۲۸ بهمن ۱۳۸۷، ۱۱:۵۷

گزارش کامل تجلی اراده ملی/

جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر با یک تقدیر و یک اعتراض به پایان رسید

جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر با یک تقدیر و یک اعتراض به پایان رسید

مراسم اختتامیه بخش تجلی اراده ملی بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر شنبه‌شب با تقدیر از عزت‌الله انتظامی و اهدای جوایز 18 سازمان و نهاد به آثار برگزیده این دوره در سینما فرهنگ برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این مراسم ساعت 19:30 روز شنبه 26 بهمن‌‌ماه با حضور معاون سینمایی وزیر ارشاد در سینما فرهنگ آغاز شد و نخستین بخش آن پس از پخش سرود ملی ایران و آیاتی از قرآن مجید، تقدیر از یک عمر فعالیت سینمایی عزت‌الله انتظامی بود.

در این بخش پس از پخش یک کلیپ کوتاه شامل نقش‌آفرینی‌های متفاوت انتظامی در سال‌های حضور حرفه‌ای در سینما، کامران ملکی از وی و مهندس جعفری جلوه برای حضور روی سن دعوت کرد. انتظامی هم در میان تشویق حاضران در سالن اصلی سینما فرهنگ روی سن رفت و چند جمله سخن گفت.

این هدیه چند بار دست به دست شد و دست آخر همراه فتحی رفت

او پس از تشکر از برگزارکنندگان برنامه که در زنده بودن پیشکسوتان از آنها تقدیر می‌کنند گفت: از 13 سالگی تا امروز دارم کار می‌کنم و تنها کسانی که مشوق من بودند، مردم هستند. من نوع دست زدن تماشاگران را حس می‌کنم که وقتی راضی هستند چطور دست می‌زنند و وقتی ناراضی هستند چطور.

انتظامی در ادامه از منتقدان و ارباب جراید هم تشکر کرد و افزود: از آنها که چهارچشمی ما را می‌پایند سپاسگزارم. از آقایان منتقد می‌خواهم وقتی ما کار می‌کنیم و مورد پسندشان نیست، راهنمایی‌مان کنند و بگویند. ما دیگر در سنی هستیم که باید فقط کار خوب کنیم. تماشاگر ما تماشاگر 10 سال پیش نیست.

آقای بازیگر در پایان حرف‌هایش اظهار امیدواری کرد تقدیر از هنرمندان زنده همچنان ادامه پیدا کند و از همسران هنرمندان هم تشکر کرد که آنها را تحمل می‌کنند. او پیش از دریافت هدایای خود از دست معاون سینمایی وزیر ارشاد، از حضار به خاطر اینکه مجبور است خودش را سر صحنه فیلم جدیدش برساند، عذر خواست.

در ادامه معاون سینمایی وزیر ارشاد در سخنانی مبسوط به سینمای ملی اشاره کرد و گفت: نمی‌توان برای هر فعالیتی از سینما مطالبه داشت اما آنگونه که شایسته است از آن حمایت نکرد. تقدیر از فیلم‌ها پسندیده است اما حداقل کاری است که می‌توان انجام داد، زیبنده است کاری سترگ در دستور کار قرار گیرد که اگر چنین شود سینمای ملی رقم خواهد خورد.

جعفری جلوه یادآور شد: سینما برای ادای تکلیف به همه فعالیت‌های کشور مهیاست، رسانه‌ای قدرتمند، نافذ و فرهنگساز برای چنین تکلیفی، البته فقط مکلف نیست، بلکه سینما برای ادای چنین تکلیفی حقوقی نیز دارد. برای اینکه سینما برای منافع ملی به حرکت درآید برای آن باید دل سوزاند و سرمایه‌گذاری کرد.

وی افزود: سینمای قدرتمند در اقتصاد، جذاب در روایت کردن قصه‌های بومی ایرانی اسلامی، فرهنگساز و آینده‌ساز. برای رقم خوردن این سینما در بعد اقتصادی و فرهنگی نیازمند تعامل گسترده دستگاهها هستیم. برای داشتن سینمای ملی باید طیف بیشتر دستگاهها بکوشند، سرمایه‌گذاری مادی و معنوی در حمایت از سینما و زیرساخت‌های صنعتی آن انجام دهند.

معاون سینمایی وزیر ارشاد با اشاره به برنامه‌های جامع مدیرست سینمای کشور برای تقویت ارکان مختلف این هنر صنعت، خطاب به نمایندگان سازمان‌ها و نهادها ‌افزود: در طرح‌های جامع تولید، اکران، فضاهای نمایشی و فناوری و تجهیزات، بین ما و شما کارهای مشترک قابل تعریف و انجام است.

جعفری جلوه با اشاره به ویژگی‌های سینمای ملی تصریح کرد: سینمای متعهد به یک ملت و سینمای ملی فرصتی است برای تجلی اراده ملی و آن زمان است که سینما می‌تواند پاسخگوی نیازهای ملی باشد. امیدواریم با برپایی بخش تجلی اراده ملی در جشنواره فیلم فجر برای همگرایی میان ذی‌نفعان و ذی‌نقشان در سینما زمینه حمایت گسترده از سینما توسط دستگاههای مختلف شکل گیرد.

در ادامه با حضور نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای مختلف دولتی و غیر دولتی برگزیدگان هر بخش روی صحنه آمدند و جایزه خود را دریافت کردند. اما نقطه عطف مراسم زمانی بود که نام حسن فتحی برای کارگردانی "پستچی سه بار در نمی‌زند" و دریافت جایزه از سازمان میراث فرهنگی خوانده شد.

فتحی هم خود را پشت میکروفن رساند و بی‌مقدمه گفت: آقایان، خانم‌ها سلام. من حسن فتحی هستم. 20 سال است دارم کار می‌کنم. بیشتر تلویزیون و کمتر سینما. مجموعه‌های تلویزیونی "شب دهم"، "مدار صفر درجه"، "روشن‌تر از خاموشی" و "میوه ممنوعه" و فیلم‌های سینمایی "ازدواج به سبک ایرانی" و "پستچی سه بار در نمی‌زند" را ساخته‌ام.

او ادامه داد: فیلم من امسال نامزد دریافت هشت جایزه از جشنواره شد، اما جایزه‌ای نگرفت. آنچه من را تسلی می‌دهد اینکه از تاریخ سینما یاد گرفته‌ایم درباره یک فیلم فقط در عرض زمان قضاوت نمی‌شود و طول زمان هم درباره آن قضاوت می‌کند. در طول زمان درباره کسانی هم که درباره فیلم‌های قضاوت کرده‌اند، قضاوت می‌شود.

کارگردان "پستچی سه بار در نمی‌زند" که برای گرفتن جایزه از نماینده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روی صحنه آمده بود، گفت: در ماههای اخیر 400 کودک فلسطینی در غزه کشته شده‌اند. من این جایزه را به تمام کودکان فلسطینی اهدا می‌کنم.

حرف‌های فتحی با تشویق حاضران همراه شد و او پس از گرفتن جایزه و پس دادن آن، از روی سن پائین آمد. لحظاتی بعد که نماینده میراث فرهنگی از حاضران اجازه خواست هدیه این سازمان را به جعفری جلوه تقدیم کند و او را روی صحنه دعوت کرد، کمتر کسی تصور می‌کرد ماجرای فتحی هنوز ادامه داشته باشد.

معاون سینمایی وزیر ارشاد با تشکر از هدیه‌ای که قرار بود به او تقدیم شود، این هدیه را در واقع متعلق به سینماگرانی دانست که کار آنها ملاک ارزیابی عملکرد یک مدیر در مدت تصدی پست معاونت سینمایی می‌شود و دوباره از فتحی خواست برای گرفتن این هدیه روی صحنه بیاید.

جعفری جلوه در سخنانی کوتاه فتحی را ستود و گفت که او گرچه در هنرهای نمایشی پیشکسوت است، اما در دو اثر سینمایی قد کشیده و در "پستچی سه بار در نمی‌زند" به واقع درخشیده است. فتحی هم جایزه را گرفت و با آرزوی اینکه به همت کودکان فلسطینی یک کشور آزاد در فلسطین تشکیل شود، جایزه را به کودکان فلسطینی تقدیم کرد.

بده بستان جعفری جلوه و فتحی چند دقیقه بعد هم ادامه پیدا کرد و کارگردان "پستچی" پس از گرفتن جایزه مرکز ملی فرش آن را به معاون سینمایی وزیر ارشاد تقدیم کرد. جعفری جلوه هم لحظاتی بعد فرش را به ایل‌بیگی مدیر روابط عمومی جشنواره سپرد تا آن را به فتحی برساند و فیلمساز معترض در نهایت با یک تخته فرش نفیس از سینما فرهنگ بیرون رفت.

پایان‌بخش مراسم اختتامیه تجلی اراده ملی جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر تقدیر از سینماها و سینماداران برگزیده بود که در این بخش سیدرضا سعیدی‌پور مدیر سینما آزادی و فرجام آژیر مدیر سینما سپیده جایزه مدیریت و پرسنل برگزیده را گرفتند. اریکه ایرانیان بهترین سالن شد و متصدیان دو سالن نمایش سینما جوان هم دو جایزه از آن خود کردند.

ملکی مجری مراسم تجلی اراده ملی که قول یک "سورپریز بزرگ" را به حاضران در سالن اصلی سینما فرهنگ در آخر برنامه داده و از همه خواسته بود تا پایان در سالن بمانند، در این بخش از آن "سورپریز بزرگ" رونمایی کرد؛ پخش فیلم سینمایی "به کبودی یاس"! اما برای دیدن برنده سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی هیچکس در سالن نمانده بود.

در این مراسم "کودک و فرشته" با هفت جایزه رکورددار شد و پس از آن "زمانی برای دوست داشتن" و "پنالتی" چهار جایزه، "زادبوم" سه جایزه و "به کبودی یاس"، "پستچی سه بار در نمی‌زند" و "بیست" با دو جایزه در رده‌های بعد قرار گرفتند.



علی شادمان بازیگر "زمانی برای دوست داشتن"

فهرست اسامی برگزیدگان نهادها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی بخش تجلی اراده ملی فیلم فجر به ترتیب زیر است:

* وزارت آموزش و پرورش:
- لوح تقدیر به علی شادمان برای بازی در "زمانی برای دوست داشتن"
- لوح تقدیر به مونا احمدی برای بازی در "کودک و فرشته"
- لوح تقدیر به مسعود نقاش‌زاده کارگردان "کودک و فرشته"
- لوح تقدیر به ابوالحسن داودی کارگردان "زادبوم"
- لوح تقدیر به انسیه شاه‌حسینی کارگردان "پنالتی"
- لوح تقدیر و 15 سکه تمام بهار آزادی به ابراهیم فروزش کارگردان "زمانی برای دوست داشتن"

* دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم:
-
جواد اردکانی کارگردان "به کبودی یاس"
- فخرالدین صدیق شریف بازیگر "اخراجی‌ها 2"

* بنیاد توسعه راهبردی ایرانیان:
-
ابوالحسن داودی تهیه‌کننده "زادبوم"

* بنیاد شهید و امور ایثارگران:
لوح تقدیر و سکه بهار آزادی به:
- جواد اردکانی کارگردان "به کبودی یاس"
- مسعود نقاش‌زاده کارگردان "کودک و فرشته"
- انسیه شاه‌حسینی کارگردان "پنالتی"

* دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی:
- مسعود نقاش‌زاده کارگردان "کودک و فرشته"

* شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت:
- انسیه شاه‌حسینی کارگردان "پنالتی"

* جشنواره روستا:
- علی لدنی تهیه‌‌کننده "پای پیاده"

* سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران:
- حسن کلامی تهیه‌کننده "کودک و فرشته"

* جمعیت هلال احمر:
-
ابراهیم فروزش کارگردان "زمانی برای دوست داشتن"
- علی شادمان بازیگر "زمانی برای دوست داشتن"

* سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری:
-
آتوسا قلمفرسایی طراح صحنه "صداها"
- حسن فتحی کارگردان "پستچی سه بار در نمی‌زند"

* مرکز ملی فرش ایران:
-
حسن فتحی کارگردان "پستچی سه بار در نمی‌زند"
- واروژ کریم‌مسیحی کارگردان "تردید"
- حسین لیالستانی فیلمنامه‌نویس "می‌زاک"

* مؤسسه ناجی هنر:
- عبدالرضا کاهانی کارگردان "بیست"

* مجمع کانون‌های فیلم و عکس دانشگاه‌های کشور (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری):
-
پرویز شهبازی کارگردان "عیار 14"
- پوران درخشنده تهیه‌کننده "بیست"

* نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور:
- آرش سجادی حسینی کارگردان "موج سوم"

* نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران:
- جواد شریفی مسئول جلوه‌های ویژه "کودک و فرشته" و "موش"

* سازمان ورزش شهرداری تهران:
- سیدسعید سیدزاده تهیه‌کننده "پنالتی"

* مؤسسه آیین مهرورزی:
- محمدهادی کریمی کارگردان "امشب شب مهتابه"

* انجمن مدیران تولید:
-
محمدصادق آذین مدیرتولید "درباره الی"
- بیتا منصوری مدیرتولید "زادبوم"
- رحمت عبدالله‌زاده مدیرتولید "کودک و فرشته" و "دلخون"

کد خبر 834874

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha