۱۶ بهمن ۱۳۸۷، ۸:۴۹

خانواده متوفیان ناشی از آلودگی هوا می توانند مطالبه خسارت کنند

خانواده متوفیان ناشی از آلودگی هوا می توانند مطالبه خسارت کنند

معاون قضایی دادستان کل کشور گفت: بازماندگان کسانی که بر اثر آلودگی هوا فوت کرده اند و این امر از سوی پزشکی قانون تایید شود می توانند مطالبه خسارت و دیه کنند.

حسین ذبحی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بازماندگان اشخاص فوت شده بر اثر آلودگی هوا می توانند به مراجع قضائی شکایت خود را مطرح کنند گفت : در صورتی که فوت فرد از سوی پزشکی قانونی آلودگی هوا و یا مسمومیت بر اثر این امر اعلام شود بازماندگان می توانند شکایت خود را مطرح و از دستگاههای مربوطه مطالبه خسارت کنند.

تشدید آلودگی هوا به خصوص در چند ماه اخیر باعث شد تا دادستان کل کشور بار دیگر به عنوان مدعی العموم وارد گردد و طی نامه ای از دادستان تهران خواست در بررسی لازم با دستگاههایی که در نحوه اجرای طرح کاهش آلودگی هوا کوتاهی کرده اند برخورد نماید.

چند روز پیش مدیرکل محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر از مرگ سالانه 2500 نفر بر اثر آلودگی هوا خبر داد و در صورتی که این امر واقعیت داشته باشد باید آن را هشداری جدی برای جامعه دانست.

معاون قضائی دادستان کل کشور درباره نحوه شکایت شهروندان از آلودگی هوا به خبرنگار مهر گفت: امکان رسیدگی به چنین شکایتی از سوی شهروندان امکان پذیر نیست و این امر بر عهده دادستانی کل کشور به عنوان مدعی العموم است.

ذبحی به اقدامات دادستانی کل کشور درارتباط با موضوع تشدید آلودگی هوا در شهرهای بزرگ به خصوص تهران گفت: تا کنون جلساتی در دادستانی کل کشور با مسئولان امر تشکیل شده است و مسئولیت ها و وظایف محوله در این خصوص به دستگاههای متولی یادآوری شده است تا با جدیت بیشتری در این باره وارد عمل شوند.

بر اساس آمار و ارقام سازمان بهشت زهرا در 9 ماه سال جاری از بین 37 هزار و 288 متوفی تهرانی تنها 14 نفر بر اثر مرگ طبیعی مرده اند و بیش از 98 درصد متوفیان به بیماریهای مختلف قلبی عروقی و سرطان مبتلا بودند.

معاون قضائی دادستان کل کشور به نامه دادستان کل کشور به سعید مرتضوی دادستان عمومی و انقلاب تهران درباره برخورد با مقصران درنحوه اجرای طرح کاهش آلودگی هوای تهران اشاره کرد و افزود: در صورتی که در بررسی های دادستان تهران مشخص شود کوتاهی در این زمینه صورت گرفته برخورد لازم اعمال خواهد شد.

ذبحی خاطر نشان کرد: گرچه اقدامات در ارتباط با کاهش آلودگی هوای تهران چندان چشم گیر نبوده اما بااین وجود تا حدودی تاثیر گذار بوده وانتظار می رود دستگاههای متولی بیش از پیش  در راستای کاهش آلودگی هوا وارد عمل شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، مطابق این آمار ابتلا به انواع بیماریهای قلبی اولین عامل مرگ شهروندان تهرانی طی 9 ماه اول سال جاری بوده است که ایست قلبی بیشترین درصد را دراین میان شامل می شود و بعد ازاین عامل سرطانها عامل دوم مرگ تهرانیان است که این عوامل در طول 6 سال همواره ثابت بوده اند و ارتباط مستیقی با افزایش آلودگی هوا دارند.

کد خبر 828698

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha