۲۲ بهمن ۱۳۸۷، ۱۳:۰۷

سال نجوم در مهر - 143

تصویر روز نجوم، تصاویری زیبا از سحابی عقاب و صورت فلکی اوریون

تصویر روز نجوم، تصاویری زیبا از سحابی عقاب و صورت فلکی اوریون

تصاویر سه روز اخیر ماه فوریه به ترتیب به سحابی عقابی، کهکشان NGC4921 و سه ستاره زیبا در ابعاد بزرگتر و حرارتی بسیار بیشتر از خورشید زمین تعلق دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ابر عقاب نام سحاب کیهانی است که تصویر آن به عنوان تصویر نجوم روز 8 فوریه انتخاب شده است. منطقه درخشان در این سحاب پنجره ای است به سوی مرکز صفحات غبارهای تاریک کیهانی که از میان آن کارگاه درخشان ستاره سازی به وضوح مشاهده می شود.

سحاب عقابی

از میان این دریچه ستونهای بلند و اجرام کروی غبارهای تاریک و ابرهای مولکولی در محل شکل گیری ستارگان قابل مشاهده اند. ستارگان آبی که در این تصویر به چشم می خورند ستارگان جوانی هستند که با درخشش و ایجاد بادهای کیهانی باقی مانده رشته ها و دیواره های گازها و غبارهای تاریک را پراکنده می کنند.

این سحابی 6 هزار و 500 سال نوری از زمین فاصله داشته و در محدوده ای برابر 20 سال نوری گسترده شده و با استفاده از دوربینهای ساده می توان آن را در میان صورت فلکی سرپنت یا مار مشاهده کرد.

تصویر کهکشان NGC4921 که در فاصله ای برابر 320 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد به روز 9 فوریه سال نجوم اختصاص یافته است.

این تصویر که توسط تلسکوپ هابل به ثبت رسیده است این کهکشان را که از سطح کم نور و فعالیتهای ستاره سازی کمی برخوردار است با جزئیاتی قابل توجه به ثبت رسانده است.

کهکشان NGC 4921

هسته درخشان مرکزی، حلقه درخشان مرکزی، حلقه اصلی از غبارهای تاریک، خوشه ستاره ای جوان آبی رنگ، چندین کهکشان کوچک همسایه، کهکشانهای دوردست و ستارگان کهکشان راه شیری به خوبی قابل مشاهده اند.

تصویر 10 فوریه 2009 نیز به سه ستاره درخشان و آبی فام با نامهای آلنیتکا، آلنیلما و مینتاکا ( از چپ به راست) تعلق دارد که به عنوان نوار صورت فلکی شکارچی یا اوریون نیز شناخته می شوند.

این سه ستاره بسیار داغتر و حجیم تر از خورشید بوده و در فاصله هزار و 500 سال نوری از زمین قرار گرفته اند. ابرهایی از گازها و غبارهای کیهانی منطقه قرار گیری این ستارگان را فراگرفته و اشکال شگفت انگیزی مانند سحابی سر اسب و سحابی شعله را در کنار ستاره آلنیتکا به وجود آورده است. این ستاره را می توان در قسمت پایین و چپ تصویر مشاهده کرد.

نوار صورت فلکی شکارچی

سحابی مشهور اوریون نیز در انتهای این میدان ستاره ای واقع شده و محدوده ای برابر 4.5 در 3.5 درجه در آسمان را پوشش داده است.

کد خبر 832325

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha