۱۴ بهمن ۱۳۸۷، ۱۴:۵۸

همایش نخستین جشنواره تجسمی فجر آغاز شد

همایش نخستین جشنواره تجسمی فجر آغاز شد

بخش همایش نخستین جشنواره هنرهای تجسمی فجر صبح امروز 14 بهمن با حضور هنرمندان ایرانی و خارجی در موزه هنرهای معاصر تهران آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه همایش جشنواره تجسمی فجر با حضور محمود شالویی مدیر کل هنرهای تجسمی، عبدالمجید حسینی راد دبیر بخش همایش و جمعی از هنرمندان داخلی و خارجی در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

در این مراسم شالویی انتقال پیام انقلاب بدون هنر را فاقد جذابیت دانست و گفت: اگر این جشنواره بدون همایش برگزار می‌شد و در آن نکات دقیق و عمیقی که می‌بایست مورد بررسی مجدانه قرار بگیرد مورد بی‌مهری قرار می‌گرفت، جشنواره ناقص می‌شد. همانگونه که اگر پیام انقلاب ما بدون هنر باشد، جذابیت نخواهد داشت.

وی ادامه داد: بدون تردید هنر در کشور ما نهادینه شده است. با توجه به اینکه انقلاب شکوهمند اسلامی سی‌امین سال خود را سپری می‌کند و فرهنگ ما کاملا هنری است، مباحث این همایش بعید به نظر نمی‌رسد و برای رونق و اعتلای هنری ما موثر هستند.

همچنین حسینی راد دبیر همایش نیز گفت: هنر معاصر ایران پس از رویداد بزرگ انقلاب اسلامی تحولات بسیاری را تجربه کرده است. در سال‌های پس از انقلاب هنرهای تجسمی نه تنها از نظر کمی گسترش چشمگیری داشت بلکه از نظر کیفی نیز هنرمندان برجسته و آثاری ارزشمند به جهان و هنر جهانی معرفی کرده است.

وی افزود: با وجود تحولات بسیار، چالش‌ها، مخاطرات، مدیریت و فرآیند برنامه‌ریزی، تاثیرپذیری، تاثیرگذاری، متاسفانه در 30 سال اخیر هیچگاه هنر معاصر به صورت عمیق و جدی مورد توجه، ارزیابی و نقد و بررسی قرار نگرفته است. البته برپایی همایش‌ها، نمایشگاهها و دوسالانه‌ها نتوانسته جوانب مختلف هنر معاصر ایران و تحولات آن را مورد بررسی قرار دهد.

حسینی راد در ادامه گفت: صاحبنظران و تحلیلگران در همایش هنرهای تجسمی ضمن توجه به مهمترین نکات هنر دوران انقلاب جنبه‌های زیباشناختی آثار را از زوایای مختلف مورد توجه قرار داده و در میزگردی با حضور هنرمندان و فعالان رخدادهای هنری تلاش می‌کنند هنر ایران را در 30 سال گذشته از نظر برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و کیفیت آثار مورد نقد قرار دهند.

همایش نخستین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور 16 هنرمند داخلی و خارجی با محور بررسی 30 سال هنر معاصر ایران در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود. همچنین فردا 15 بهمن در دومین روز همایش ساعت 10 علی عباسی نظریه‌پردازی گفتمان تابلوهای هنری انقلاب از منظر نشانه و معناشناسی با مکتب پاریس را بررسی می‌کند.

بیلی مارشال استون کینگ از ساعت 11 درباره معنویت، خلاقیت و رسانه بودن در هنرهای تجسمی، حمید شانس از ساعت 12 درباره بررسی تحولات مجسمه‌سازی معاصر ایران و اصغر کفشچیان مقدم درباره بررسی تحولات نوین در هنرهای تجسمی و جان مکدونالد هنرمند استرالیایی همایش از ساعت 15 رویا و واقعیت آثار کندر، استریتون و والامنش را بررسی می‌کند.

بخش پایانی دومین روز همایش نخستین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به سخنرانی حبیب‌الله آیت‌اللهی دبیر افتخاری جشنواره با موضوع تحلیلی بر هنر معاصر و چه باید کرد اختصاص دارد. این همایش تا 17 بهمن در موزه هنرهای معاصر ادامه دارد.

کد خبر 827563

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha