به گزارش خبرگزاری مهر ، حسینعلی وکیل با بیان این مطلب افزود: بنابراین آمادگی کامل از سوی این دفتر برای ثبت آثار دفاع مقدس خارج از نوبت و بدون هیچ محدودیتی وجود دارد.
وی در مورد ثبت آثار دفاع مقدس گفت: برای ثبت آثار دفاع مقدس که بتوان به نوعی آنها را با قوانین موجود تطبیق داد، تا کنون جلسات متعددی با حضور مقیمی رئیس ستاد گردشگری جنگ و دولت آبادی معاون میراث فرهنگی سازمان تشکیل شده است.
وی در ادامه افزود: در نتیجه این جلسات، مقرر شد مکانهای مربوط به دفاع مقدس که دارای شان و موقعیت ملی هستند حتی اگر ارزش معماری یا تاریخی نداشته باشند ثبت ملی شوند. مانند مکان شهادت شهید چمران که سردار و یک چهره شناخته شده در سطح ملی هستند. یا دیگر مناطق دفاع مقدس همچون پادگان دوکوهه، بقایای شهر قدیم هویزه و موارد بسیاری از این دست.
مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی فرهنگی و طبیعی تاکید کرد: منزل شهید منتظر قائم در یزد به عنوان اولین شهید مبارزه با آمریکا ، محوطه منطقه شرهانی، محوطه یادمان دهلاویه، منطقه انکس آبادان از جمله مکانهایی هستند که تا کنون به ثبت ملی رسیده اند.
به گفته وکیل با توجه به اینکه سالانه حدود 4 هزار اثر در فهرست میراث غیر منقول به ثبت می رسند، به همین دلیل محدودیتی برای ثبت آثار دفاع مقدس وجود ندارد.
وی اظهار داشت: همچنین به دلیل اهمیت و حساسیتهایی که دفاع مقدس دارد باید هرچه زودتر آثار یا مناطق برجای مانده ثبت شود چرا که ممکن است مورد تهدید و یا بی توجهی قرار گیرد بنابراین ما اعلام میکنیم که آمادگی برای ثبت آثار دفاع مقدس به طور کامل از سوی این دفتر وجود دارد.
مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی فرهنگی و طبیعی افزود: برای ایجاد مصونیت قانونی برای آثار دفاع مقدس اعم از مناطق و مکانهای خاص، باید هر چه سریعتر عملیات ثبت آن انجام شود به همین دلیل کار ثبت آثار دفاع مقدس را می توانیم خارج از نوبت انجام دهیم.
وکیل گفت: از سوی دیگر باید توجه داشت که نمی توان تمامی نقاط جبهه را در سرتاسر مرز به ثبت رساند و اصولا امکان حفاظت تمامی این نقاط نیز وجود ندارد به همین دلیل ، همانطور که ذکر شد، باید مکانهایی ثبت ملی شوند که اتفاق خاص و مهمی در آنجا رخ داده و لازم است از نظر تاریخی برای آگاهی نسلهای آینده باقی بماند.
نظر شما