احمد جعفر پور در گفتگو با خبرنگار مهر در همدان گفت: طبق آخرین بررسیهای انجام شده بر روی تعداد رشتههای فعال صنایعدستی استان همدان اطلاعاتی در مورد رشته نمد مالی وجود نداشت و این رشته به صورت اتفاقی در یکی از روستاهای شهرستان رزن شناسایی شده است.
جعفرپور ادامه داد: بنا بر بررسیهای انجام شده در روستای "شوند" قبل از این 40 کارگاه فعال این رشته در این روستا وجود داشته است که به مرور زمان رو به تعطیلی میروند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها یک کارگاه پنج نفره به کار در این رشته اشتغال دارند، اظهار داشت: این کارگاه از بازار نسبتاً مناسبی در میان استانهای دیگر برخوردار است.
معاون هنرهای سنتی و صنایعدستی استان همدان تصریح کرد: فعالان در این کارگاه به شیوه سفارش پذیری اقدام به تولید این محصول کرده و در اختیار متقاضیان استانهای مختلف قرار میدهند.
جعفرپور با بیان اینکه ناکافی بودن حمایتهای جاری از این هنرمندان، نبود تسهیلات و بازار فروش سبب تعطیلی 39 کارگاه نمد مالی این روستا شده است، گفت: این در حالی است که به دلیل ارتباط نداشتن صنعتگران این کارگاهها با مسئولان صنایعدستی استان، حمایت مستقیمی برای حفظ آنها صورت نگرفته است.
وی اظهار داشت: تسهیلات لازم برای مرمت و بازسازی تنها کارگاه فعال و شرکت هنرمندان در نمایشگاهها در دستور کار قرار گرفته است.
احمد جعفرپور خاطرنشان کرد: روستای شوند در حال حاضر کانون تولید نمد استان است و سعی داریم با ارائه تسهیلات از سایر هنرمندان این روستا برای فعالیت مجدد دعوت کنیم.
نظر شما