دکتر علیرضا داوری، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، حضور گسترده مقامات کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا در اجلاس امنیتی مونیخ را فرصتی مناسب جهت بررسی آخرین تحولات مناسبات تهران - واشنگتن ارزیابی کرد.
وی افزود: طبعا نمی توان انتظار داشت در چنین اجلاسی تمام مباحث موجود بین ایران و آمریکا مورد مذاکره قرار گرفته و یا برطرف گردد؛ واقعیت این است که چنین نشست ها و جلساتی از آن جهت که فرصت گفتگوی دست جمعی پیرامون مهمترین مباحث مورد نظر طرف های مختلف را فراهم می کند، نقطه ای مثبت و قابل برنامه ریزی است.
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: از سوی دیگر نباید از یاد برد که گستردگی مباحث و مسائل موجود میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا تا حدی است که صرفا برشماری این مسائل ساعت ها زمان مفید لازم دارد اما واقعیت این است که نشست هایی چون کنفرانس مونیخ، می تواند جرقه اولیه چنین مواردی را ایجاد نماید.
داوری همچنین با اشاره به اهمیت عنصر زمان در مباحث سیاست خارجی و روابط بین الملل، گفت: هر چند که رویکرد کلی دولت جدید آمریکا در مواجهه با مسائل مهم منطقه خاورمیانه تا حدودی متفاوت از تیم سابق حاکم بر کاخ سفید است اما تغییری که مورد اشاره باراک اوباما قرار گرفته از سویی و کلیت پرونده مناسبات ایران و آمریکا در پرتو تغییرات احتمالی محتاج گذر زمان است و به این زودی نمی توان درباره آن اظهار نظر نمود.
وی اجلاس مونیخ را فرصت دیپلماتیک مناسبی برای کشور آلمان دانست که با استفاده از فضای پر ازدحام این نشست و تمرکز قابل توجه رسانه های جهانی بر آن، برگی موثر را در کارنامه سیاست خارجی خود در جهت نزدیک سازی مناسبات تهران - واشنگتن و یا حداقل ایجاد جرقه اولیه این مسئله ایجاد نماید.
نظر شما