۱۸ بهمن ۱۳۸۷، ۹:۴۷

فرج الله سلحشور:

قصه های قرآنی را به دلیل بی نقص بودن آنها انتخاب می کنم

قصه های قرآنی را به دلیل بی نقص بودن آنها انتخاب می کنم

کرج - خبرگزاری مهر: کارگردان سریال "یوسف پیامبر" گفت: قصه های قرآنی، قصه هایی بی نقص هستند و به دلیل بی نقص بودن این قصه ها از آنها برای ساخت سریالهایم استفاده می کنم.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، فرج الله سلحشور در مراسم تقدیر از عوامل سریال یوسف پیامبر که شب گذشته در تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، اظهار داشت: همواره ممکن است ذهن و فکر انسان اشتباه کند که به همین دلیل قصه هایی که از ذهن انسان برمی آید ممکن است در مواردی آمیخته با وهم و خطا و دور از حقیقت باشد.

وی ادامه داد: داستانهای قرآنی برخلاف داستانهای زاییده ذهن انسان از هرگونه وهم و خطایی مبرا هستند، زیرا از سوی خالق هستی مطرح شده است و هیچ نقصی ندارد.

کارگردان سریالهای قرآنی در خصوص اهمیت تحقیق در مورد داستانهای قرآنی بیان داشت: لازم است همه علاقمندان و دست اندرکاران ساخت سریالهای قرآنی، پیش از ساخت این سریالها تحقیقات لازم در مورد داستانهای قرآنی را به صورت کامل و همه جانبه انجام دهند تا در زمان ساخت سریالهای یادشده دچار اشتباه و وهم نشوند.

فیلمنامه سریال یوسف را در بامدادان می نوشتم

سلحشور در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص زمان نوشتن فیلنامه سریال یوسف پیامبر گفت: فیلمنامه سریال یوسف را بین ساعتهای دو نیمه شب تا هفت صبح می نوشتم، زیرا اعتقاد دارم اگر قرار باشد عنایت الهی فرا رسد احتمال فرار رسیدن آن در این ساعتها بیشتر است.

این کارگردان اثرهای قرآنی ادامه داد: تحقیق و نگارش سریال یوسف از اوایل سال 79 تا اواخر سال 81 طول کشید و سال 82 نیز به نقد و بررسی این سریال گذشت.

سلحشور افزود: از خرداد 83 نیز کار فیلمبرداری آغاز شد و این فیلمبرداری پس از 33 ماه در سال 86 به پایان رسید.

بودجه سریال یوسف معادل بودجه یکی از فیلمهای سینمایی در حال ساخت است

کارگردان سریال یوسف پیامبر در زمینه بودجه ساخت سریال یوسف نیز اظهار داشت: بودجه سریال یوسف شش میلیارد و 400 میلیون تومان است که این بودجه، معادل بودجه یکی از سینماییهای در حال ساخت است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، سه سینمایی با بودجه شش میلیارد تومانی در حال ساخت هستند که این امر نشان می دهد به نسبت بودجه اختصاص داده شده برای سریال یوسف، نتیجه ساخت این سریال تا حد زیادی مثبت بوده است.

سلحشور در مورد سرعت فیلمبرداری سریال نیز گفت: با توجه به 33 ماه فیلمبرداری یوسف و نیز موارد بسیار زیاد و مهمی که لازم بود در این امر به همه آنها دقت شود، می توان گفت در فیمبرداری این سریال سرعت خوبی داشته ایم.

ارائه اثرهای جاودانه به مخاطبان به پربار شدن عمر آنها می انجامد

سلحشور اظهار داشت: عمر هیچ یک از انسانها نباید به بطالت بگذرد، زیرا عمر بزرگترین سرمایه انسان است و باید به بهترین نحو از آن استفاده شود.

وی ادامه داد: لازم است همه هنرمندان در تولید اثرهای خود به اهمیت عمر انسانها واقف باشند و به یاد داشته باشند روزی خداوند از آنها خواهد پرسید که با عمر خود و مخاطبان خود چه کرده اند.

این کارگردان بیان داشت: ارائه اثرهای جاودانه به مخاطبان در کمک به پربار شدن عمر آنها بسیار موثر است که این امر، ضرورت توجه به هنر متعالی و معناگرا را بیش از پیش آشکار می کند.

سلحشور خاطرنشان کرد: مردم و مخاطبان نیز در خصوص اثرهای ارائه شده مسئول هستند، به این ترتیب که اگر در زمینه هر یک از اثرها از قبیل سریالها انتقادی دارند باید این انتقاد را به گوش عوامل اثر برسانند.

وی افزود: اگر مخاطبان به رغم داشتن انتقاد به اثرهای هنری ارائه شده سکوت کنند، این سکوت به عنوانی دلیلی بر رضایت آنها قلمداد می شود، در حالی که در واقع، این طور نیست.

