۲۸ بهمن ۱۳۸۷، ۱۰:۲۹

رسانه‌ها و مهندسی فرهنگی-5/

تاثیر رسانه‌ها بر فرهنگ در گرو نزدیکی آنها به علایق مردم است

تاثیر رسانه‌ها بر فرهنگ در گرو نزدیکی آنها به علایق مردم است

علی اکبرقاضی‌زاده معتقد است زمانی رسانه‌ها می‌توانند در توسعه و مهندسی فرهنگی تاثیرگذار باشند که به خواسته‌های مردمی نزدیکی و گرایش داشته باشند.

این روزنامه نگار و استاد ارتباطات در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب گفت: رسانه‌ها به طور قطع می‌توانند در مهندسی فرهنگی و توسعه آن تاثیر داشته باشند، منتها مسئله اساسی آن است که آنها در مرحله اول باید بتوانند با عموم مردم ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: رسانه‌ها جزئی از فرهنگ عمومی جامعه هستند که از طرق مختلف بر توسعه فرهنگ تاثیر می‌گذارند و تاثیر هم می‌پذیرند، اما این تاثیرگذاری در شرایطی به ثمر می رسد که رسانه‌ها بتوانند به نحو احسن وظیفه اطلاع رسانی خود را انجام دهند و به همین دلیل باید  بسترهای چنین گفتمانی فراهم شود.

قاضی‌زاده در ادامه خاطر نشان کرد: مطبوعات ما متناسب با تعداد جمعیت کشور نیستند بنابراین نمی‌توان اثراتی را که از رسانه‌های جوامع توسعه یافته انتظار می‌رود از رسانه های ما انتظار داشت؛ چراکه مطبوعات در شرایط فعلی و با بضاعت فنی خود توان کمی برای ارتباط با مردم دارند. 

این پژوهشگر ارتباطات با اشاره به پائین بودن تیراژ روزنامه های ایرانی اظهار داشت: بهترین روزنامه‌های ما در بهترین حالت تیراژی در حدود  200 هزار نسخه دارند یا بالاترین تیراژ مجلات در کشورما 50 هزار نسخه است و این شرایط خوبی برای یک رسانه تاثیرگذار نیست.

وی ادامه داد: مطبوعات تنها زمانی موفق می شوند بر فرهنگ عمومی جامعه تاثیر مثبت بگذارند که بتوانند به خواستها، نیازها و علایق مردم نزدیک شوند، مثلا اگر رسانه‌ها یک دنیای تمیز و شسته رفته و عاری از مشکلات را به مخاطب عرضه کنند این پیامها هیچ تاثیرگذاری ندارد.

قاضی‌زاده اذعان کرد: اگر دنیایی که رسانه ارئه می‌دهد با دنیای واقعی بیگانه باشد، ممکن است مردم بیننده یا خواننده رسانه باشند، اما هیچگاه نمی‌توانند با این قبیل رسانه‌ها همدلی کنند.

کد خبر 832122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha