۱۸ بهمن ۱۳۸۷، ۱۰:۱۴

اختصاصی مهر /

ابداع فناوری دزدگیر ماهواره ای توسط محققان کشور

ابداع فناوری دزدگیر ماهواره ای توسط محققان کشور

تلاش دو تن از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف با ارائه عملی فناوری دزدگیر ماهواره ای به بار نشسته است تا بدین وسیله گام بلندی در راستای قطع وابستگی کشور به فناوریهای تولید شده در کشور برداشته شود.

مهندس محمدرضا زمانی - مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فناوری دزدگیر ماهواره ای موجود در کشور بر اساس بهره برداری از نمونه های خارجی و عمدتا گران قیمت شرکتهای مطرح بین المللی ارائه می شود، گفت: مدلهای خارجی که هم اکنون در کشور مورد استفاده قرار می گیرند مشکلات کاربردی خاص خود را دارند و از این رو در پروژه ای که با همکاری رضا فرشی، از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف ارائه شده است، بخش قابل توجهی از این نارسایی برطرف شده و در عین حال تلاش شده تا کارآیی های آن نیز افزوده شود.

وی با اشاره به اینکه این فناوری در دو نسخه ارائه شده است، افزود: نسخه اول این فناوری به صورت آنلاین و قادر است گزارش لحظه به لحظه از محل قرار داشتن خودرو و هر سامانه ای که این فناوری در آن نصب شده است را ارائه کند. پردازشگر اطلاعات را از GPS دریافت کرده و به سامانه  GSM منتقل می کند و داده های پردازش شده به شماره های تلفن همراهی که برای سامانه از پیش تعریف شده است نظیر پلیس، بیمه و از همه مهمتر مالک خودرو ارسال می کند.

زمانی با بیان اینکه نسخه دوم به صورت آفلاین عمل می کند، خاطر نشان کرد: در این نسخه حرکت خودرو و سامانه های مشابه بر روی کارت حافظه قابل انتقال سامانه و داده های مرتبط با موقعیت لحظه به لحظه خودرو بر روی کارت حافظه ثبت می شود و پس از قرار دادن آن در دستگاه کارت خوان، افراد از موقعیت و محل تردد خودرو در ساعات گذشته مطلع می شوند.

این محقق به جزئیات این فناوری اشاره کرد و اظهار داشت: این دستگاه شامل سامانه "GPS" و یک پردازشگر مرکزی است. پردازشگر اطلاعات دریافتی از سامانه GPS را که شامل موقعیت لحظه به لحظه خودرو است در قالب اعداد و ارقام و مختصات و جغرافیایی دریافت می کند. این داده ها در ادامه به سامانه GSM نصب شده در دستگاه منتقل شده و در نهایت کاربر می تواند گزارش لحظه به لحظه ای از وضعیت خودروی خود داشته باشد.

وی در خصوص کاربردهای دزدگیر ماهواره ای خاطر نشان کرد: این دزدگیر برای محافظت از خودروها به کاربرده می شود ضمن آنکه برای نظارت بر فعالیت خودروهای دولتی، تانکرهای حامل سوخت و مواردی نظیر آن نیز کاربرد دارد. همچنین مراکزی چون شرکتهای حمل و نقل جاده ای و درون شهری و شرکتهای خدمات رسان آمبولانس می توانند از خدمات این فناوری برای مأموریتهای مورد نظر بهره مند شوند. 

مجری طرح به برنامه های آتی برای تکمیل این فناوری اشاره کرد و ادامه داد: به منظور توسعه این فناوری قرار است حسگرهای  ضربه ای در این طرح نصب شود. با نصب این حسگرها، فناوری ابداعی عملا به دزدگیر خبررسان قابل اطمینان تبدیل می شود.

وی با اشاره به اینکه تلاشهایی برای ثبت این فناوری آغاز شده، افزود: این طرح را به وزارت صنایع که باید حامی محققان جوان باشد، ارائه کردیم اما تا کنون هیچ پاسخی نگرفتیم با این حال به آینده امیدواریم.

کد خبر 826707

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha