست هماندیشی با روسای بیش از 100 تشکل صنعتی و معدنی کشور افزود: حجم سرمایهگذاریها طی چند سال گذشته به شدت افزایش یافته است و در تولید چندین محصول استراتریک به نقطه بسیار روشنی رسیده ایم.
در این دیدار که به مدت چهارساعت برگزار شد، وزیر صنایع و معادن تاکید کرد: مدیران اقتصادی کشور با تکیه بر توانمندیهای داخلی، ایجاد جو مطمئن و ترزیق اعتماد واقعی بین صنعتگران در سال 86 باعث افزایش 80 درصدی جذب سرمایهگذاری در کشور نسبت به سال قبل شدند و این رقم در سال 87 نیز با شتاب بیشتری افزایش یافته است.
وی به موفقیتهای بخش صنعت اشاره کرد و گفت: پس از 30 سال، کشور در تولید سیمان به مرحله خودکفایی رسیده است به طوریکه طی 5 / 3 سال گذشته بیش از 5 / 7 میلیون تن به ظرفیت تولید سیمان کشور افزوده شد.
محرابیان افزود: همچنین در بخش فولاد تا پایان سال ظرفیت این محصول از 10 میلیون تن به 15 میلیون تن افزایش خواهد یافت.
وی عمده مشکلات کنونی بخش صنعت را نبود تخصص در انجام فعالیتهای صنعتی، وجود رقابتهای کاذب و غیرکارشناسی و عدم تجهیز کارخانجات به فناوری و دانش صنعتی روز دانست و گفت: به روزرسانی صنعت، امری اجتناب ناپذیر و کاملا ضروری است که محور سیاست های دولت نیز همین امر میباشد.
محرابیان تاکید کرد: با ظرفیتسنجی در بخش صنعت و شناخت صنایع اشباع شده باید سرمایهگذاری را به سوی ظرفیتهای خالی این بخش هدایت کرد.
وی با اشاره به وجود بحران در کشورهای غربی و برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسی که باعث فشار بر تولید در کشورمی شود گفت: سیاست اصلی دولت حمایت و تقویت بخش تولید کشور است و نباید با انحراف برخی مشکلات جهانی به سمت بخش تولید داخلی، روند شتاب گرفته کنونی را تضعیف کرد.
وزیر صنایع و معادن خواستار اطلاع رسانی صحیح از اوضاع اقتصادی جهان و ایران شد و گفت: مدیران بخش صنعت و تولید و نیز متولیان امور اطلاع رسانی باید با ارائه اطلاعات و تحلیل های دقیق و علمی، از ایجاد انتظارهای غیرکارشناسی در جامعه پرهیز کنند و همه ما باید همت خود را در مراقبت از تولید و شتاب بیشتر رشد صنعتی کشور قرار دهیم.
وزیر صنایع و معادن در پاسخ به خواست تشکل های صنعتی کشور درباره جزئیات طرح تحول اقتصادی تصریح کرد: هدفمند کردن یارانه ها به صورت تدریجی انجام خواهد شد و بررسی های دقیق انجام شده نشان می دهد که این طرح به طور کامل به نفع اقتصاد و تولید کشور است و بسیاری از مشکلات کنونی را مرتفع خواهد کرد.
وی با تشریح بخش هایی از این طرح گفت: برای مثال نرخ حمل و نقل برای بخش تولید به صورت ترجیحی خواهد بود و در برخی رشته های صنعتی که مصرف انرژی بیشتری دارند نیز نرخ ویژه در نظر گرفته خواهد شد.
وی سهم یارانه بخش صنعت از یارانه های انرژی را در حال حاضر 15 درصد ذکر کرد و گفت: وزارت صنایع و معادن پیشنهاد کرده است وجوه حاصل از صرفه جویی ناشی از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها صرف بازسازی بخش انرژی واحدهای تولیدی شود.
وی با ذکر تلاش های وزارت صنایع و معادن برای حل مشکلات مربوط به نقدینگی و تخصیص منابع به بخش تولید کشور گفت: به نظر می رسد سازوکار موجود در زمینه ارائه تسهیلات نظام بانکی به بخش های مولد، نیازمند بازنگری است.
وزیر صنایع و معادن فروش اعتباری محصولات پتروشیمی، مس،آلومینیوم و روی را از جمله اقدامات دولت در جهت حل تامین نقدینگی واحدهای تولیدی ذکر کرد و گفت: مساعدت دولت در زمینه پرداخت مابهالتفاوت نرخ یورو و افزایش تسهیلات گمرک به تولید داخلی از دیگر اقدامات اساسی دولت در جهت حمایت از تولید میباشد.
وزیر صنایع و معادن همچنین در این دیدار اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش افزوده را در سایه ایجاد زیرساختهای لازم، در دراز مدت به نفع تولید دانست.
در این دیدار روسای تشکلهای صنعتی و معدنی به صورت صریح مسائل و مشکلات حوزه خود را با وزیر صنایع و معادن در میان گذاشتند.
نظر شما