۲۲ بهمن ۱۳۸۷، ۱۵:۰۶

با حضور اشعری

حافظه رقومی ملی افتتاح شد

حافظه رقومی ملی افتتاح شد

علی اکبر اشعری رئیس کتابخانه ملی طرح حافظه رقومی ملی(حرم) را فرصتی برای اطلاع رسانی و ایجاد تعامل گسترده با پژوهشگران و مردم خواند و گفت: با افتتاح این طرح خدماتدهی کتابخانه ملی گسترده‌تر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، فاز آزمایشی طرح حافظه رقومی ملی صبح امروز 21 بهمن با حضور علی اکبر اشعری در تالار همایشهای کتابخانه ملی ایران افتتاح شد.

رئیس کتابخانه ملی در ابتدای این مراسم گفت: یکی از تحولاتی که با انقلاب اسلامی صورت گرفت تغییر فرهنگ جامعه از مادیگرایی به معنا‌گرایی و اخلاقیات بود، اما این تحولات تنها محدود به سال 57  نشد و امروز با گذشت سی سال از انقلاب اسلامی باز شاهد یک رنسانس و انقلاب علمی در ایران هستیم که این رنسانس چشم جهانیان را خیره کرده است.

ارتباط غیر حضوری با پژوهشگران

وی در ادامه با اشاره به افتتاح فاز آزمایشی طرح حرم (حافظه رقومی ملی) افزود: طرح حرم یکی از همین دستاورهای انقلاب است که از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به ثمر نشسته است.

اشعری خاطرنشان کرد: اگر تا کنون کتابخانه ملی به صورت حضوری با پژوهشگران و مردم ارتباط برقرار می‌کرد با افتتاح  طرح حافظه رقومی ملی بستری فراهم می شود تا پا را فراتر گذاشته و به صورت اینترنتی با پژوهشگران ارتباط داشته باشیم.

مشاور فرهنگی رئیس جمهور تلاش برای سرعت بخشیدن به اشاعه و انتقال اطلاعات و ایجاد بستری برای تجارت الکترونیکی محتوا خواند و یادآورشد:  با اجرای این طرح  فرصتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی ایجاد می‌شود تا بتوانند اطلاعات مفیدی را که تمایل دارند در اختیارعلاقمندان قرار دهند.

ایجاد ارتباط میان پژوهشگران و محتوا

دکتر علیرضا طالب‌پور مدیر طرح حرم دیگر سخنران این مراسم گفت: با اجرای این طرح به دنبال این هدف هستیم که بتوانیم میان پژوهشگران و محتوا به بهترین نحو ممکن ارتباط برقرار کنیم. در واقع با اجرای این طرح دسترسی به اطلاعات و برطرف کردن نیازهای پژوهشگران آسان می‌شود.

وی افزود: همچنین یکی از اهداف ما از اجرای طرح ایجاد فرصتی برای ارسال اطلاعات برای علاقمندان توسط صاحبان اثر است منتها اطلاعاتی که برای ما ارسال می‌شود باید در راستای اصول کتابخانه ملی باشد.

طالب‌پور در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از روشهای ما تجمیع اطلاعات در سایت طرح حرم است که این اطلاعات را از طریق بانکهای اطلاعاتی سازمانهایی مختلف گردآوری می کنیم. تا کنون سازمانهای مختلفی به این طرح پیوستند که پژوهشگاه مدارک علمی و مرکز نشر دانشگاهی از جمله این سازمانهاست و هر روز این دایره وسیعتر می شود.

به گفته مدیر این طرح برای مدیریت پورتال حافظه رقومی ملی، شورای سیاستگذاری تشکیل شده که رئیس کتابخانه ملی به عنوان رئیس این شورا محسوب می شود.

حفظ حقوق مادی و معنوی صاحب اثر

وی حفظ حقوق مادی و معنوی صاحب اثر را از جمله نکات بارز این طرح عنوان کرد و گفت: در این طرح بر تنوع خدمات و محتوا تاکید شده است، همچنین خدمات و محتوا با رعایت استانداردهای  کتابخانه ملی ایران ارائه می‌شود.

در فاز آزمایشی طرح حرم (حافظه ملی رقومی) امکان دسترسی به صفحات چهار هزار جلد کتاب خطی، جستجو و مشاهده فراداده، یک میلیون و دویست هزار عنوان سند، کتاب و نیز امکان جستجو در متن کامل پنجاه هزار کتاب و مقاله فراهم شده است و قرار است در مراحل بعدی این اطلاعات توسعه یابد.

کد خبر 832418

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha