به گزارش خبرگزاری مهر، روسیه فضاپیمای کروناس فوتون خود را به منظور مطالعه فعالیت های خورشیدی و تاثیر آن بر لایه های بالایی اتمسفر زمین به فضا ارسال کرد.
به گفته مقامات سازمان فضایی روسیه راکت Cyclone-3 در روزهای آخر ماه ژانویه پایگاه فضایی را در شمال روسیه ترک کرده و پس از گذشت دو ساعت در محل مورد نظر بر مدار خورشید قرار گرفت.
اصلی ترین ابزار نصب شده بر روی این فضاپیما تلسکوپ اشعه گاما سبک و کم مصرفی است که در کشور هند تولید و ارائه شده است و در کنار دیگر تجهیزات روسی از قبیل انواع حسگرهای دقیق قرار گرفته است.
تجهیزات علمی موجود در این فضاپیما امکان ثبت تشعشعات الکترومغناطیسی خورشیدی را در حیطه انرژی این ستاره سوزان به منظور بررسی تغییر شکل و تراکم انرژی میدان مغناطیسی به ذرات پر شتاب انرژی در زمان فورانهای خورشیدی با وضوح تصویری بالا به وجود خواهد آورد.
این تصاویر اطلاعاتی را به منظور مطالعات دقیق بر روی مکانیزم شتاب، گسترش و فعالیتهای داخلی ذرات پر انرژی موجود در اتمسفر خورشید فراهم خواهد آورد تا محققان به واسطه این اطلاعات رابطه میان فعالیتهای خورشیدی و فرایندهای فیزیکی و مکانیکی در لایه های بالایی اتمسفر زمین را درک کنند.
موافقت نامه مشترک کشورهای هند و روسیه به منظور مشارکت در این ماموریت فضایی طی سفر نخست وزیر هند مانموهان سینگ به مسکو و در دسامبر 2005 میلادی به امضا رسید.
بر اساس گزارش زی نیوز، زمان رسمی پرتاب فضاپیمای روسی برای روز پنج شنبه برنامه ریزی شده بود که به دلیل بروز نقص فنی در راکت این فضاپیما، ماموریت تا چند روز بعد به تاخیر افتاد.
نظر شما