حیدر بهمنی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ایجاد حوادثی همچون فوران نفت و گاز از میادین هیدروکربوری اتفاقی طبیعی و غیر قابل پیش بینی است، گفت: این اتفاق در میدان ابوذر در چاه هایی روی داد که دکل حفاری بر روی آنها مستقر نبوده است.
وی با اشاره به همکاریهای مشترک شرکت ملی حفاری و شرکت نفت فلات قاره ایران برای مهار فوران گاز از میدان ابوذر در ساعات اولیه بروز حادثه، تصریح کرد: با اقدامات صورت گرفته در روزهای گذشته در حال حاضر فوران گاز و نشت نفت خام در این میدان تحت کنترل درآمده است و تا پایان این هفته پیش بینی می کنیم مهار کامل فوران گاز در این میدان را شاهد باشیم.
در همین حال، مهر از شرکت نفت فلات قاره ایران نیز کسب اطلاع کرد: برای مهار فوران گاز در این میدان مقرر شده است که با اجرای یک طرح ابتکاری، گاز خروجی از بستر دریا را با احداث یک خط لوله و تفکیک گر ، به یکی از نزدیک ترین مشعل های سکوی ابوذر هدایت کرده و در آنجا بسوزانیم.
این شرکت با اشاره به این موضوع که یکی از دلایل ایجاد این حادثه وجود اشکالات فنی از بین لایه های جداری و پوششی چاه شماره 17 میدان ابوذر پس از عملیات حفاری بوده است، بیان کرد: دراین راستا با تشکیل تیم مشترک عملیاتی ملی حفاری و فلات قاره از ساعات اولیه بروز حادثه، پیش بینی می کنیم مهار تکمیلی فوران گاز ظرف مدت 48 تا 72 ساعت آینده انجام شود.
گفتنی است، فوران گاز از بزرگ ترین میدان نفتی دریایی ایران (میدان ابوذر) واقع در خلیج فارس از 12 بهمن ماه آغاز شده بود.
به گزارش مهر، مجتمع نفتی ابوذر واقع در 75 کیلومتری غرب جزیره خارگ، شامل سه سکوی اصلی بهره برداری هر یک به ظرفیت تولید روزانه 80 هزار بشکه نفت است و در مجموع روزانه 195 تا 220 هزار بشکه نفت از این میدان تولید می شود.
در میدان ابوذر تا کنون 107 حلقه چاه نفت حفاری شده است که از این تعداد، 67 حلقه چاه درحال بهره برداری است و 40 حلقه چاه دیگر نیز به دلیل قدیمی بودن و مسائل فنی تولیدی نیستند؛ از این رو برنامه تعمیر این چاه ها در دست اقدام است.
هم اکنون بیش از 100 نفر روی سکوهای میدان نفتی ابوذر در خلیج فارس کار می کنند و بیشترین تولید نفت کشور در خلیج فارس از این میدان صورت می گیرد.
بر اساس این گزارش، بر اساس برآوردها، حدود 4 میلیارد بشکه نفت خام درجا در مخزن این میدان وجود دارد که 20 درصد آن قابل برداشت است.در مجموع 9 سکوی اقماری از نوع چاهی در منطقه ابوذر وجود دارد که با سه سکوی بهره برداری به 12 سکو می رسد. ظرفیت کنونی تولید از میدان نفتی ابوذر، 240 هزار بشکه در روز است.
نظر شما