۲۳ بهمن ۱۳۸۷، ۱۲:۰۰

پایان جشنواره فیلم فجر/

حاتمی کیا: سینمای ایران سینمایی نجیب، شریف و باعزت است

حاتمی کیا: سینمای ایران سینمایی نجیب، شریف و باعزت است

ابراهیم حاتمی‌کیا در مراسم اختتامیه بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر به نمایندگی از داوران بخش سودای سیمرغ سینمای ایران را سینمایی نجیب، ‌شریف و باعزت توصیف کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سخنان هیئت داوران و برگزیدگان این دوره از جشنواره فیلم فجر در شب اختتامیه برخلاف دوره‌های قبل کمتر از آنکه به انتقادها بپردازد،‌ به کیفیت خوب فیلم‌ها و قضاوت درست هیئت داوران اشاره داشت.

حسن قلی‌پور عضو هیئت داوران بخش فیلم‌های اول و دوم در توضیحی کوتاه درباره نحوه داوری آثار در این بخش گفت: جوانان آنقدر خوب و پرانرژی کار کردند که هئیت از برگزارکنندگان جشنواره درخواست کرد به تعداد سیمرغ‌ها اضافه شود، این لطف شامل حال فیلمسازان شد.

واروژ کریم‌مسیحی که در این برنامه دو بار روی سن حاضر شد، وقتی برای دریافت جایزه بهترین کارگردانی روی سن رفت، گفت: نمی‌دانم چرا بعد از 38 سال جایزه فیلم دوم را می‌گیرم امیدوارم در 18 سال آینده نیز فرصتی پیش بیاید و فیلمی بسازم که بهتر از "تردید" باشد.

حاتمی‌کیا به نمایندگی از داوران از سینمای ایران تمجید کرد

محمدحسین حقگو هم که جایزه بهترین فیلم را برای "دلخون" گرفت، تاکید کرد این فیلم بدون کمک مسعود اطیابی ساخته نمی‌شد. مسعود ده‌نمکی امسال هم مانند دوره بیست و پنجم با دستانی باز روی صحنه آمد، اما برخلاف آن دوره لبخند بر لب داشت و گفت: در تولید این فیلم 40 بازیگر و بیش از 1000 هنرور فعالیت داشتند که بدون مشارکت آنها "اخراجی‌ها2" ساخته نمی‌شد.

حاتمی‌کیا که با اعلام ویژه محمدرضا شهیدی‌فرد به صحنه آمده بود، بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد: ما فیلم‌ها را دیدیم به دقت. قضاوت خیلی سخت است به خصوص در مورد این رنگ‌آمیزی کارها. ما کارهایی را که پسندیدیم اعلام کردیم و اگر عزیزان دیگری بودند قضاوت‌ها تغییر می‌کرد. اما مهم این است که روح مشترک آنها را می‌توان در چند واژه گفت، چشمانمان را بسته‌ایم اگر نگوییم سینمای نجیبی است، ظلم کرده‌ایم اگر نگوییم شریف است و اگر نگوییم باعزت است به انقلاب ظلم کرده‌ایم. چون این جوان رعنای 30 ساله فرزند خلف این ملت است و باید قدرش را بدانیم.

داود رسولیان که قبل از اهدای جایزه سیمرغ زرین فیلم برگزیده از نگاه ملی برای گرفتن جایزه بهترین طراحی جلوه‌های ویژه آمده بود، گفت: ای کاش این فیلم در بخش کارگردانی نیز جایزه می‌گرفت. "به کبودی یاس" یک کار جمعی خوب بود.

ایرج رامین‌فر و آتوسا قلمفرسایی به صورت مشترک جایزه بهترین طراحی صحنه و لباس را برای "وقتی همه خوابیم" دریافت کردند و رامین‌فر در سخنانی به انتقادها از فیلم‌ بیضایی انتقاد کرد و گفت: گرفتن جوایزی از این دست از من گذشته و بهتر بود این جایزه به نسل جوان اهدا می‌شد.

وی ادامه داد: دلیل حضور من در فیلم بیضایی فقط این بود که می‌خواستم با بیضایی به عوان کارگردان محبوبم همکاری کنم. ناراحت شدم وقتی دیدم او برای برخی نقدها در مورد فیلمش دل‌آزرده است. نمی‌دانم این نقدها بر چه اساسی برای کار بیضایی نوشته شده در حالی که این کارگردان 40 سال است در سینما کار می‌کند و تاکنون به او فحاشی نشده بود.

حسن زاهدی برگزیده بخش طراحی صدا پس از دریافت جایزه فقط برای اصغر شاهوردی آروزی سلامتی کرد و علیرضا خمسه که بعد از سال‌ها حضور در سینما برای نخستین‌ بار سیمرغ می‌گرفت گفت: قلب من و این سیمرغ با هم می‌زند، قلب سیمرغ برای اینکه از هفت شهر عشق گذشته تند و تند می‌زند.

