به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام حسن روحانی طی سخنانی در افتتاحیه اولین نشست تخصصی «راهبردهای سامانه اطلاعات مکانی (GIS) در برنامهریزی استراتژیک» با یادآوری سیامین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ایران محصول پیوند صحیح سه عامل اسلام، امام و امت بود و فقدان هر یک از این سه عامل اصلی مطمئناً باعث میشد که حرکت و نهضت عظیم مردم به نتیجه مطلوب نرسد.
روحانی با تاکید بر این که اسلام راستین و واقعی یکی از ارمغانهای ماندگار امام خمینی (ره) برای مردم ایران و سایر ملتهای جهان بود گفت: مطمئناً اسلام متحجرین و خرافهگرایان هیچگاه نمیتوانست انقلاب ایران را به نتیجه برساند همانگونه که اسلام غربزده و التقاطی یا به تعبیر امام خمینی (ره) اسلام مرفهین بیدرد نیز نمیتوانست انقلاب را پیروز کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در کنار رهبری الهی و بینظیر امام خمینی (ره) تدبیر، برنامهریزی و سازماندهی نیز از عوامل مهم دیگری بود که مستقیماً در پیروزی انقلاب نقش داشت. بسیاری از تحولات انقلاب و موفقیتهای نهضت اسلامی ناشی از طراحیها و برنامهریزیهای پشت پرده بود که در نوفل لوشاتو یا تهران و قم انجام میگرفت.
روحانی در ادامه یادآور شد: یکی دیگر از هنرهای امام خمینی (ره) این بود که میدانست انقلاب اسلامی برای پیروزی نیازمند حضور تمام مردم و شکلگیری ملت واحده است و با حضور و فعالیت بخشی از جامعه به نتیجه نمیرسد. امام خمینی تمام اقشار ملت را به صحنه آورد و اجازه نداد هیچ گروه یا قشری بیتفاوت باقی بماند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که اگر میخواهیم انقلاب و نظام ادامه یابد و به کمال برسد اکنون نیز باید همان اصول حاکم باشد گفت: انقلاب اسلامی ایران به رغم موفقیتهایی که داشته هنوز در اوایل راه است و آرمانها و وعدههای اجرا نشده بسیاری را در مقابل خود دارد. اگر میخواهیم به کمال برسیم و به الگویی برای سایر ملتهای جهان تبدیل شویم که حتماً همینگونه است اکنون نیز باید همان مسیر را ادامه دهیم. یعنی مدیران و رهبران جامعه با همان سعه صدر رفتار کنند و ملت ایران نیز با همان همبستگی در صحنه باشند. جدا کردن و شقه کردن مردم، پس زدن بخشی از جامعه یا نخبگان به خاطر اختلاف سلیقه و طرد منتقدان به خاطر تنگنظری نمیتواند ما را به ثمر برساند. همچنان که اگر تدبیر و برنامه ریزی نداشته باشیم نیز به نتیجه مطلوب نمیرسیم.
روحانی در همین زمینه تصریح کرد: انقلاب اسلامی به دنبال یک حکومت اسلامی و ملی بود، یعنی حکومتی که مردم در همه امور جامعه مشارکت داشته باشند. یکی از اهداف اصلی انقلاب این بود که مسئولین اجرایی به فکر حکومت فردی، باندی و سلیقهای نباشند و حاکمیت از آنِ مردم، قانون، برنامه، کارشناسی و تدبیر باشد. اکنون هم اگر بخش بزرگی از نخبگان و جامعه به دلیل اختلاف سلیقه با یک مسئول اجرایی حاشیهنشین شوند یا اگر به جای حکومت ملی، یک فرد و باند بر سرنوشت کشور مسلط شود طبیعی است که نمیتوانیم انقلاب را به نقطه مطلوب برسانیم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از اظهارات خود با تاکید بر اهمیت تصمیمگیری بر اساس اصول کارشناسی و اجتناب از سعی و خطا در اداره کشور گفت: تمام مشکلات از آن جا آغاز میشود که ما به علم یعنی به تجربه بشری بیاعتنا باشیم. قانون اساسی کشور در کنار اجتهاد مستمر از احکام اسلامی، استفاده از علم و دانش و تجربه بشری را نیز مورد تاکید قرار داده است.
وی افزود: خطر زمانی جدیتر میشود که برخی افراد به اسم مبارزه با غربزدگی یا ارایه الگوهای منحصر به فرد و بومی، اصول مسلم علمی و کارشناسی را مورد بیتوجهی قرار دهند یا حتی انکار کنند. این در حالی است که علم، غرب و شرق نمیشناسد و مرز جغرافیایی یا سیاسی ندارد. علم و تکنولوژی جهانوطنی است و مرز ندارد. همانگونه که پیامبر اکرم (ص) با بیان اینکه «علم را بیاموزید ولو آن که در چین باشد» در واقع خطاب به مسلمانان تاکید کردند که علم را ولو در دورترین نقاط کره زمین جستجو کنید.
روحانی با یادآوری سند چشم انداز 20 ساله و سیاستهای کلی نظام که به تصویب رهبری معظم انقلاب اسلامی رسیده است تصریح کرد: سند چشم انداز بیست ساله تاکید میکند که ایران در سال 1404 بایستی کشوری توسعهیافته و از لحاظ علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه اول باشد. سئوال این است که آیا بدون استفاده از علم و دانش و تجربه بشری، بدون برخورداری از تکنولوژی مدرن، بدون تعامل با دنیا، با اقتصاد دولتی یا با تصمیمات عجولانه و استفاده از نیروهای غیرمتخصص به آن نقطه خواهیم رسید؟
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در بخش دیگری از اظهارات خود به کاربردهای وسیع سامانه اطلاعات مکانی (GIS) از جمله در مسایل نظامی و کشاورزی و همچنین نقش مهم «GIS» در تصمیمسازی، تصمیمگیری، برنامهریزی شهری و ملی و نظارت پرداخت. روحانی در این بخش از اظهارات خود با اشاره به فقدان یک مرکز واحد برای جیآیاس در کشور یادآور شد: مجمع تشخیص مصلحت نظام مناسب است با تدوین سیاستهای کلی در این زمینه راه استفاده بهینه از این فناوری را در کشور فراهم کند. وی همچنین تاکید کرد که مجمع تشخیص در بخش نظارتی خود نیز میتواند از این سامانه بهرهبرداری کند.
نظر شما