وی با تاکید براینکه ورزش ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی جلوهای ویژه و خاص در جهان پیدا کرد، افزود: در گذشته نگاه به ورزش فقط نگاه تکنیک هنرمندانه بود. اما امروز با تغییراتی که در عرصه ورزش ایجاد شده است، در عرصه اشتغال جایگاه بزرگی به دست آورده است. همانطور که در عرصه تولیدات دارای جایگاهی خاص شده است.
رئیس سازمان تربیت بدتی تصریح کرد: امروزه ورزش در عرصههای اجتماعی، سلامت مردم، نشاط جامعه نقش قابل توجهی پیدا کرده است. اما اساسیترین نقش آن مربوط به حضور گسترده ایرانیان در عرصههای جهانی که جلوهگر تواناییهای یک ملت است، میباشد.
معاون رئیس جمهور درامور ورزش با اشاره به تواناییهای ورزشکاران ایرانی برای موفقیتهای بیشتر در میادین مختلف تاکید کرد: اسلام مکمل ملیت و ایرانیت مردم ایران است. ایران به خاطر قدرت فرهنگی که از آن برخوردار است، سخنگوی اسلام دربین جهانیان است. این درحالی است که ما درعرصه ورزش هم میتوانیم حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشیم.
رئیس کمیته ملی المپیک درادامه با اشاره به ورزش ایران در دوران پیش از انقلاب گفت: فضاهایی که بیانگر اقتدار ظاهری نظام شاهنشاهی بود، تمام بود و نبود ورزش دوران پیش از انقلاب را در برداشت. آن موقع تمام اقدامات درعرصه ورزش در راستای برخورداری مسئولان وقت از رفتارهای نمادین و ظاهرسازی کردن انجام میشد.
وی یادآور شد: ورزشگاههایی مانند آزادی، شیرودی، تختی و ... که تاریخ احداث آنها مربوط به دوران پیش از انقلاب است، طوری ساخته شدند که بتوانند فقط نظر خارجیها را جلب کنند. چرا که آن زمان افراد خارجی از کل ورزش ایران فقط با فضاهای ورزشی آن سروکار داشتند.
علی آبادی خاطرنشان کرد: این درحالی است که پر کردن این مجموعههای ورزشی کار میسر و شدنی نبود. چراکه در آن زمان ورزش ایران و حتی فوتبال درجایگاهی نبود که صدهزار تماشاگر داشته باشد. این موید روش و منش نمادین حاکمان نظام شاهنشاهی در عرصه ورزش است. در حالیکه حتی امروزه بزرگترین استادیومهای ورزشی جهان با ظرفیت حداکثر 50 هزار نفر ساخته میشوند.
رئیس سازمان تربیت بدنی با اشاره به اینکه از سال 1357 تا به امروز دو اتفاق بزرگ درعرصه ورزش روی داده است، اعلام کرد: اول آنکه جمعیت کشور چند برابر شده است پس اگر ساخت وسازی صورت نگیرد، سرانه ورزشی کشور نصف خواهد شد. به خصوص اینکه احتمال تخریب و از بین رفتن برخی فضاها وجود در بستر زمان وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت، سه دهه مختلف کاملا مختلف با یکدیگر سپری شده است. دهه اول مربوط به حفظ و صیانت از انقلاب بود تا درمقابل هجوم بیگانگان از این انقلاب نوپا و ارزشهای آن نگهداری شود.
رئیس کمیته ملی المپیک افزود: دراین دهه بخشهای زیادی از مجموعههای ورزشی کشور به خصوص درشهرهای مرزی، در خدمت جنگ و عملیاتهای سربازان ایرانی قرار گرفت. حتی در تهران که چندصد متر با مرزهای جنگی فاصله داشت، فضاهای ورزشی مانند مجموعه ورزشی خیابان بسیج که برای اسبدوانی ساخته شده بود، دراختیار نیروهای نظامی قرار گرفت.
علی آبادی با تاکید براینکه دهه دوم به بازسازی کشور ویرانیهای دوران جنگ اختصاص داشت، تصریح کرد: بدین ترتیب از دهه سوم ساخت و سازهای ورزشی شروع شد. نظام شاهنشاهی به ورزش رویکرد قدرتنمایی داشت. در حالیکه از آنجا نظام اسلامی و انقلابی رویکرد مردمی داشت، تمام ساخت و سازهای ورزشی هم در جهت پاسخگویی به نیاز مردم انجام شد.
"معاون رئیس جمهور در امور ورزش در ادامه نشست خبری خود به ارائه گزارشی از ساخت سازهای ورزشی طی سالهای گذشته پرداخت."
وی با بیان اینکه آمار درستی از ساخت و سازهای صورت گرفته از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در دست نیست، گفت: ورزش ایران از سال 1305 به طور رسمی ثبت شد و شکل مدون به خود گرفت. من از زمانی که ریاست سازمان تربیت بدنی را بر عهده گرفتم معادل صد در صد آنچه در طی 75 سال گذشته ساخته شده بود، کار کردم و به فضاهای ورزشی افزودم.
رئیس کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: زمانی سازمان تربیت بدنی را به دست گرفتم 43 درصد فضای ورزشی دراختیار داشتیم. اما تا پایان سال 88 این رقم از 85 درصد عبور می کند.
علی آبادی با بیان اینکه طبق مطالعات صورت گرفته در سازمان تربیت بدنی طی 5/3 سال گذشته برنامه میان مدتی تنظیم کردهایم، تاکید کرد: این برنامه دربرگیرنده 5 محور توسعه زیرساختها، منابع انسانی، مالی، فرهنگ ملی و مذهبی و درنهایت توسعه ورزش همگانی و قهرمانی است که نتیجه 4 محور اول هستند.
معاون رئیس جمهور درامور ورزش با بیان اینکه درمدت ریاست خود حدود 12 هزار جلسه و 40 سفر استانی انجام شده است، افزود: حاصل تمام گفتگوها و مذاکرات صورت گرفته این بود که توسعه ورزش قهرمانی بدون توسعه زیرساختها امکان پذیرنیست و این اصلیترین عامل است. به همین دلیل ساخت و سازهای فضاهای ورزشی را به عنوان "پاشنه آشیل" سازمان تربیت بدنی دردستورکار قرار دادیم.
رئیس سازمان تربیت بدنی در مورد بهرهبرداری از پروژههای ورزشی کشور خاطرنشان کرد: در مجموع انجام 7500 پروژه ورزشی آغاز شده است. تاکنون 3000 پروژه به اتمام رسیده و 3500 پروژه دیگر هم در نیمه راه قرار دارند که تا سال 89 آماده تحویل هستند. ضمن اینکه 3000 پروژه جدید دیگر را هم برای برنامههای آتی درنظر گرفتهایم.
علی آبادی در بخشی از نشست خبری خود با بیان اینکه جایگاه چهارمی را برای کاروان ورزشی ایران دربازیهای آسیایی گوانگجو چین در نظر گرفته است، تصریح کرد: توسعه جایگاه در این رقابتها کاری بس دشوار بوده و نیازمند یک حرکت الگاریتمی به توان دو است. صعود یک پلهای در بازیهای آسیایی با کسب حداقل 7 مدال محقق می شود. الان ایران تیم ششم آسیا است و برای رسیدن به جایگاه چهارمی نیازمند مدالهای زیادی است. با کسب پنج شش مدال این امر میسر نمیشود.
علی آبادی در پایان نشست خبری روز گذشته در مورد فضاهای ورزشی استان تهران گفت: مشکل استان تهران این است که زمین خالی زیادی برای احداث اماکن ورزشی ندارد با این حال درسال 87، 110 پروژه درسطح استان به بهره برداری رسید. البته جمعیت دراین استان به قدری زیاد است که ساخت و سازهای انجام شده اصلا به چشم نمی آید.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر وجود نواقص و اشکالات قابل توجه در برخی پروژههای افتتاح شده مانند کم نور بودن ورزشگاه سردار جنگل رشت، اظهارداشت: به هر حال درهر زمینهای احتمال کم کاری از سوی برخی افراد وجود دارد که ممکن است نتایج منفی به دنبال داشته باشد. البته میزان این نتایج بیشتر از 2 درصد نیست. بهتراست کمی خوشبین بود و 98 درصد مثبت پروژهها درنظر گرفت.
رئیس سازمان تربیت بدنی تاکید کرد: البته استادیوم سازی وظیفه سازمان تربیت بدنی نیست. در اکثر کشورها و به خصوص در اطراف ایران ورزش توسط دولت اداره می شود. فقط در بخشی از اروپا و به خصوص در زمینه فوتبال بخشهای خصوصی وارد عمل شدهاند. در حالیکه برای خصوصیسازی در ورزش شرایطی باید مهیا باشد که ورزش ما از آن بی بهره است.
رئیس کمیته ملی المپیک در مورد شرایطی که ورزش اروپا را به سمت خصوصیسازی کشانده اظهارداشت: در اروپا وام صفر درصد داده می شود، در اروپا یک مجموعه دارای برند است اما ما در ایران امکان استفاده از برند را نداریم. آنجا حق پخش تلویزیونی به طورکامل پرداخت می شود. ضمن اینکه آنها امکان شرطبندی دارند در حالیکه موازین اسلامی ما را از انجام این کار منع کرده است. همچنین بلیتهای 50 تا 70 هزارتومانی منبع درآمدزایی خوبی برای اروپاییهاست. حال آنکه در ایران وقتی قیمت بلیط به 5 هزارتومان میرسد، موجی از اعتراضات را به همراه دارد.
علی آبادی در مورد نقش بانوان در پیش بینی سازمان تربیت بدنی برای کسب جایگاه چهارمی در بازیهای آسیایی گوانگجو گفت: بانوان نقطه قوت کاروان ورزش ایران در چین خواهند بود. مجموعههای ورزشی ویژه بانوان از سال 84 تا به امروز 50 برابر شده است. سازمان تربیت بدنی 30 درصد از اعتبارات خود را صرف فعالیتهای بانوان می کند. امید زیادی داریم که بانوان بتوانند در بازیهای آسیایی گوانگجو چند مدال برای کاروان ورزشی کشور کسب کنند.
رئیس سازمان تربیت بدنی همچنین در خصوص نتایج کمیته بررسی بازیهای المپیک 2008 چین اظهارداشت: فقط کشتی عملکرد دور از انتظاری در چین داشت. سایر رشتهها در حد و اندازه های خود ظاهر شدند. بررسیهای لازم در مورد نتایج کاروان اعزامی به المپیک 2008 پکن انجام شده است. البته نباید فراموش شود که هیچ برد و باختی در المپیک تضمین شده نیست.
نظر شما