خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر : این نمایشنامهها به ترتیب به قلم فارس باقری، علیرضا حنیفی، محمود ناظری و ترانه برومند نوشته شده و کتاب با پیشگفتاری از حسین مسافر آستانه دبیر بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر آغاز میشود.
"پروانه بر ناقوس" با شخصیتهای ایوان، ادنا و ادریس در این موقعیت آغاز میشود: اتاقی کوچک که با دری از اتاق کناری جدا میشود. پنجرهای رو به بیرون. یک تخت که مردی روی آن خوابیده است. چند تا راحتی و یک صندلی و یک میز کوچک غذا. ادنا پشت پنجره رو به بیرون ایستاده است.
"سرباز شال بلند" با شخصیتهای مرد، زن و پسر در این موقعیت آغاز میشود: شب- مرد پشت به تماشاگران روی صندلی نشسته و زن با عینکی روی چشم در حالیکه به یک پشتی تکیه داده در حال بافتن شالی بلند است. با سرعت قلاب میزند، اما به طول شال چیزی افزوده نمیشود.
"از درون به برون" با شخصیتهای مادر، آصف، درنا، سمیرا و مستأجر در این موقعیت آغاز میشود: شهری بندری و جنگزده در اوایل بازسازی پس از اتمام جنگ. سر شب است و خانه در روشنایی کم رمقی فرو رفته. کسی در صحنه نیست. چند لحظه بعد مادر با تشکی از اتاق ته راهرو خارج میشود و سمت پلکان میرود. قدری منتظر دخترش میماند که با یک بالش و ملحفه او را دنبال میکند.
"گرهای در تار و پود نقش" با شخصیتهای دختر، مرد، دکتر، دوست دختر و زن در این موقعیت آغاز میشود: در تاریکی مطلق صدای تصنیف محزونی را میشنویم که دختری با ملودی شادی میخواند. نوری موضعی سمت راست صحنه را روشن میکند. مردی سی و پنج شش ساله با موهای مشکی لخت که تارهای سفید تنکی کنار شقیقههایش را هاشور زده، در یکی از کابینهای قطار تنها نشسته. عینک ظریفی بر چشم دارد و روزنامه میخواند. دختری در کابین را میگشاید و سرش را داخل میکند.
نظر شما