به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز جلسه پرسش و پاسخ پیرامون اندیشه های امام و آرمانهای انقلاب به وسیله انجمن زنان مبارز مسلمان و با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران در محل موزه عبرت ایران برگزار شد.
مرضیه حدیدچی دباغ از مبارزان انقلاب در این جلسه به پرسشهای مختلف دانشجویان از روزهای مبارزه پاسخ داد.
وی در آغاز این جلسه با بیان اینکه امام خمینی علاوه بر افتخار به جوانان بر آنان تکیه هم داشت گفت: امام همواره بر نقش دانشجویان زمان انقلاب و پیش از آن تاکید داشتند و این نشان امید ایشان به جوانان کشور بود و این امید مسئولیت جوانان را سنگین تر می کند.
دباغ در ادامه این جلسه در پاسخ به این سئوال که در آغاز حرکات مبارزاتی خود چقدر به نتیجه بخش بودن آن امید داشتید گفت: ما وقتی به هدف متعالی فکر می کنیم و احساس وظیفه می کنیم دنبال این نیستیم که موفقیت صدرصد است یا نه. ما به تکلیف عمل می کنیم. حضرت امام نیز در 8 سال دفاع مقدس فرمودند به تکلیف عمل کردیم. بنده نیز از روز اول که پا در عرصه مبارزه گذاشتم مسئله ما این نبود که حتما پیروز شویم بلکه برای ما مبارزه واجب بود.
این مبارز انقلابی در پاسخ به این سئوال که چه چیز باعث استقامت شما در دوران مبارزه شد خاطرنشان کرد: من از قرآن و حضرت زهرا(س) و حضرت زینب الگو گرفتم و معتقد بودم نباید در مقابل دشمن کوتاه آمد و عجز نشان داد.
وی در ادامه با انتقاد از مراسم سوگواری با هدف گریه کردن بر حضرت زهرا(س) تاکید کرد: ما باید از زندگی حضرت فاطمه درس بگیریم، باید از شجاعت حضرت زینب درس بگیریم، حضرت زهرا به گریه من و شما نیازی ندارد ما باید با زندگی این بزرگان آشنا شویم و در زندگی به کار گیریم.
نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی درخصوص دوره مبارزه و شیوه آن نیز تصریح کرد: پس از اتفاقات سال 42 و در سال 43 وارد مبارزات انقلابی شدم و در همان زمان با آیت الله سعیدی که پیش نماز مسجدی در خیابان غیاثی حوالی میدان خراسان بود همکاری می کردم تا سال 49 که ایشان به شهادت رسیدند.
دباغ ادامه داد: بیشترین اقدامات ما توزیع نوارها و اعلامیه های حضرت امام بود. رساندن پیامهای انقلابی به شهرستانها نیز از دیگر کارهای ما بود. ماموریتهایی به ما واگذار می شد که من معمولا با لباس مبدل و گاهی به شکل متکدی ظاهر می شدم و مواردی را زیر نظر داشتم و یا اطلاعاتی به دست می آوردم و رفت و آمدها را گزارش می دادم.
این زن مبارز انقلابی پس از مرور خاطراتش از شکنجه ها و رفتار شکنجه گران در پاسخ به سئوالی که آیا روزی آرش و منوچهری ( از شکنجه گران کمیته مشترک ضد خرابکاری ) را خواهید بخشید گفت: اگر من ببخشم خدا نمی بخشد. جنایات این افراد از نظر خدا بخشودنی نیست.
دباغ در پاسخ به این سئوال که به نظر شما چرا وحدت و همدلی روزهای اول انقلاب این روزها کمرنگ شده است تصریح کرد: مقدار زیادی از این امور به دسته بندیها و جناح گراییها بر می گردد و برخی دیگر به کج سلیقه گی مسئولان امر مربوط می شود که باعث دخالت در شرع اسلام شده و برای جامعه مشکلاتی به وجود آورده است.
وی ادامه داد: اگر شما جوانان از تاریخ قبل از انقلاب مطلع شوید و بدانید که چه اتفاقاتی در خصوص زنان و جوانان رخ داده است و در مجلس چه قوانینی به تصویب می رسید که حقوق زنان را نادیده می گرفت قدردان نعمتی که خداوند به شما داده است خواهید بود.
دباغ به انتخاب وی توسط امام خمینی برای دیدار با گورباچف اشاره و خاطرنشان کرد: امام در آن زمان تصمیم گرفتند آیت الله جوادی آملی و بنده را برای این سفر راهی کنند. این انتخاب امام تاکیدی بود بر اینکه دنیای اسلام محدودیتی برای فعالیت اجتماعی و سیاسی زن ندارد.
وی خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه تاکید کرد: امام را بهتر بشناسید تا ببینید آن بزرگوار با یک جفت نعلین و یک دست عبا چه ارمغانی برای ما آورده است تا این رسالت که بر عهده ما گذاشته شده به بهترین نحو به انجام برسانیم.
پس از پایان این جلسه دانشجویان از شکنجه گاه ساواک که به موزه عبرت از آن یاد می شود بازدید کردند.
نظر شما