به گزارش خبرنگار مهر در اراک، اسفندیار حیدری شامگاه گذشته در جلسه ستادهماهنگی صنایع و معادن استان مرکزی در اراک افزود: ایجاد خوشه های صنعتی از اساسی ترین کارهای حوزه صنعت کشور است و تلاش ما ایجاد خوشه های صنعتی در استان ها برای سامان دهی بیشتر تولید و صادرات است.
وی با اشاره به اینکه، بر اساس اصل 44 شهرک های صنعتی کشور باید به بخش خصوصی واگذار شود، خاطر نشان کرد: اجرای کامل این اصل در کنار اجرای طرح آمایش صنعتی در استان ها می تواند صنعت کشور را با تحول روبرو کند و جایگاه کشور را ارتقاء دهد.
سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اشاره به واگذاری شهرکهای صنعتی به بخش خصوصی تاکید کرد: با اشاره به تامین تجهیزات و تاسیسات شرکت شهرکهای صنعتی، تا پایان سال آتی بخش عمده ای از شهرکهای صنعتی به تجهیزات آتشنشانی مجهز میشوند.
در این جلسه، معاون برنامهریزی استانداری مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به اختصاص 730 میلیارد تومان اعتبار به طرح آمایش صنعت دراستان مرکزی افزود: از این میزان تنها دو میلیارد تومان پرداخت شده است که جوابگوی نیاز استان نیست.
محمدرضا عاشوری تدوین استراتژی بخش صنعت را بر مبنای تعیین کانونهای توسعه هر شهرستان عنوان کرد و اظهار داشت: استراتژی توسعه صنعت استان باید براساس قابلیتهای هر شهرستان صورت پذیرد.
وی با تاکید بر صنعتی بودن استان مرکزی خاطرنشان کرد: وزارت صنایع و معادن با کمک و در اختیار گذاشتن منابع لازم به استان میتواند مانع از بیکاری افراد شود.
رئیس سازمان صنایع و معادن استان در این جلسه با اشاره به وجود دو هزار و 415 واحد صنعتی در استان مرکزی گفت: در حال حاضر سه شهرک غیردولتی در استان مرکزی وجود دارد که شهرک صنعتی کاوه بزرگترین شهرک صنعتی کشور است.
علیرضا زاوشی معادن دارای پروانه بهرهبردار را 268 فقره با میزان ذخیره 7/1 میلیارد تن عنوان کرد و افزود: میزان ظرفیت برداشت معادن استان 9/7 میلیون تن در سال است.
وی عدم نقدینگی، عدم پرداخت تسهیلات بانکی، محدودیت مالی، عدم وجود زیرساختهای مناسب را از عمده مشکلات واحدهای صنعتی عنوان کرد.
نظر شما