حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه استاد حوزه و دانشگاه و مدیر گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با زنده و پویا نگاه داشتن اندیشه های دینی امام (ره) با اشاره به اینکه مجموعه ای از فرمایشات حضرت امام در کتابهایی تحت عنوان "تبیان" جمع آوری و برخی از دانشگاهیان برای تدوین پایان نامه و رساله علمی خود از اندیشههای سیاسی اجتماعی امام استفاده میکنند، اظهار داشت: این نوع کارها قابل عرضه و استفاده است اما در حال حاضر 2 خلأ وجود دارد که باید در عرصه پژوهش آن را مرتفع کرد.
وی افزود: کار اول تدوین منظومه وار اندیشه های امام است، این اندیشه ها تاکنون به طور پراکنده کار شده اما نظام گفتمانی و منظومه ای از فرمایشات حضرت امام در باب اندیشه های دینی- اجتماعی و سیاسی وی تدوین نشده است. این منظومه فکری باید فرمایشات بنیانگذار انقلاب اسلامی را به لحاظ اهداف، سیاستها، الزامات و برنامه ها دسته بندی کند.
وی با اشاره به اینکه برخی فرمایشات امام در رابطه با اهداف و برخی دیگر در رابطه با برنامه ها است یادآور شد که این نوع فرمایشات باید تفکیک شده و به یک نظام تبدیل شوند.
حجت الاسلام خسروپناه تأکید کرد: تدوین نظام سیاسی و اجتماعی امام بسیار اولویت دارد.
مدیر گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: کار دومی که باید انجام شود این است که فرمایشات امام به دو دسته ثابت و متغیر تقسیم و در کنار آن تمایز و معیار تمایز میان آنها نیز مشخص شود تا همه مباحث سیاسی اجتماعی امام را جزو دسته ثابت و یا همه آنها را جزو دسته متغیر حساب نکنیم.
این استاد حوزه اظهار داشت: امام از یک طرف به ولایت مطلقه فقیه قائل است از طرفی جایگاه وسیعی برای اختیارات مردم در اندیشه اجتماعی سیاسی امام وجود دارد این اندیشه ها باید جمع شده و تمایز میان آنها مشخص شود.
وی همچنین در رابطه با نقش دستگاه های فرهنگی به منظور زنده و پویا نگاه داشتن اندیشه های دینی امام راحل گفت: دستگاه های فرهنگی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دفتر تبلیغات اسلام و همچنین به یک معنا آموزش و پرورش و آموزش عالی نیز یک دستگاه فرهنگی محسوب می شوند، باید هر بخشی از این منظومه ها را پس از تدوین در اخیتار داشته باشند.
خسروپناه اضافه کرد که این سازمانها، دستگاه ها و نهادها باید از سیاستهای مربوط به خود در این منظومه تدوین شده در عرصه تبلیغ و آموزش استفاده کنند. این منظومه ها باید به نوعی ابلاغی باشد و زمانی که یک دستگاه برنامه 5 ساله خود را تدوین می کند براساس این سیاستها و اندیشه های حضرت امام، برنامه خود را تعیین کنند.
نظر شما