به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر صادق واعظ زاده در دوازدهمین گنگره سراسری همکاریهای دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی به رشد تولیدات علمی کشور اشاره کرد و گفت: از تولید 400 مقاله در ابتدای انقلاب به 14هزار مقاله در سال آخر برنامه چهارم رسیدیم و موفق شدیم در برنامه سوم توسعه تعداد 5 هزار اختراع را به ثبت برسانیم. در برنامه چهارم این تعداد به 24 هزار اختراع رسید که از این تعداد 10 هزار مورد آن در سال جاری به ثبت رسیده است.
شناسایی 4 هزار نخبه و استعداد برتر در کشور
وی این آمارها را نشان دهنده انگیزه و تلاش به سمت نوآوری ذکر کرد و افزود: در سال جاری 4 هزار نخبه و استعداد برتر شناسایی و مورد حمایت قرار گرفتند.
راه اندازی سامانه ارزیابی اختراعات و نوآوریها
واعظ زاده با اشاره به راه اندازی سامانه ارزیابی اختراعات و نوآوریها و تصویب آیین نامه تسهیل دسترسی نخبگان به امکانات دستگاهها اظهار داشت: ما برای توانمند شدن نیاز به جهش داریم که برای این منظور بودجه های سنواتی پارکها و مراکز رشد کافی نیست از این رو حمایت بیشتری از مراکز تحقیقاتی و پارکهای فناوری شد و از آنها خواسته شد تا این منابع صرف نوآوران و شرکتهای دانش بنیان شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه از انجمنهای علمی تا 4 برابر بودجه سنواتی حمایت شد، ادامه داد: علاوه بر اینها از فرهنگستانهای چهار گانه نیز حمایت شد تا بتوانند نقش موثرتری در جهت دادن روند علمی کشور ایفا کنند.
از کمبود همکاری و هم افزایی در حوزه نوآوری رنج می بریم
وی کمبودها و نواقص را به اندازه دستاوردها مهم دانست و خاطر نشان کرد: کماکان از کمبود همکاری و هم افزایی در حوزه نوآوری رنج می بریم که در این زمینه تلاشهایی صورت گرفته است ولی موانعی وجود دارد که باید به سرعت در جهت رفع آن اقدام کرد.
واعظ زاده تعصبات دستگاهی و لابیگری را از جمله این موانع ذکر کرد و گفت: در حال حاضر از نحوه توزیع منابع علمی و فناوری در کشور راضی نیستیم و چانه زنی ها و لابیگریها همچنان کار خود را می کنند. این در حالی است که باید در این زمینه به جایی برسیم که منابع برنامه ریزی شده و دقیق توزیع شود.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه گامهایی که برای توزیع دقیق منابع برداشته شده است ولی موفق نبوده، اضافه کرد: ولی نا امید نیستیم و امیدواریم این تلاشها نتایج خوبی را در پی داشته باشد.
وی ساماندهی اختصاص یک درصد منابع شرکتها به پژوهش را از جمله این گامها دانست و افزود: تاکنون نظارت خوبی بر این امر نشده است ولی در خرداد ماه سال جاری این مهم به معاونت علمی سپرده شد و در تیرماه ضوابط آن ابلاغ شد و از دستگاهها خواسته شد تا نیازهای پژوهشی خود را اعلام کنند و با انعقاد قراردادهای همکاری با دانشگاهها این پروژه ها اجرا شود.
واعظ زاده با تاکید بر اینکه با اجرای این برنامه تاکنون 5 هزار میلیارد ریال تفاهم نامه قطعی به تایید معاونت رسیده است، اظهار داشت: با اجرایی شدن این تفاهم نامه ها مشکلات اساسی صنعت و در نتیجه اقتصاد حل خواهد شد.
وی همچنین از تقویت فناوریهای راهبردی خبر داد و در این باره توضیح داد: منابع لازم به تصویب مجلس رسیده و ستادهایی برای هر کدام از این فناوریها ایجاد شده که تاکنون 700 میلیارد ریال به این ستادها اختصاص داده شده است.
نظر شما