۳۰ بهمن ۱۳۸۷، ۱۰:۴۴

رفیعی در گفتگو با مهر:

الگوی پیشرفت غربی با جامعه اسلامی هماهنگ نیست

الگوی پیشرفت غربی با جامعه اسلامی هماهنگ نیست

دبیر همایش علمی "الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت" با اشاره به اینکه ناسازگاری الگوهای غربی با مبانی اسلامی و عدم توفیق این الگوها ما را ملزم به ارائه الگوی اسلامی-ایرانی کرده است، گفت: در این الگوها دو شرط ایرانی و اسلامی بودن لازم است تا این ایده که متعلق به مقام معظم رهبری است در جامعه مغفول نماند.

عطاءالله رفیعی آتانی دبیر همایش علمی "الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت" در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به چرایی پیگیری این بحث و پیگیری آن از طریق همایش اظهار داشت: ما به دنبال الگوی ایرانی - اسلامی هستیم. آنچه در غرب در مسیر توسعه و پیشرفت به عنوان الگو مورد استفاده قرار می گیرد، برای ما مطلوب نیست.

الگوی پیشرفت غربی با جامعه اسلامی هماهنگ نیست

رفیعی افزود: اولین و اساسی ترین دلیل این است که این الگوها در چارچوب فلسفه و فرهنگهای غربی است که با اساس انقلاب اسلامی و اسلام سازگاری ندارند. چرا که اسلام نوع زندگی متفاوتی پیشنهاد می کند و این زندگی الگوی متفاوتی می طلبد. ما جهان بینی متفاوتی داریم و به انسان، فرهنگ، جامعه، اقتصاد و سیاست نیز نگاه متفاوتی داریم. بنابراین با توجه به این تفاوت نمی توان زندگی مشابه و برنامه مشابهی داشت.

وی با بیان اینکه وقتی نگاه ما به جهان، انسان، فرهنگ، جامعه، اقتصاد و سیاست با غرب متفاوت است، اهداف و مسیر هم متفاوت تعریف می شود، تصریح کرد: هر هدفی با هر راهی همخوانی ندارد و تحقق پذیر نیست از این رو باید راه مخصوص خود را بیابیم. به همین منظور در الگوی اسلامی- ایرانی  می خواهیم الگویی اسلامی متناسب با شرایط کشور خود داشته باشیم. زیرا مکانیزم اجتهاد به ما این امکان را می دهد که نظریات و الگوهای اسلامی متناسب با شرایط هر کشور شکل گیرد. 

الگوهای پیشرفت غربی حتی در موطن خود موفق نبوده اند

رفیعی با اشاره به اینکه الگوهای غربی در موطن خود هم موفق نبوده اند، افزود: سومین مشکل این است که شرایط کنونی کشورهای غربی نشان داد که این الگوها حتی در کشورهای خودشان هم کامیاب نبوده اند. البته کشورهای تقلید کننده وضعیت بدتری دارند زیرا این الگوها را با توجه به مبانی فرهنگی و اجتماعی آن طراحی و اجرا نکرده اند و به همین دلیل کشورهای مقلد ناکام تر بوده اند. 

وی با بیان اینکه پیگیری این مسئله از طریق همایش به ما امکان می دهد از دیدگاهها و نظریات گوناگون موجود در کشور استفاده کنیم، گفت: اگر همایش نبود باید در کتابها، مقالات و یا ارتباطات چهره به چهره ایده ها را می یافتیم که همایش راهی میانبر است و زمان کمتری نیاز دارد.

رفیعی افزود: دلیل دوم و اساسی این است که همایش فرهنگ سازی کرده و بسیای از صاحبنظران را ترغیب می کند با ورود به این عرصه زمینه ایجاد فضای مناسب را فراهم کنند. از سوی دیگر با توجه به اینکه این ایده از ایده های مقام معظم رهبری است، همایش سبب می شود تا این دیدگاه مغفول نمانده و در متن جامعه جریان یافته و از ظرفیت والای رهبری در نظام اسلامی بهره مند شود.

دبیر همایش علمی با اشاره به اینکه همایش دو مرحله ای است، اظهار داشت: همایش اول بدون مقاله و مقدماتی است که امروزه برگزار می شود و از برخی صاحبنظران دعوت کرده ایم تا سخنرانی کنند و همزمان هم فراخوان مقاله برای همایش منتشر می شود. همایش اصلی و دوم اوایل مهر یا اواخر شهریور سال 88 با ارائه مقالات برگزار می شود.

دکتر حسن سبحانی استاد دانشگاه تهران، دکتر کچوئیان استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران، دکتر پیغامی استاد دانشگاه امام صادق (ع)، حجت الاسلام دکتر واعظی رئیس دانشگاه باقرالعلوم (ع) و دکتر مرعشی استاد دانشگاه از سخنرانان همایش "الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت" هستند .

کد خبر 835337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha