به گزارش خبرگزاری مهر، با نزدیک شدن ایام تعطیلات نوروزی و افزایش فعالیت اغلب اماکن عمومی و مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، نظارت بر اینگونه مراکز و امکان از حساسیت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل همچون سالهای گذشته از سوی معاونت سلامت این وزارتخانه طی ارسال نامه ای، دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور موظف به اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی در منطقه تحت پوشش دانشگاه خود شدند.
بر اساس این گزارش، دانشگاههای علوم پزشکی موظف به تشکیل کمیته های استانی و شهرستانی و انجام هماهنگیهای درون بخشی و همچنین طرح موضوع در شورای سلامت و امنیت غذایی استان و شهرستانهای تابعه و هماهنگی برون بخشی با سازمانهای ذیربط جهت اجرای بهتر این طرح شدند.
بر اساس این بخشنامه اکیپهای بازرسی و نظارت از ساعت 8 صبح تا 8 شب در تمامی ایام خصوصا روزهای تعطیل فعال بوده و تلفنی برای تماس مردمی از طریق رسانه های محلی جهت پاسخگویی در ساعات اداری و پیغامگیر در ساعات غیر کشیک اعلام خواهد شد.
همچنین در این نامه بر نظارت و تشدید بازرسی از کلیه اماکن عمومی تحت پوشش با در نظر گرفتن اولویت اماکن حساس از قبیل آرایشگاهها، مهمانسراها، هتل، متل، مسافرخانه، زائرسرا و اقامتگاهها، مساجد، پارکها، جایگاههای اسکان موقت مسافران نوروزی، سرویسهای بهداشتی عمومی داخل شهری و بین راهی با تاکید بر رعایت بهداشت فردی به بهداشت ابزار کار، آب مصرفی و دفع صحیح زباله و فاضلاب، نظافت عمومی و عدم استعمال دخانیات تاکید شده است.
بازرسان علاوه بر نظارت و بازرسی بهداشتی از کلیه مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی با اولویت مراکز حساس در ایام مذکور از جمله اماکن بین راهی، رستورانها، چلوکبابی ها، اغذیه فروشیها، انبارها، فروشگاههای بزرگ و زنجیره ای، عمده فروشیها، میادین و فروشگاههای میوه و تره بار، آجیل، خشکبار، قنادیها و نانواییها بر رعایت موازین بهداشتی و حفظ ایمنی مواد غذایی در وسایط حمل و نقل مواد غذایی به ویژه وسایط حامل شیر و فرآورده های آن کنترل و نظارت می کنند.
در این نامه بر هماهنگیهای بین بخشی با سازمانهای مرتبط برای جلوگیری از فعالیت دستفروشان مواد غذایی حساس مانند آبمیوه، بستنی، فرآورده های لبنی، کباب، جگر، لواشک و ترشک غیر بهداشتی، ساندویچ تاکید شده و دانشگاههای علوم پزشکی موظف به چاپ و تکثیر و توزیع اطلاعیه های بهداشتی و نصب پلاکاردها در نقاط ورودی و مرکزی شهرها و اماکن بین راهی و اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه های محلی شدند.
در اجرای این طرح به مواردی از قبیل سالم سازی سبزی و سالاد در اغذیه فروشیها، تهیه و استفاده از مواد اولیه سالم و جعبه های مجاز بهداشتی در توزیع شیرینی سنتی و استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی نظارت می شود.
نظر شما