به گزارش خبرگزاری مهر، "نصرالله پطرس صفیر" که باید موضع بی طرفی خود را در جامعه مسیحیان این کشور حفظ کند آگاهانه یا ناخود آگاه با هشدار درباره خطرات پیروزی جریان حامی مقاومت در انتخابات آتی(جریان هشتم مارس) در دامی افتاد که جریان غربگرای 14 مارس برایش پهن کرده است.
موضع اسقف اعظم مارونی ها درباره انتخابات لبنان و هشدار وی درباره پیروزی جریان هشتم مارس(حامی مقاومت) در انتخابات آتی سؤالات و ابهاماتی را درباره اهداف و دلایل پشت پرده این هشدار مطرح کرده است.
محافل وابسته به جریان ملی آزاد لبنان (به ریاست میشل عون) از اظهارات اخیر نصرالله صفیر در گفتگو با مجله المسیره وابسته به نیروهای لبنانی(فالانژیستهای سابق) شوکه شدند در حالی که تحلیلگران سکوت مخالفان (جریان هشتم مارس) در برابر حملات جریان چهارده مارس را تاکتیک انتخاباتی توصیف کرده اند.
سخنانی را که مجله المسیره وابسته به حزب سمیر جعجع یکی از گروههای تشکیل دهنده جریان غربگرای 14 مارس به نقل از نصرالله صفیر اسقف اعظم مارونی ها منتشر کرده است، اظهارات مبهمی که نیاز به توضیح داشته باشد، نیست؛ آنچه این مجله از قول صفیر درباره خطرات پیروزی مخالفان (جریان حامی مقاومت) در انتخابات نقل کرده است .
این موضع صفیر یک شوک غیرقابل پیش بینی به صفوف مسیحیان مخالف و در راس آنها جریان ملی آزاد به رهبری میشل عون قلمداد می شود که بر ضرورت حفظ بی طرفی بکرکی(اسقف اعظم مارونی ها) و موضع میانه آنها میان همه مسیحیان به ویژه در مرحله انتخابات تاکید می کند.
"کمیل خوری" عضو جریان تغییر و اصلاح در لبنان(به رهبری میشل عون) می گوید : از صمیم قلب امیدوارم آنچه از قول اسقف اعظم گفته شده، به شیوه نادرست نقل شده باشد و اینکه آقای صفیر این سخنان را تکذیب کند، من نمی توانم تصور کنم که بکرکی مرجعیتی برای وحدت لبنانی ها نباشد، این سخن که پیروزی مخالفان خطری برای لبنان است، بسیار خطرناک است، زیرا مخالفان حداقل در میان مسیحیان، 50 تا 60 درصد آنها را در برمی گیرند؛ آیا این تعداد فراوان خطری برای لبنان هستند.
حملات موافقان(جریان 14 مارس) که برخی معتقدند با قرار دادن اسقف اعظم مارونی ها در برابر موافقان و بیان نظر وی درباره آنها در برابر یکی از مهمترین تاکتیکهای مخالفان در مرحله آمادگی برای انتخابات قرار گرفته است تاکتیک سکوت و قانونمند پاسخ دادن است.
کمیل خوری نماینده پارلمان لبنان به شبکه المنار می گوید : مخالفان برای انتخابات آماده هستند و هیچ مشکلی نداریم و این سکوت، سکوت انتظار است تا ببینیم آنها دست به چه کاری خواهند زد تا پاسخ آنها را بدهیم و سکوت ما در حقیقت ارزش طلا برای مخالفان و آینده لبنان دارد.
ناظران و تحلیلگران سکوت مخالفان را تاکتیکی قلمداد می کنند و در برابر میزان سودمندی پایبندی جریان 14 مارس به همان ادبیات انتخاباتی سال دو هزار و پنج را که دولت جرج بوش بر آن نظارت داشت، بررسی می کنند.
"عبدالله بو حبیب" سفیر سابق لبنان در آمریکا می گوید : متاسفانه جریان 14 مارس همان شیوه ای را در پیش گرفته است که می توان گفت همان شیوه جرج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا است که می گفت یا با ما باشید یا بر ضد ما؛ دنیا یا سفید است یا سیاه و حد وسطی وجود ندارد معتقدم از حالا تا زمان انتخابات و پس از آن که البته من از اواخر ماه ژوئن آتی سخن می گویم که جریان 14 مارس تغییر در سیاست آمریکا را خواهند دید و در آن صورت آنها هم تغییر خواهند کرد.
سردرگمی 14 مارس درباره انتخابات
نیروهای چهاره مارس در منطقه سرنوشت ساز "المتن" در حالتی از سردرگمی و بحران در تشکیل لیست واحدی از افزایش علاقه مندان به نامزدی به سر می برند؛ میشل المر انتخابات منطقه المتن را مادر مبارزات انتخاباتی توصیف می کند.
سلیم سلهب عضو فراکسیون تغییر و اصلاح به رهبری میشل عون از اینکه سه سال طول کشید تا میشل المر متوجه شود در سال 2005 فریب خورده است و همین احساس وی در حال حاضر تحسین برانگیز است در سال 2005 به نفع المر بود تا با جریان ملی آزاد به رهبری میشل عون ائتلاف کند .
واقعیتها نشان می دهد نیروهای چهارده مارس در انتخاب یک یا دو لیست در منطقه المتن با وضعیت بحرانی روبرو هستند و در نتیجه جایگاه میشل المر همچنان مبهم است و وی نیز با بحران انتخاب افراد قدرتمند در لیست خود روبرو است .
این در حالی است که جریان ملی آزاد نسبت به پایگاه مردمی خود در منطقه حساس "المتن" اطمینان دارد.
"حسن هانی زاده" کارشناس مسائل خاورمیانه درباره اظهارات تامل برانگیز اسقف اعظم مارونی های لبنان می گوید : مار نصر الله صفیر اسقف مارونی های لبنان در تازه ترین اظهارات درباره پیروزی احتمالی جریان 8 مارس(حامیان مقاومت)هشدار داده است.
وی همچنین خواستار خلع سلاح گروه های مسلح لبنان شد و گفت دولت قانونی لبنان تنها باید مسول سلاح ها باشد.
اظهارات تامل برانگیز نصرالله صفیر نشان می دهد که بزرگترین مرجع دینی مسیحیان لبنان تحت تاثیر جریانهای مخالف مقاومت اسلامی قرار دارد.
اگر چه رهبر مذهبی مارونی های لبنان در مصاحبه خود با مجله المسیره وابسته به فالانژیستهای این کشور(حزب وابسته به سمیر جعجع موسوم به نیروهای لبنانی) در توصیف سیاست گفته "سیاست یک روز له و روز دیگر علیه ماست "، اما اینگونه اظهارات تامل برانگیز نشان می دهد که جریانهای همسو با دولت لبنان از احتمال شکست خود در انتخابات پارلمانی لبنان هراس دارند.
لبنان تنها کشورعربی است که دارای نظام دموکراتیک و انتخابات در آن رقابتی و در فضایی آزاد و سالم برگزار می شود، بنا براین در چنین نظامی، جای هیچگونه نگرانی برای پیروزی مخالفان دولت وجود ندارد.
به اعتقاد هانی زاده، موضعگیری سیاسی اسقف مارونی های لبنان به نفع جریان 14 مارس نه تنها نمی تواند در تغییر انتخابات به نفع این جریان مخالف مقاومت اسلامی تمام شود، بلکه حقانیت جریان 8 مارس را ثابت می کند.
رهبری جریان 8 مارس را میشل عون که یکی از شخصیتهای تاثیرگذار مسیحی است، به عهده دارد که مورد توافق همه جریانهای همسو با مقاومت اسلامی است.
این جریان سیاسی به علت مخالفت با مواضع سازشکارانه جریان 14 مارس و حمایت همه جانبه از مقاومت اسلامی از محبوبیت مردمی بالایی برخوردار است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه می افزاید : در برابر جریان 14 مارس که از سمیر جعجع، ولید جنبلاط، سعد الحریری و دیگر شخصیتهای مخالف مقاومت تشکیل شده به دلیل همسویی با دولت فواد سنیوره و پیروی این جریان از سیاستهای آمریکا واسرائیل دچار انزوای داخلی شده است.
برایند نظرسنجی ها درباره انتخابات پارلمانی لبنان که در اردیبهشت ماه آینده برگزار می شود نشان می دهد که جریان 8 مارس شانس بالایی برای احراز اکثریت کرسی های پارلمان آینده لبنان دارد.
علت اقبال ملت لبنان نسبت به جریان 8 مارس به موضعگیری هوشمندانه و پشتیبانی این جریان از مقاومت اسلامی در طول جنگ 33 روزه 2006 باز می گردد که این موضعگیری قاطع، محبوبیت جریان 8 مارس را به شدت افزایش داد.
لذا موردی برای نگرانی نصرالله صفیر نسبت به احتمال پیروزی جریان 8 مارس در انتخابات آینده وجود ندارد، زیرا این جریان از همه طیفهای مذهبی تشکیل شده و تنها وابسته به طایفه خاصی نیست.
از سوی دیگر وجود سلاح مقاومت اسلامی که اسباب نگرانی اسقف مارونی ها را فراهم کرده نباید دستاویزی برای دشمنان ملت لبنان قرار گیرد .
به گفته هانی زاده، این سلاح صرفا برای مقابله با رژیم صهیونیستی در اختیارحزب الله است و هرگاه خطر رژیم صهیونیستی علیه لبنان بر طرف شود؛ به طور طبیعی حزب الله هم رغبتی به داشتن سلاح نخواهد داشت.
بنابراین با توجه به جایگاه رفیع اسقف مارونی های لبنان در میان طوایف مختلف این کشور، طرح چنین اموری هیچگونه کمکی به وحدت ملی لبنان نمی کند، بلکه بار دیگر واگرایی جریانهای سیاسی لبنان را بیش از پیش تشدید می کند.
نظر شما