او ادامه داد: امروز روزی بزرگ است که آن را به همه تبریک می‌گویم و همچنین سالگرد ازدواج من و همسرم نیز هست که از همین رو پراید را به همسرم تقدیم می‌کنم تا پس از این دیگر ماشین من را نگیرد. برای ایفای این نقش از پدر همسرم که خلبان و البته آشپزی خوب است الهام گرفتم. از عبدالرضا کاهانی هم برای اعتمادی که به من کرد تشکر می‌کنم.

ابوالحسن داودی هم که شب گذشته دو بار روی صحنه آمد، در بار اول گفت: من و فرید مصطفوی از سال 52 با هم آشنا شدیم. اولین فیلمنامه را سال 60 نوشتیم و به تلویزیون دادیم. مسئول شورای فیلم و برنامه آن زمان 272 اشکال به آن وارد دانست که حجم این اشکالات بیشتر از حجم نوشته ما بود. خوشحالم بعد از این مدت ما بالاخره یاد گرفتیم که فیلمنامه بنویسیم.

شهاب حسینی بازیگر برگزیده این دوره از جشنواره در حالی که یاد هنرمند فقید خسرو شکیبایی را زنده کرد، گفت: برای این لحظه خوب خدا را شکر می‌کنم و شادی این لحظه را تقسیم می‌کنم با عزیزانی که مرا تحمل کردند، خانواده و همکارانم. لیلا حاتمی بهترین بازیگر نقش اول زن نیز در یک جمله گفت: متشکرم از هیئت داوران و حمید نعمت‌الله.

جایزه ویژه هیئت داوران به پرویز شهبازی اهدا شد و او گفت: می‌خواهم از هیئت داوران تشکر کنم، از همکارانم در "عیار 14" و تیم بازیگری که خوب عمل کردند و کامبیز دیرباز یکی از بهترین‌های آنان بود و برای دوستم اصغر فرهادی در برلین آرزوی موفقیت می‌کنم.

عبدالرضا کاهانی که دیپلم افتخار بهترین کارگردانی را دریافت کرده بود، گفت: از پوران درخشنده و سرمایه‌گذار فیلم که شهامت به خرج دادند و در تولید این کار مشارکت کردند تشکر می‌کنم و از کسی یاد می‌کنم که الان در سالن حضور ندارد و اگر او نبود این فیلم ساخته نمی‌شد؛‌ پرویز پرستویی.

صابر ابر که به جای اصغر فرهادی برای دریافت جایزه بهترین کارگردانی روی صحنه آمده بود، گفت: اگر صدایم می‌لرزد به این خاطر است که این فیلم برایم خیلی عزیز است. من پیغام اصغر فرهادی را می‌خوانم: خداوند را سپاس می‌گویم که بی‌یاری او  ممکن نبود این مسیر سخت را طی کنم و نه به رسم رایج و کلیشه‌ای این برنامه‌ها بلکه از صمیم قلب از همه همراهانم چه در ساخت و چه در نمایش فیلم سپاسگزاری و جایزه‌ام را برای همه همراهی‌هایش به پریسا بخت‌آور همسرم تقدیم می‌کنم.

سعید سعدی تهیه‌کننده فیلم "تردید" سیمرغ بلورین بهترین فیلم را از دستان هیئت داوران گرفت و گفت: خدا را شکر می‌کنم که در کنار واروژ کریم‌مسیحی توانستیم این کار را به ثمر برسانیم. از همه کسانی که با نجابت تا آخر کار با ما بودند تشکر می‌کنم.

داودی وقتی برای دومین بار روی سن آمد گفت: این فیلم را خیلی دوست دارم، چون با دلم برای وطنم ساختمش. از همه همکارانم که مرا در تولید این فیلم کمک کردند، تشکر می‌کنم. حسن نقاش‌زاده برنده جایزه پلاک زرین از نگاه ملی از همکارانش در ساخت فیلم تشکر کرد.

مصطفی شایسته ویژگی جایزه فیلم "بی‌پولی" را رای هفتاد هشتاد هزار نفری تماشاگران دانست و سیدمحمود رضوی تهیه‌کننده "درباره الی" گفت: تشکر می‌کنم از تماشاگرانی که خستگی ساخت فیلم از بین برود. همچنین از همه بزگوارانی که لطف کردند و حاشیه‌های فیلم را از اصل آن جدا کردند و باعث شدند تا مخالفان نظام از مسائل حاشیه‌ای علیه نظام استفاده نکنند، تشکر می‌کنم.

کد خبر 832704

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha