۲۰ بهمن ۱۳۸۷، ۱۴:۱۴

سال نجوم در مهر - 138

کشف سرعت بالای تولید ستاره در کهکشانهای اولیه

کشف سرعت بالای تولید ستاره در کهکشانهای اولیه

اخترشناسان موسسه مکس پلانک با بررسی دورترین کهکشانی که تا به حال مشاهده شده است دریافتند که مناطق ستاره سازی در این کهکشان بسیار سریع بوده و فعالیت زیادی دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس شواهد اخیری که توسط اخترشناسان به دست آمده است، مناطق شکل گیری ستاره در کهکشانهای اولیه بسیار کوچک و فعال بوده و ستارگانی زیاد و حیرت انگیزی را تولید می کند.

کهکشانهایی مانند کهکشان راه شیری از صدها بیلیون ستاره تشکیل شده اند و تاکنون چگونگی شکل گیری چنین سیستم عظیم کهکشانی و ترتیب زمانی شکل گیری ستارگان و کهکشانها آشکار نشده است.

اخترشناسان موسسه مکس پلانک طی تحقیقات جدید خود به جواب این سوالها نزدیک تر شده اند. این اخترشناسان با مطالعه یکی از دورترین کهکشانهایی که تا به حال شناسایی شده دریافتند که نور آن 12.8 بیلیون سال پس از انتشار به زمین خواهد رسید. این کهکشان از نشانه هایی از مراحل کاملا ابتدایی تکاملهای کیهانی برخوردار است که زمان این آثار به کمتر از یک بیلیون سال پس از بیگ بنگ باز می گردد.

با کمک تکنولوژی تداخل سنجی تلسکوپ IRAM محققان تصاویر بسیار خاصی را از این کهکشان به ثبت رساندند. به گفته مکس پلانک با استفاده از این تلسکوپ محققان موفق به ثبت تشعشعات مادون قرمزی شدند که تحت فرکانسی خاص از اتم های یونیزه شده کربن ساطع می شود. این تشعشعات نشانه های قابل اطمینانی از فرایند در حال وقوع شکل گیری ستارگان هستند.

بر اساس گزارش ساینس دیلی، تصاویر نهایی جزئیات موثری را به منظور اندازه گیری دقیق یکی از اولیه ترین مناطق شکل گیری ستارگان به اختر شناسان ارائه کرد. با استفاده از این اطلاعات محققان دریافتند که در زمانهای اولیه تحولات کیهانی شکل گیری ستارگان کاملا تحت تاثیر قوانین فیزیکی بوده و با سرعت بالایی صورت می گرفته است.

کد خبر 831238

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha