به گزارش خبرنگارمهر، این نویسنده در نخستین نشست از سلسله نشستهای نقد وبررسی ادبیات انقلاب اسلامی که در سرای اهل قلم برگزارشد ضمن بیان این موضوع گفت: متاسفانه ما در حوزه فرهنگ آنچنان که شایسته است با برنامه عمل نکردهایم.
وی افزود: به عنوان نمونه هنوز تعریف جامعی از برنامه پنجساله و وجوه کارکردی آن در عرصه فرهنگ نداریم در حالی که برای حرکت در عرصه فرهنگ باید با برنامهریزی مدون و دقیق عمل کنیم.
به گفته حسنبیگی باید در برنامههایی که پیرو و هماهنگ با برنامه پنجساله نوشته میشود، جزییات اجرایی آن مورد توجه قرار گیرد. به عنوان نمونه مشخص شود که چه تعدادی کتاب در حوزه دفاع مقدس و ادبیات انقلاب تا پایان برنامه منتشر خواهد شد.
نویسندگان انقلاب در برخورد با مخاطب موفقاند
علی آقاغفار از دیگر حاضران نشست داستان انقلاب به انتقاد از نویسندگان حرفه ای سالهای نخست پیروزی انقلاب پرداخت و گفت: برخی از نویسندگان در سالهای اول پیروز انقلاب برخوردی مهرآمیز با مردم نداشتند و این سبب شد تا نویسندگانی وارد عرصه شوند که بسیار حرفهیی عمل میکنند و در ارتباط با مردم نیز موفقاند.
نویسندگی انقلاب در مسیر حرفهیی شدن است
راضیه تجار انتقاد از نویسندگان غیرانقلابی را به گونهای دیگر مطرح کرد. به گفته وی این دسته از نویسندگان همواره تلاش داشتهاند تا ارزشها و دستاوردهای انقلاب را با همه ابزار موجود از جمله تمثیلها و کنایهها زیر سوال ببرند.
وی سپس به جریان داستاننویسی در سالهای اول انقلاب اشاره کرد و گفت: هرچند که در این سالها شور و شوق فراوانی وجود داشت، اما این شور و شوق به دلایل تکنیکی در اثر عمق نمییافت. اما هر چه جلوتر رفتهایم نویسندگان ما بیشتر حرفه ای شدهاند.
توجه به تربیت نویسندگان
احمد عربلو از دیگر حاضران در این نشست با بیان آنکه "باید از جریانی که دراول انقلاب بین داستاننویسان رخ داد عبورکرد" گفت: شاید اکنون وقت آن رسیده تا به محتوای غنی ادبیات انقلاب ساختار و فرم مناسبتری داده شود حرکتی که هم اکنون آغاز شده و اتفاقا سرعت خوبی هم دارد.
وی با تاکید براینکه با وجود گذشت 30 سال از تولد ادبیات انقلاب اسلامی هنوز برخی نویسندگان ما به تکرار حرفهایی میپردازند که دیگر تازگی ندارد گفت: یکی از ضعفهای ما این است که در عرصه تربیت نویسنده حرکتی در خور شأن انقلاب انجام ندادهایم.
نظر شما