اسلام به جامعه غیرمسلمان آمریکا معرفی میشود
انجمن اسلامی اوکلاهاما، ایالات متحده در نظر دارد به دنبال تجربههای موفق خود در سالهای گذشته اسلام را به نحوی تأثیرگذار به جامعه غیرمسلمان آمریکایی معرفی کند تا دید بهتری نسبت به اسلام داشته باشند.
این انجمن در سال 2003 به دنبال رفتار اهانت آمیز سربازان آمریکایی با قرآن کریم در زندان گوانتانامو، معرفی قرآن به جامعه غیر مسلمان آمریکا را در پیش گرفت. انجمن اسلامی اوکلاهاما در نظر دارد دین اسلام و فرهنگ مسلمانان را به آمریکایی ها بیاموزد، در همین راستا اخیرا نسخههایی از قرآن به زبان انگلیسی منتشر و توضیحاتی در کنار آیات آن ارائه کرده است.
در کنار نسخه انگلیسی قرآن کتابهایی درباره معرفی اسلام، معرفی اسلام بنیادگرا و چگونگی برخورد با اسلام نیز منتشر شده است. این تجربه موفق در سالهای گذشته مورد توجه غیر مسلمانان و استقبال مسلمانان بسیاری قرار گرفته و با درخواستهای بسیاری از غیر مسلمانان برای دریافت نسخهای از قرآن کریم رو به رو شده است.
به دنبال حملات یازدهم سپتامبر نیز بسیاری از انجمنها، سازمانها و شوراهای اسلامی در ایالات متحده آمریکا، اروپا و سایر مناطقی که مسلمانان در اقلیت به سر می برند اقدامات مشابهی انجام داده این اقدامات علاوه بر جلب توجه غیر مسلمانان بستر مناسبی برای تشرف عده ای به اسلام فراهم کرده است.
حدود 6 تا 7 میلیون مسلمان در آمریکا زندگی میکنند که این میزان کمتر از 3 درصد از جمعیت 300 میلیون آمریکا را تشکیل دادهاند.
پلیس نقض آزادیهای دینی مسلمانان آمریکا را بررسی کند
شورای روابط اسلامی-آمریکایی روز یکشنبه 13 بهمن ماه از اف بی آی خواست حقوق مدنی عدهای از نمازگزاران مسلمان را که روز شنبه برای اقامه نماز در مسجد فلوریدا شرکت و مورد بی احترامی گروهی متعصب قرار گرفتند بررسی کند.
روز شنبه هنگامی که مؤمنان نمازگزار برای اقامه نماز خود به جماعت در مسجد فلوریدا حضور یافته بودند، بیش از 20 نفر با در دست داشتن بلندگو شعارهایی علیه اسلام و پیامبر اعظم فریاد زده و کاغذهایی را با محتوای مطالب ضد مسلمانان توزیع می کردند که براساس اظهارات یکی از مقامات رسمی مسجد فلوریدا موجبات وحشت کودکانی که برای حضور در کلاسهای دینی آخر هفته به مسجد مراجعه کرده بودند را فراهم کرد.
رمزی کلیک مدیر اجرایی دفتر شورای روابط اسلامی-آمریکایی در فلویدا اظهار داشت : مردمان آمریکا وابسته به هر سنت دینی که باشند باید بتوانند بدون وحشت از انزجار یا ارعاب در نیایشگاه دینی خود حاضر شوند. ما از اف بی آی می خواهیم به بررسی این امر بپردازد که آیا چنین رویدادهایی آزادی بیان را با انزجار دینی از بین نمی برد؟
در ماه ژانویه نیز شورای روابط اسلامی آمریکایی گزارش داد مساجد فلوریدا و پنسیلوانیا مورد هدف خرابکاران قرار گرفته اند. به طوری که حتی گلوله هایی به طرف مدرسه اسلام و مسجد میامی در فلوریدا شلیک شده بود و در فلوریدا نیز به ورودی در مرکز اسلامی پیتزبورگ رنگ قرمز پاشیده شده بود.
این درحالی است که روند ساخت مسجد در این کشور توسط اقلیت مسلمان رو به افزایش است، چرا که جمعیت مسلمانان آمریکا گسترش یافته و با گسترش جمعیت باید تلاش کرد تا نیازهای دینی آنها نیز مرتفع شود.
درخواست بررسی نقض حقوق زن مسلمان در بانک کالیفرنیا مطرح شد
شورای روابط اسلامی- آمریکایی از وزارت دادگستری خواست به بررسی نقض حقوق مدنی یک زن مسلمان توسط بانکی در کالیفرنیا بپردازد که تنها به علت داشتن روسری و حجاب وی صورت گرفته است.
براساس اظهارات این زن مسلمان وی روز شنبه 12 بهمن ماه به بانکی در سن دیگو، کالیفرنیا مراجعه کرده و به رغم اینکه مقامات بانک را از اینکه برحسب اعتقادات دینی روسری پوشیده و حجاب دارد مطلع کرده، خدمات بانکی مورد نظر از وی دریغ شده است.
بانک طی بیانیه ای اعلام کرده جهت حفظ امنیت اعضا و کارمندان، کلاه، عینک آفتابی و هر نوع پوشش سر و گردن هنگام وارد شدن به دفتر شعبه باید برداشته شود. ملاحظات ویژه برای پوشش دینی و فرهنگی با تشخیص مدیریت شعبه درنظر گرفته می شود. این بانک تحقیقات خود را در رابطه با این رویداد آغاز کرده است.
ادگار هوپیدا مدیر روابط عمومی شورای اسلامی – آمریکایی سن دیگو اظهار داشت: تحت این سیاستهای تبعیض آمیز و عجیب هیچ زن مسلمان محجبه، هیچ مرد سیک عمامه به سر، هیچ مرد یهودی با کلاه هیچ راهبه کاتولیکی با پوشش سر و بدن، هیچ بیمار سرطانی با روسری، هیچ زن آمیشی با کلاه و هیچ فرد نابینایی با عینک آفتانی نمی تواند وارد تمام شعب بانک نیوی فدرال کردیت شود. ما از وزارت دادگستری آمریکا می خواهیم این مورد و سیاست غیرقانونی این بانک را بررسی و اطمینان حاصل کند که حقوق دینی تمام مشتریان بانک حفظ می شود.
وی به مدیریت این بانک کتابچه " راهنمای کارمند برای برخورد با دین اسلام" را توصیه کرده تا درک بهتری از اسلام و مسلمانان به دست آورد.
جمعیت مسلمانان بریتانیا رشد چشمگیری داشته است
براساس تحقیقات رسمی که در روزنامه تایمز منتشر شده تعداد مسلمانان بریتانیا طی چهار سال بیش از 500 هزار نفر افزایش یافته است.
تحقیقات دفتر آمار ملی بریتانیا نشان میدهد که جمعیت مسلمانان بریتانیا 10 برابر سایر جامعه سریعتر رشد میکند. در همه دوره زمانی تعداد مسیحیان کشور کاهش چشمگیری داشته است. این گزارش اظهار نظرهای کارشناسانی را دربرگرفته است که افزایش جمعیت مسلمانان را به افزایش مهاجرت، افزایش نرخ تولد، تشرف به اسلام و تمایل درحال افزایش میان مسلمانان که خود را مسلمان معرفی میکنند، نسبت میدهند.
براساس گزارش دفترملی آمار بریتانیا که اطلاعات را از 53 هزار خانوار تهیه کرده است بیش از 6/42 میلیون مسیحی در بریتانیا زندگی میکنند.این درحالی است که قسمت اعظم جمعیت مسیحیان گروه سنی بالای 70 سال هستند، درحالی که جوانان بیشتری بافت جمعیتی مسلمانان این کشور را تشکیل دادهاند.
سازنده فیلم فتنه مدعی به چالش گرفتن حکم اتهام خود شد
سیاستمدار راستگرا و افراطی هلند که فیلم فتنه را علیه دین مبین اسلام ساخته مدعی شده حکم دادگاهی که وی را برای انزجار و تبعیض علیه مسلمانان محاکمه میکند را به چالش میکشد.
گیرت وایلدرز اظهار داشت که وی برای خود وکیلی انتخاب کرده و در نظر دارد دادخواستی به دادگاه عالی ارائه کند تا حکم دادگاه فرجام خواهی آمستردام را لغو کند. من بهترین وکیل در هلند را برای خود منصوب کرده ام تا علیه این اتهام مبارزه کند.
دادگاه فرجام خواهی اعلام کرده است که گیرت وایلدز برای مجموعه اهانتهای ضد اسلامی به ویژه برای مقایسه اسلام با نازیسم دادگاهی می شود. حکم قاصی به دنبال شکایتهای متعدد شهروندانی صادر شده که اظهار داشتند دادستان از متهم کردن وایلدز امتناع کرده است.
وایلدرز 45 ساله رهبر حزب آزادی هلند است که در پارلمان 9 جایگاه دارد. فیلم توهین آمیز فتنه ساخته این سیاستمدار افراط گرا از سوی دبیرکل سازمان ملل متحد به عنوان توهین آمیز و ضد اسلامی توصیف شده است.
دادگاه فرجام خواهی هلند اعلام کرده با توجه به مسئولیت ویژه، سیاستمداران نباید اظهاراتی ایراد کنند که مایه انزجار و اندوه شود.
دولت نروژ با حجاب پلیسهای زن مسلمان موافقت کرد
دولت نروژ موافقت خود را برای تغییر قانون لباس متحدالشکل نیروهای پلیس کشور اعلام کرد تا به نیازهای دینی زنان مسلمان محجبه که در نیروی پلیس این کشور فعالیت میکنند پاسخ دهد.
ابراهیم بلکیلانی رئیس انجمن اسلامی نروژ اظهار داشت: این اقدام شایسته در راستای احترام به حقوق دینی جامعه مسلمان در نروژ صورت گرفته است. دولت یک روز پیش از اعلام موافقت خود در رابطه با تغییر لباس متحدالشکل نیروی پلیس اظهار داشته بود زنان مسلمانی که در نیروی پلیس این کشور فعالیت می کنند در صورت تمایل می توانند حجاب خود را حفظ کنند.
کلثوم حسنوی مسلمان محجبه 23 ساله الجزایری تبار پیش از این درخواستی مکتوب برای وزارت دادگستری کشور ارسال و خواسته بود که بتواند با حفظ حجاب خود در نیروی پلیس فعالیت کند.
وزارت دادگستری طی بیانیه ای اعلام کرد: پس از توصیه های هیئت رئیس پلیس نروژ تصمیم گرفته شد که قوانین لباس متحد الشکل کشور به نوعی تغییر کند که حجاب دینی نیز در صورت تمایل به بخشی از این لباس افزوده شود.
در بریتانیا و سوئد نیز زنان مسلمانی که در نیروهای پلیس خدمت می کنند می توانند حجاب خود را حفظ کنند.
جامعه مسلمان نروژی 150 هزار نفر هستند که در میان جمعیت 5/4 میلیونی کشور زندگی می کنند، بیشتر مسلمانان این کشور پاکستانی، سومالیایی، عراقی و مراکشی تبار هستند.
بازگشت وحدت به سومالی با ابتکار عمل اتحادیه بینالمللی علمای مسلمان
رئیس جمهور سومالی با اتکا به نفوذ خود، از ابتکار عمل اتحادیه بین المللی علمای مسلمان برای میانجیگری میان مخالفان این کشور حمایت کرد.
شیخ شریف شیخ احمد رئیس جمهور سومالی طی یک نشست خبری اظهار داشت: از میانجیگری اتحادیه علمای مسلمان که مدتها در انتظار آن بودیم حمایت می می کنم، علمای مسلمان می توانند نقش مثبتی در سومالی ایفا کرده و اختلافهایی که میان گروه های سومالیایی وجود دارد را از بین ببرند.
شیخ شریف رئیس اتحادیه دادگاه های اسلامی 31 ژانویه به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب شد اما این انتخاب مورد انتقاد شدید گروه شباب به عنوان شاخه ای از اتحادیه دادگاه های اسلامی سومالی و یک گروه مخالف مستقر در اریتره رو به رو شد که اظهار داشتند علیه رژیم شریف وارد جنگ می شوند.
تلاش مسلمانان استرالیا برای ساخت مدرسه اسلامی به ثمر نشست
مقامات محلی در کوئینزلند ایالت شمال شرقی استرالیا ساخت مدرسه اسلامی برای مسلمانان را مورد تصویب قرار دادند، با این اقدام تلاش یکساله مسلمانان با موفقیت خاتمه یافت.
رئیس کمیته برنامه ریزی شورای شهر گولدکوست گزارش 72 صفحه ای منتشر کرده که جزئیات تصویب ساخت کالج اسلامی بین المللی استرالیا را در شهر کارارا مورد اشاره قرار داده است. مجوز درحالی برای ساخت این مرکز آموزشی اسلامی صادر شده که به 54 شرط تعیین شده که از میان آنها می توان به شروطی درباره مجاری آب و فاضلاب تا تعریض فضای پارک اتومبیل اشاره کرد.
این تصمیم که قرار است دوشنبه آینده مورد تأیید نهایی اعضای شورای شهر قرار گیرد به یک سال تلاش مقامات مدرسه و مسلمانان محلی خاتمه می دهد. ماه نوامبر گذشته صدها نفر از مخالفان از ساخت این مدرسه دینی انتقاد کردند اما "ران کلارک" شهردار این شهر تأکید کرد که پاسخ به نیازهای دینی گروه های اقلیت حائز اهمیت است.
مسلمانان استرالیا که بیش از دو قرن در این کشور سکونت داشته اند 5/1 درصد از جمیعت 20 میلیونی کشور را تشکیل داده اند. این تعداد اسلام را پس از مسیحیت به دومین دین بزرگ کشور تبدیل کرده اند.
جامعه مسلمان و مقامات مدرسه از این تصمیم ابراز مسرت کردند. قیصر تراد سخنگوی این کالج اسلامی و رئیس جامعه مسلمان تصمیم ارائه مجوز برای ساخت مدرسه اسلامی را منطقی توصیف کرد که براساس راهبردهای طراحی شهری اتخاد شده است.
طی چند ماه اخیر پیشنهاد برای ساخت مدارس اسلامی با مخالفتهای شدیدی رو به رو شده است. شهر کوچک کمدن در حومه سیدنی در سال 2008 به مسدود کردن راه ساخت یک مدرسه اسلامی برای 1200 دانش آموز رأی داد. در فضای پس از یازدهم سپتامبر، مسلمانان با تردید و پرسشهایی درباره میهن پرستی آنها نسبت به سرزمینی که در آن سکونت دارند رو به رو هستند.
ساخت مدرسه اسلامی در نیوساوت ولز استرالیا با مخالفت رو به رو شد
شورای شهر لیورپول در نیوساوت ولز در جنوب شرقی استرالیا به اتفاق آرا با ساخت مدرسه دینی برای مسلمان مخالفت کرد، اقدامی که نیاز دینی کودکان مسلمان را بیپاسخ گذاشت.
متقاضیان این طرح در انتظار فرجام خواهی این تصمیم در دادگاه " زمین و محیط زیست" هستند. اعضای شورای شهر مدعی شدند رد این درخواست براساس طرح محیط زیست محلی لیورپول، استرالیا صورت گرفته چرا که این منطقه برای توسعه مناسب نیست و علت آن منطقه بندی روستایی است.
همچنین استدلال شده یکی از علل مخالفت با ساخت این مدرسه اسلامی کیفیت نامناسب جاده ها و فقدان حمل و نقل عمومی بوده است.
شرف علی رئیس جامعه مسلمان این منطقه اظهار داشت دوسال پیش که درخواست ساخت مدرسه را به شورای شهر ارائه کرد طرح محیط زیست محلی لیورپول وجود نداشت، درخواست ساخت مدرسه اسلامی حتی پیش از پیش نویس این طرح ارائه شده است. ما بسیار هزینه کرده و تمام ابعاد ساخت مدرسه اسلامی را بررسی کردیم، اکنون می توانم بگویم که نتیجه جلسه شورای شهر کاملاً ناامید کننده است.
کمیته جامعه اسلامی منطقه برای بررسی اینکه آیا در رابطه با تصمیم شورای شهر به دادگاه زمین و محیط زیست لیورپول فرجام خواهی کنند یا خیر تشکیل جلسه دادند.
طی چند ماه اخیر پیشنهاد برای ساخت مدارس اسلامی در استرالیا با مخالفتهای شدیدی رو به رو شده است.
شهر کوچک کمدن در حومه سیدنی در سال 2008 به جلوگیری از ساخت یک مدرسه اسلامی برای 1200 دانش آموز رأی داد.
دیوارهای مسجدی در استرالیا هدف خرابکاران قرار گرفت
به دنبال حمله خرابکارانه عدهای متعصب به مسجد مرکز اسلامی نیوکاسل در میفیلد استرالیا، جامعه مسلمان این منطقه از اینکه هدف چنین اقدامی قرار گرفتهاند ابراز تعجب کردند.
اعضای جامعه اسلامی نیوکاسل دیروز اظهار داشتند که معنای شعارهای نوشته شده روی دیوار مسجد را درک نمی کنند، اگر عده ای خواستار انتقال پیامی به مسلمانان هستند باید راه دیگری پیدا می کردند.
محمود شاه مدیر روابط عمومی مرکز اسلامی نیوکاسل گفت که این پنجمین باری است که طی 18 ماه گذشته، پس از احداث مسجد، ساختمان آن مورد هدف شعارهای دیواری قرار می گیرد. نمی دانم چگونه می توان آنها را متوقف کرد، از بین بردن این شعارها برای ما مستلزم صرف هزینه های بسیاری است چرا که ساختمان مسجد چندان هم کوچک نیست، پیش از این طی دو یا سه بار پلیس را در جریان قرار دادیم اما بدون وجود شاهد آنها نمی توانند کاری انجام دهند.
برخی اعضای این انجمن اسلامی اعتقاد دارند که شاید پاک نکردن این شعارها از روی دیوار مسجد عاملی برای شرمنده کردن خرابکاران باشد. غیر مسلمانان این منطقه چون صاحبان مغازه های اطراف این اقدام را گستاخانه و شرم آور توصیف کردند.
اعتراض مسلمانان هندوستان به تخریب یک مسجد باستانی
اعضای جامعه اسلامی در شهر بوپال مرکز ایالت مادیا پرادش و مناطق همسایه آن طی نشستی در مسجد موتی به تخریب مسجدی باستانی در دهکده کوتری در منطقه سیهور اعتراض کرده و خواستار نوسازی آن شدند.
عارف مسعود یکی از اعضای هیئت حقوقی مسلمانان هندوستان طی سخنرانی در این جلسه، دولت ایالت مادیا پرداش و سیهور را مسئول تخریب این مسجد باستانی دانست و خواستار بازسازی فوری آن شد. اگر این درخواست از سوی نخست وزیر ایالت مورد توجه قرار نگیرید تظاهراتی بزرگ صورت خواهد گرفت و مسلمانان این مسئله را در دادگاه مطرح خواهند کرد.
وی خواستار برکناری مسئول تخریب این مسجد از سمت خود شد و اظهار داشت که پیش از آغاز به تخریب این مسجد هیچ نوع هشداری به جامعه مسلمانان ارائه نشد.
مسلمانان هندوستان همچنین از دادگاه عالی ایالتی خواستند به این مسئله رسیدگی کند.
حفظ منافع اقتصادی عامل مخالفت با تحریم دخانیات در اندونزی
به دنبال صدور فتوایی از سوی حزب برجسته اسلامی اندونزی مبنی بر حرام اعلام کردن استعمال دخانیات در اماکن عمومی، عدهای برای حفظ منافع اقتصادی با این فتوا مخالفت کردند.
آریس مرکدا سیرایت دبیرکل سازمان ملی حمایت از حقوق بشر و حقوق کودکان گفت: ما این فتوا را برپایه ماهیت اعتیادآور بودن به دادگاه عالی ارائه کرده ایم. اگر دادگاه تشخیص دهد تنباکو ماهیتی اعتیادآور دارد در آن صورت استعمال دخانیات در این کشور اسلامی ممنوع می شود. بنابراین این فتوا تنها برای کودکان و زنان باردار درنظر گرفته نمی شود و دامنه شمول آن وسیع تر خواهد شد.
حدود 700 نفر از علمای مسلمان روز یکشنبه 25 ژانویه طی صدور فتوایی استعمال دخانیات در اماکن عمومی و استعمال دخانیات برای زنان باردار و کودکان را حرام اعلام کردند. این درحالی است که علما در رابطه با ممنوعیت استعمال دخانیات به طور کلی با توجه به صدمه ای که به اقتصاد این کشور وارد می شود توافق نکردند. این فتوا برای مسلمانان اندونزی که 1/86 درصد از جمعیت 235 میلیون نفری اندونزی را تشکیل می دهند از نظر حقوقی ضمانت اجرایی ندارد اما می تواند بر سیاستهای دولتی تأثیر بگذارد.
نظر شما