کارگردان سریال یوسف گفت: شنیدن نظرهای مردم باعث می شود تولیدکنندگان اثرهای هنری، بیش از حد به اثر خود مطمئن نشوند و بدانند کار آنها نیز ممکن است اشکالاتی داشته باشد.

عشق زلیخا به یوسف باعث رسیدن او به عشق آسمانی می شود

سلحشور در پاسخ در به سئوالی در خصوص عشق زلیخا به یوسف اظهار داشت: عشق زلیخا به یوسف، تنها یک عشق زمینی نیست، بلکه باعث رسیدن زلیخا به عشق آسمانی و رفتن دل او به سوی معشوق حقیقی می شود.

وی ادامه داد: یکی از دلایل مقدس بودن عشق زمینی را باید در تاثیر این عشق در رسیدن انسان به عشق آسمانی جستجو کرد که به همین دلیل، عاشقانه بودن بخشی از داستان یوسف و زلیخا نه تنها نقص نیست که حسن است.

این کارگردان اثرهای قرآنی در زمینه مشخص بودن چهره پیامبر خدا نیز گفت: اگر چهره قهرمان در داستانها نشان داده نشود، مخاطبان، اثر را با اشتیاق زیادی نگاه نمی کنند که این امر از دلایل نشان دادن چهره پیامبر خدا در سریال یوسف است.

وی افزود: صرف نظر از این امر به دنبال تحقیق در روایات معلوم شده نشان دادن چهره پیامبران ایراد و اشکال شرعی ندارد.

سلحشور در خصوص استفاده از منابع غیرشیعی برای ساخت سریال یوسف بیان داشت: برای پی بردن به وضعیت اقتصادی و اجتماعی مصر در زمان یوسف پیامبر از منابع غیرشیعی از قبیل "یوسف در آینه تاریخ" و "سینوحه" استفاده شده، زیرا این اطلاعات در منابع شیعی به وفور وجود ندارد.

وی افزود: در زمینه مبانی اصلی و اعتقادی سریال یوسف از منابع شیعه و سنی استفاده شده و مبنای کار را بر بهره گیری از قرآن، تفسیر المیزان و روایات معصومین قرار داده ایم.

کارگردان سریال یوسف خاطرنشان کرد: تعدادی از علما معتقد هستند استفاده صرف از قرآن برای تبدیل داستان یوسف به سریال و ساخت جنبه های اجتماعی و اقتصادی مصر در زمان یوسف کافی نیست و چیزهایی که با استفاده از منابع دیگر بر داستان اضافه شده منافاتی با قرآن ندارد.

سلحشور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: یوسف پیامبر شمایی کوچک از موعود بشریت و امام دوازدهم است که برای این امر دلایلی وجود دارد.

وی ادامه داد: دوازدهمین سوره قرآن بودن یوسف، قرار گرفتن این سوره در جزء دوازدهم، به چاه افتادن یوسف در سن 12 سالگی و 112 آیه بودن سوره یوسف (با بسم الله الرحمن الرحیم) از دلایل این امر است که یوسف پیامبر شمایی از موعود و امام زمان است.

کارگردان سریال یوسف در زمینه قصه های قرآنی اظهار داشت: همه نیازهای بشر در قصه های قرآنی پاسخ داده می شود که این امر، لزوم انس با قرآن و توجه به معنای آن را بیش از پیش آشکار می کند.

سلحشور افزود: قصه یوسف نیز مانند بسیاری از قصه های قرآنی، کامل و جامع است و انس با آن می تواند نیکیهای اخلاقی زیادی را به همه انسانها یادآوری کند.

تاکید صرف بر جنبه عاشقانه داستان یوسف و زلیخا کار غلطی است

سلحشور در آخرین بخش سخنان خود نیز گفت: تاکنون چندین اثر در سینمای ایران و جهان در مورد داستان یوسف و زلیخا ساخته شده که بسیاری از آنها بیشتر بر جنبه عاشقانه این داستان تاکید می کنند.

وی ادامه داد: این امر باعث شد دغدغه ای سنگین برایم به وجود آید و احساس کنم لازم است اثری ساخته شود که در کنار پرداختن به جنبه عاشقانه داستان یوسف و زلیخا حقیقت قصه قرآنی یوسف و نقش عشق زمینی در رسیدن به عشق آسمانی را نیز به بهترین نحو بیان کند.

این کارگردان قصه های قرآنی در زمینه لطیفه هایی که در مورد سریال یوسف و زلیخا ساخته می شود اظهار داشت: از همه مردم خواهش می کنم از پرداختن به لطیفه های غیرمودبانه در مورد داستانهای قرآنی و شوخی با قرآن بپرهیزند و از ارزش لایتناهی داستانهای قرآنی غافل نشوند.

سلحشور ضمن اشاره به اهمیت توجه به هنر متعالی به عنوان غذای روح افزود: تجلیل مردم از عوامل سریال یوسف، در واقع تجلیل از قرآن و هنر معناگرا است، زیرا اگر قرآن نبود، قصه ای قرآنی برای نقل کردن وجود نداشت.

کد خبر 829658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha