۳ اسفند ۱۳۸۷، ۱۰:۳۴

اختصاصی مهر /

انقلابی نوین در ایجاد ساختمانهای هوشمند توسط محققان کشور

انقلابی نوین در ایجاد ساختمانهای هوشمند توسط محققان کشور

محقق دانشگاه صنعتی شریف موفق به ارائه سامانه یکپارچه بومی اتوماسیون هوشمند ساختمانی شدند که با استفاده از آن گام بلندی به سوی طراحی و ساخت ساختمانهای فوق مدرن با بالاترین راندمان مصرف انرژی برداشته می شود.

مهندس آرین معبودی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سابقه جهانی ارائه اتوماسیون های هوشمند ساختمان سازی در جهان گفت: فناوری ساختمان هوشمند امکانات متنوع و گسترده اى در اختیار مى گذارد که هر شخص نسبت به علاقه و سلیقه خود مى تواند از تمامى یا تنها بخشى از آن بهره مند شود. 

وی افزود: با کمک این فناوری تمامى وسایل و تجهیزات داخل ساختمان بر حسب خصوصیات محل و نیاز استفاده کنندگان و با لحاظ کردن شرایط محیطی و نیز در نظر گرفتن مسایل مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی کنترل و مدیریت می شود.

معبودی ویژگى منحصر به فرد این فناوری را ایجاد هماهنگى و یکپارچه سازى میان کلیه سیستمها و لوازمی دانست که تاکنون به صورت منفرد استفاده می شده است. وی همچنین ایجاد راحتى و امنیت بیشتر را از دیگر مزایای این فناوری دانست.

مجری طرح با بیان اینکه در ایران تقریبا 34 درصد یا یک سوم از انرژی تولید شده در بخش خانگی مصرف می شود، اظهار داشت: یکی از راههای موثر در جهت کاهش مصرف انرژی در بخش خانگی و ساختمان استفاده بهینه از فناوری اطلاعات و ارتباطات و به کارگیری سیستمهای رایانه ای در مدیریت و اتوماسیون ساختمان است. این فناوریها موجب صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی می شود به طوری که صرفه جویی های ناشی از به کارگیری این سیستمها در مدت زمان کوتاهی موجب جبران هزینه های مربوط می شود.

معبودی به استفاده از حسگرها در این سامانه اشاره و اضافه کرد: با به کارگیری انواع حسگرها در داخل و خارج ساختمان و راه اندازی یک شبکه و سامانه کنترل نرم افزاری مرکزی می توان به صورت دائمی و بلادرنگ اطلاعات دما، فشار، رطوبت و هوا را در اختیار داشت و از آنها در جهت رسیدن به شرایط ایده آل استفاده کرد. 

وی همچنین خاطرنشان کرد: در زمان کارکرد سیستم هوشمند ممکن است به واسطه دقت در صرفه جویی مصرف انرژی محدودیتهایی برای ساکنان مثلا در باز کردن پنجره ها ایجاد شود. در ساختمانهای اداری قبل از پایان ساعت کار این سیستم به صورت اتوماتیک و متناوب شروع به خاموش کردن سیستمهای تهویه مطبوع می کند.

معبودی درخصوص رابطه میان مصرف انرژی و این فناوری به مهر گفت: در یک ساختمان هوشمند با امکانات به وجود آمده می توان در هر زمان میزان مصرف انرژی بر پایه مصرف انرژی سوخت و برق را به دست آورد و از آن در جهت کاهش مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان (مبحث نوزدهم - مقررات ملی ساختمان) بهره برد.

وی ادامه داد: از ویژگیهای منحصر به فرد این طرح بهره گیری از تکنیک بی سیم با استفاده از فناوری امواج رادیویی یا همان RF است که مشکل سیم کشیهای ثانویه در ساختمان را حل کرده است.

مجری طرح با تاکید بر اینکه این سیستم دارای انعطاف بالایی بوده و قابلیت کنترل تمامی وسایل الکتریکی ساختمان نظیر  سیستم روشنایی، سیستم ایمنی، سیستم کنترل درها، پنجره و پرده، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی و تهویه مطبوع، سیستم صوتی، تصویری، آیفون تصویری، سیستم آبیاری خودکار گل و گیاه در حیاط و یا داخل ساختمان، کنترل تاسیسات استخر، سونا و جکوزی را دارد، خاطرنشان کرد: در این طرح امکان به کارگیری ابزارهای نوین ارتباطی مانند موبایل و اینترنت وجود دارد به نحوی که تمامی مراحل کنترل تجهیزات ساختمان از راه دور توسط این سیستمهای ارتباطی قابل کنترل است.

کد خبر 836971

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha