۲۳ بهمن ۱۳۸۷، ۸:۵۶

نیو ساینتیست: متخصصین جهان از توانمندی فضایی ایران شگفت زده اند

نیو ساینتیست: متخصصین جهان از توانمندی فضایی ایران شگفت زده اند

نشریه معتبر علمی نیوساینتیست با اعلام شگفتی متخصصان دنیا از توانایی علمی ایران در پرتاب ماهواره امید در گزارشی به بررسی عملیات پرتاب ماهواره امید توسط ایران پرداخته و تاکید کرده است: توانایی های ایران در زمینه علوم فضایی بسیار بیشتر از سطح توقع جهانی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، "پرتاب موفقیت آمیز اولین ماهواره داخلی ایران به مدار زمین طی روزهای گذشته همچنان متخصصان علوم فضایی را در شگفتی باقی گذاشته است." این اولین جمله ای است که نشریه علمی و معتبر نیوساینتیست در گزارش خود در رابطه با پیشرفت شگفت انگیز برنامه های فضایی ایران ذکر کرده است.

این نشریه در تازه ترین شماره خود ادامه داده است: چگونگی موفقیت این پروژه پاسخی است که می تواند زمان احتمالی رسیدن به هدفی مانند ارسال فضانورد به فضا توسط ایران را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

ایران ماهواره خود با نام امید را در تاریخ 2 فوریه با موفقیت به فضا ارسال کرد. بر اساس گزارشهای رسانه های ایرانی این ماهواره مکعبی در ابعاد 40 سانتیمتر و وزن 25 کیلوگرم بوده و به یک فرستنده رادیویی uhf مجهز است. ایستگاههای رصد خارجی و اخترشناسان آماتور این ماهواره را در مدار پایین زمین مشاهده کرده اند.

به گزارش نیوساینتیست ، در ابتدا متخصصان بر این باور بودند که راکت ماهواره بر سفیر 2 با استفاده از موشکی ضعیف و جنگی پرتاب شده است اما شواهد جدید مبنی بر این است که انرژی پرتاب کننده این راکت بیش از انرژی موشکی بوده که برخی کشورها تصور آن را می کرده اند. به گفته اخترشناسان قسمت سوم این راکت که همچنان در مدار باقی مانده است نسبت به ماهواره درخشانتر بوده و به همین دلیل بسیار بزرگتر از آن است که تصور می شد.

"جفری فوردن" متخصص و آنالیزور توانایی های عملیاتی کشورهای خارجی در موسسه ام آی تی یکی از افرادی است که بر دو مرحله ای بودن پرتاب راکت تاکید دارد. به اعتقاد وی مرحله دوم پرتاب این راکت بسیار پر انرژی تر بوده و تصور می شد چنین فعالیت علمی و مبتنی بر فناوری بسیار فراتر از تواناییهای علمی ایران باشد. در صورت درست بودن این فرضیه این موفقیت می تواند یکی از دلایل توانایی ایران در ارسال فضانورد به فضا باشد.

به گفته فوردن در صورتی که ایرانیها از پرتاب سه مرحله ای استفاده کرده باشند شکی در آن نیست که به زودی و در هر زمانی ایران قادر به ارسال فضانورد به فضا خواهد بود و در صورت دو مرحله ای بودن این کشور به زودی توانایی پروازهای مداری زمین را خواهد داشت.

به گزارش مهر، این نشریه معتبر علمی جهان در انتها آورده است: توانایی ایران در پرتاب این ماهواره از زاویه ای دیگر نگرانی برخی کشورهایی که نسبت به ایران در تولید سلاح های اتمی ظنین هستند را بر انگیخته است زیرا به اعتقاد این کشورها راکتی که بتواند چندین کیلوگرم وزن را به فضا ارسال کند، می تواند به همان میزان سلاح های مرگبار را به سمت کشورهای اروپایی یا آمریکایی پرتاب کند. این نگرانی ها در حالی است که ایران هدف خود را از ارسال این ماهواره را کاملا صلح جویانه اعلام کرده است.

کد خبر 832645

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha