۱۴ بهمن ۱۳۸۷، ۹:۳۵

نباید به بهانه بحران مسیرهای تجارت را صعب العبور کرد

نباید به بهانه بحران مسیرهای تجارت را صعب العبور کرد

معاون وزیر بازرگانی گفت: محدودکردن واردات به استفاده از ارزهای صادراتی راهکار مناسبی نیست و در واقع مسیرهای تجارت را صعب العبور می کند.

مهدی غضنفری در گفتگو با مهر درباره راهکارهای نجات صادرات کشور از بحران مالی دنیا گفت: منوط کردن واردات به استفاده از ارز صادراتی برای مقابله با بحران مالی دنیا که از سوی برخی صادرکنندگان مطرح شده است، یکی از راهکارهای قابل بررسی است، شاید سازوکارهای ساده تری نیز در این رابطه وجود داشته باشد.

معاون وزیر بازرگانی تاکید کرد: نباید به بهانه مقابله با بحران مالی دنیا مسیرهای تجارت کشور را که سالها با زحمت در حال هموار شدن است، صعب العبور کرد. البته در این راستا می توان برای ارز صادراتی قیمت دومی داشته باشیم و ارز را با قیمت بیشتری از صادرکنندگان خریداری کنیم.

وی تصریح کرد: تنها نگرانی که در رابطه با منوط کردن واردات به ارز صادراتی وجود دارد این است که مسیر تجارت نباید مسیر پیچیده ای شود و باید تعداد قدمها و مراحلی که جلوی راه تجار قرار می گیرد، کم باشد چراکه اگر هر کار تجاری را منوط به دریافت مجوز کنیم قطعا مسیر تجارت را سخت کرده ایم که به خودی خود بر موضوع صادرات نیز تاثیرگذار است.

به اعتقاد وی، زمانی کشور با در نظر گرفتن مجوزهای بسیار برای تجارت اعم از صادرات و واردات مبارزه کرده و حال که این جاده در حال هموار شدن است اگر به صورت مجدد بخواهیم به دلایلی نظیر کمبود ارز و کاهش حجم واردات، موانعی را ایجاد کنیم مسیر را مشکل کرده ایم.

غضنفری گفت: باید راهکاری را بیابیم که کمترین موانع را برای تجارت داشته باشد و کمترین مجوزها را طلب کند، انتظار ما این است که کارگروهی که در دولت به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی برای مقابله با بحران تشکیل شده است، راهکارهایی را برای صادرات در نظر گیرد، به این معنا که اگر می خواهند صندوق حمایت از موضوع شرکتهای بحران زده تشکیل دهند یا استمهال کنند یا وامهای ارزان قیمت ارائه دهند هرچه زودتر منابع لازم برای این کار و نحوه تخصیص آنرا ابلاغ کنند.

وی اظهار داشت: صادرکنندگان امسال فقط به دلیل بحران مالی با مشکل کاهش صادرات مواجه نیستند که ممکن است با مشکل مواجه شده باشند بلکه در بخش کشاورزی خشکسالی و سرمازدگی سال گذشته نیز موجب کاهش تولید در بخشی از حوزه ها  شده است و این به خودی خود کاهش صادراتی را در پی می آورد.

کد خبر 827232

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha