به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد نوریان امروز در مراسمی که به مناسبت سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سازمان هواشناسی کشور برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: در چهار ماه اول سال 88 ، 22 استان کشور شاهد خشکسالی خواهد بود و 16 استان دیگر نیز اکثر تمام نقاط آن دچار این مشکل می شوند و در بقیه به صورت لکه ای خواهد بود.
وی ادامه داد: در شهر تهران نیز به دلیل گرمایش زیاد که بر اثر آلودگی هوا به وجود آمده است بارشی که باید شاهد آن باشیم وجود ندارد که خود این مسئله باعث کمی باران در تهران شده است.
به گفته نوریان اگر بتوانیم از آب جاری شده از کوههای افغانستان بهره ببریم مشکل خشکسالی سیستان و زابل رفع می شود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور تصریح کرد: یک مرکز دائمی برای دیده بانی و پایش آگاهی خشکسالی تحت نظارت هواشناسی ایجاد شده است و اگر اعتباراتی که مصوب شده است در اختیار مرکز قرار بگیرد تا پایان سال آینده پایش خشکسالی روزمره و هفتگی خواهد شد که اعتبار آن 10 میلیارد است و 2.5 میلیارد آن تصویب شده است.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از نقاط کشور بر اساس تحقیقات شاهد کم بارشی، کمی رطوبت، کم شدن سرعت باد هستیم، ادامه داد: در کنار فعالیت بیش از هزار ایستگاه هواشناسی در کشور 400 ایستگاه که مالک آن سازمان هواشناسی است با تجهیزات کامل مشغول به فعالیتند.
نوریان خاطرنشان کرد: در حوزه توسعه سرمایه های انسانی بیش از 2 هزار و 500 کادر ثابت در سازمان مشغول به فعالیت هستند که امروز 87 درصد دارای مدرک دانشگاهی و 600 نفر دیگر دارای مدرک دکترا و یا در حال گرفتن آن هستند.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه در بخش توسعه تکنولوژی تمام سیستمها مدرنیزه است و جمع آوری اطلاعات در 394 منطقه صورت می گیرد گفت: در کنار 394 منطقه 170 ایستگاه کاملا اتوماتیک است که اطلاعات را ثبت و ارسال می کند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین 12 رادار نیز در حال فعال شدن است که 6 مورد آن خریداری شده و 5 مورد آن فعال است و یکی دیگر از آنها در مراحل نهایی قرار دارد که هر کدام از این رادارها با نصب حدود 3 میلیارد تومان هزینه به همراه داشته است.
به گفته نوریان یک شبکه دریایی نیز که اطلاعات را از سه منطقه در جنوب و دو منطقه در شمال جمع آوری کرده و به صورت اتوماتیک نتایج را به مراکز سازمان هواشناسی ارسال می کند.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: در کنار این ایستگاه یک شبکه ایستگاههای اقلیم شناسی که جمعا 13 نوع ایستگاه است به همراه 30 مرکز تحقیقات هواشناسی کشاورزی برای رسیدگی به مسائل مختلف شکل گرفته است.
وی تصریح کرد: در مورد توجه به آلودگی هوا اقدامات اساسی انجام گرفته است از جمله یک ایستگاه در ارتفاعات فیروزکوه وجود دارد که از تاثیرات شهری و روستایی دور است و آلودگی زمینه جو را اندازه می گیرد.
نوریان با اشاره به اینکه تمام مراکز سازمان هواشناسی به فیبر نوری و VPN مجهز است ادامه داد: توجه به هشدارهای سیل، در مناطق کشور از جمله خوزستان و گلستان نیز از برنامه های سازمان در این مدت بوده است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه همکاری با مراکز زیست محیطی از جمله دیگر اقدامات سازمان است افزود: در این برنامه پتانسیل آلودگی هوا را تا سه روز آینده اندازه گیری کرده و آن را اعلام می کنیم.
به گفته وی در حوزه کشاورزی نیز سازمان هواشناسی کشور محصولات کشاورزی را در 30 منطقه کشور بر اساس تاثیرات آب و هوایی بررسی می کند که معمولا برای 5 تا 12 سال برای یک محصول تحقیق انجام می گیرد.
نوریان عنوان کرد: در مجموع در مسیر توسعه و گسترش سازمان دو راهبرد مد نظر بوده است یکی راهبرد تغییر مقابله با رژیم به سازگاری با رژیم و دیگر تغییر نگاه مدیریت بحران به مدیریت ریسک است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه سطح آبهای زیر زمینی شمال خراسان رضوی پایین رفته است ادامه داد: از نتایج دیگر اقدامات این سازمان کاهش آثار بلایای طبیعی بوده است مانند سیل که توجه به بحث خشکسالی نیز در اولویت اقدامات ما قرار دارد.
وی گفت: در تمام شهرهای کشور در یک قالب مشخص تعرفه هایی تدوین شده است در جهت ارائه خدمات گاز و برق که به صورت متناسب و عادلانه توزیع شود.
نوریان گفت: با تنظیم جدول بندی آب و هوا نیز مبنایی جهت پرداخت حق ودیعه آب و برق به کارمندان در نظر گرفته شده است.
به گفته وی کل بودجه سال 88 برای سازمان هواشناسی کشور 70 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که رشد آن نسبت به سال گذشته 35 درصد بوده است.
نظر شما