به گزارش خبرنگار مهر در اراک، محسن مظفری صبح امروز در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در دهه دوم انقلاب اسلامی ایجاد شد افزود: تشکیل این نهاد خود مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی است که در راستای جلوگیری از فرسایش منابع طبیعی، آب و خاک است.
وی اضافه کرد: این روان آبهای سطحی استان کنترل و جذب سفره آبهای زیرزمینی شده که ضمن کنترل فرسایش خاک سبب تقویت آبهای زیرزمینی استان نیز شده است.
وی افزود: تاکنون اجرای طرحهای مکانیکی از قبیل احداث بندهای خاکی، بندهای گابیونی بندهای خشکه چین و سنگی ـ ملاتی در سطح بیش 731 هزار متر مکعب برای حفظ آب و خاک و جلوگیری از سیلاب در حوزههای آبخیز استان انجام شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی خاطر نشان کرد: در زمینه اجرای عملیات بیومکانیکی و بیولوژیک از قبیل کنتور فارو، بانکت بندی، حفاظت و قرق، علوفهکاری، بذرپاشی، بذرکاری و کپه کاری بیش از16 هزار و 900 هکتار از حوزههای آبخیز با این عملیات اصلاح و احیا شدند.
مظفری تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات پایهای و اساسی در حوزه آبخیز که به عنوان اساس سایر فعالیتهای آبخیزداری است، طرحهای مطالعاتی است که تاکنون در سطح حوزههای آبخیز استان 988 هزار هکتار کار مطالعات آنها انجام شده و سطح عملیات اجرایی شده در حوزههای آبخیز معادل 859 هزار و500 هکتار است.
وی همچنین با اشاره به کنترل بیش از یک میلیون و 719 هزار تن رسوب در بالادست سدهای مخزنی اضافه کرد: این اقدام سبب افزایش عمر مفید سدها و کنترل و نگهداری حجم بیشتر آب توسط سدها میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: اعتبارات هزینه شده اجرای این پروژهها بالغ بر 221 ملیارد ریال بوده است.
نظر شما