۲۰ بهمن ۱۳۸۷، ۱۰:۲۱

حسینی اعلام کرد:

متوسط درآمد سرانه هر ایرانی 10 هزار دلار است

متوسط درآمد سرانه هر ایرانی 10 هزار دلار است

وزیر اقتصاد از آمادگی نظام بانکی برای توزیع بخشی از یارانه ها به صورت نقدی و ارائه کارت ویژه به سرپرست خانوار در این باره خبر داد و در ادامه متوسط درآمد سرانه سالیانه در کشور را حدود 10 هزار دلار اعلام کرد و گفت: ایران جزو کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید شمس الدین حسینی درباره آخرین وضعیت هدفمند کردن یارنه ها گفت: در این مورد با کمیسیون ویژه مجلس، جلسات بسیاری برگزار شده است و به دلیل حساسیت موضوع، مجلس نیز نسبت به آن با حساسیت بالایی برخورد می کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تصویب کلیات لایحه هدفمند کردن یارانه ها در کمیسیون ویژه مجلس، تصریح کرد: در بحث هدفمند کردن یارنه ها دولت دو موضوع را دنبال می کند که یکی از آنها استفاده بهتر و بهینه از منابع خدادادی است و نکته دوم اینکه به دلیل اینکه نظام یارانه ای کشور به صورت قیمتی پرداخت می شود، سعی می کنیم که کالاها پائین تر از قیمت واقعی آن عرضه شود.

وی که شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی سخن می گفت ، ادامه داد: در این شرایط هرفردی که مصرف بیشتری داشته باشد، از یارانه بیشتری برخوردار است و هرفردی که درآمد بیشتری داشته باشد، بیشتر مصرف می کند، بنابراین فردی که درآمد بیشتری داشته باشد از یارانه ها بیشتر برخوردار می شود و این امر به لحاظ توزیع درآمد کار منطقی نیست و در طرح هدفمند کردن یارانه ها اصلاح این موضوع پیگیری می شود.

حسینی گفت: دولت در لایحه هدفمند کردن یارنه ها پیشنهاد کرد که قیمت حاملها اصلاح شود، تا ساختارها اصلاح شود، اما منابعی از این طریق حاصل می شود، بنابراین چون هدف بهبود توزیع درآمد است، دولت پیشنهاد کرد که 60 درصد منابع حاصل شده، بین افراد توزیع شود.

ارائه کارت ویژه به سرپرست خانوار به گفته وی این بازتوزیع درآمد از طریق کارتهایی که به افراد سرپرست خانوار یا واجدین شرایط تعلق می گیرد، پرداخت می شود که زیرساختهای آن نیز به لحاظ نظام بانکی آماده است و مدلی که برای هدفمند کردن یارانه ها انتخاب کرده ایم، مدل خود اظهاری است.

اصل 44

وزیرامور اقتصادی و دارایی با اشاره به شرایط پس از انقلاب و جنگ تحمیلی که موجب شد اقتصاد به دست دولت بیافتد، گفت: اما امروز اعتقاد داریم که ظرفیت مدیریت اقتصاد توسط جامعه و مردم فراهم است و پیام اصلی اصل 44 قانون اساسی نیز این است که اقتصاد توسط مردم اداره شود.

وی با اشاره به دو جهتی که اصل 44 برای رسیدن به اهداف مذکور پیگیری می کند، گفت: از یک سو دولت باید یکسری از بنگاههایی را که در مالکیت خود دارد را به بخش غیر دولتی واگذاری کند و از طرف دیگر، به بخش خصوصی اجاره داده شده است که در فعالیتهایی که تاکنون اجزه حضور درآنها را نداشت،حضور یابد.

40 هزار میلیارد تومان واگذاری از سال 70 تاکنون

حسینی رقم واگذاری ها را از سال 70 تا سال 87 را حدود 40 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در سه سال اخیر پس از ابلاغ اصل 44 حدود 37 هزار میلیارد تومان از سهام شرکتهای دولتی به بخش خصوصی واگذار شده است، به عبارت دیگر 97 درصد خصوصی سازی ها طی سه سال اخیر بوده است.

به گزارش مهر، وی از واگذاری سهام بانک ملت در ماه جاری خبرداد و با تاکید بر اینکه روند واگذاری ها کند نشده است، افزود: با توجه به وقوع بحران مالی جهانی ما باید بازار سرمایه را مدیریت می کردیم، زیرا در شرایطی که بازارهای جهانی به هم ریخته بود، بازار سرمایه کشور از ثبات برخوردار بود، بنابراین ما این شرایط را مراقبت کردیم، در حالیکه مزایده ها همچنان برگزار می شد.

وزیرامور اقصادی و دارایی خاطرنشان کرد: تا پیش از این هیچ فردی نمی توانست دربخش بانکی فعالیت نماید اما با ابلاغ اصل 44 و اجرای آن هم اکنون هدایت 25 درصد بخش بانکی کشور در اختیار بخش خصوصی است و این اتفاق در مورد بخش بیمه نیز اتفاق افتاده است.

بحران مالی جهانی

وی به کاهش 40 تا 85 درصدی ارزش بازارهای سرمایه و شاخصها در سطح بین الملل اشاره و بیان کرد: این رقم در ایران کمتر از 10 درصد است، همچنین در سطح بین المللی به رغم بحران، ارقام قابل توجهی به بازارها تزریق کردند.

به گفته حسینی حدود 30 هزار میلیارد دلار از ارزش ثروت در دنیا به دلیل بحران مالی از بین رفته است و شاخصها در حال فرو ریختن است، اما در این شرایط ایران اقتصاد با ثباتی را دارد.

حمایت از بازار سرمایه

وی با تاکید مجدد بر تضمین اصل و فرع سرمایه ها و مشارکت ایران با سرمایه گذاران از محل حساب ذخیره ارزی، افزود: عرضه اوراق مشارکت برای اجرای طرحها و رونق بازار سرمایه و همچنین حمایت از بازار سرمایه  را در دستور کار داریم.

وزیرامور اقتصادی و دارایی ایران را جزو دهک دوم دنیا برشمرد و افزود: ایران از 10 کشور اول جهان فاصله دارد اما جزو دهک دوم است یعنی در بین 20 کشور بعدی قرار دارد.

درآمد سرانه هر ایرانی

وی با بیان اینکه متوسط درآمد سرانه در کشور را حدود 10 هزار دلار است، این رقم را مناسب ارزیابی کرد و افزود: ایران جزو کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا است.

به گزارش مهر، حسینی سهم اعتبارات عمرانی از بودجه عمومی کشوردر سال 58 را یک پنجم ذکر کرد و افزود: این رقم در سال 86 به 33 درصد یعنی یک سوم بودجه عمومی کشور افزایش یافته است و فعالیتهای عمرانی در کشور با شتاب و گسترش در حال انجام است.

کد خبر 830933

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha