۵ اسفند ۱۳۸۷، ۹:۴۰

تنها ‌چهار بیمارستان دولتی در مازندران دارای دستگاه زباله‌سوز هستند

تنها ‌چهار بیمارستان دولتی در مازندران دارای دستگاه زباله‌سوز هستند

ساری - خبرگزاری مهر: مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه روزانه شش تن زباله بیمارستانی در بیمارستان‌های خصوصی و دانشگاهی و تامین‌اجتماعی استان تولید می شود، گفت: تنها ‌چهار بیمارستان دولتی در مازندران دارای دستگاه زباله‌سوز هستند.

به گزارش خبرنگار مهر در ساری ، دانیال زمانی‌فر ظهر امروز در کارگروه سلامت و امنیت‌غذایی  مازندران در استانداری با اشاره به اینکه بیشترین زباله‌های عفونی در مازندران توسط مراکز درمانی سرپایی و محدود تولید می شود، اظهار داشت: قبل از سال 85 وضعیت امحاء زباله‌های بیمارستانی نامناسب بوده و فقط دو سیستم زباله سوز در مراکز بیمارستانی مازندران وجود داشت.

به گفته وی، حجم زباله‌های عفونی که در مراکز درمانی سرپایی تولید می شود مساوی یا بیشتر از میزان زباله‌های بیمارستانها است.

وی با اعلام اینکه پنج بیمارستان تامین‌ اجتماعی در مازندران مجهز به دستگاه‌های زباله سوز هستند، تصریح کرد: در سال گذشته 31 بیمارستان دولتی و هشت بیمارستان دانشگاهی به 15 دستگاه بی خطر ساز مجهز شدند.

زمانی فر از تجهیز پنج بیمارستان جدید دانشگاهی در مازندران به هفت دستگاه بی‌خطرساز خبر داد و گفت: این دستگاه‌ها در شهرهای آمل، بهشهر، کلاردشت و گلوگاه نصب و راه‌اندازی خواهد شد.

به گفته وی هزینه نصب و راه اندازی دستگاه‌های بی‌خطرساز 400 میلیون ریال و دستگاه زباله سوز یک میلیارد ریال است.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه وی در دو سال گذشته 20 میلیارد ریال برای نصب و راه اندازی دستگاه های زباله سوز‌ در مازندران هزینه شده است، اظهار داشت: از شش تن زباله تولید شده در مازندران فقط دو تن توسط سیستم بی‌خطرساز و زباله‌سوز امحا می‌شوند و مابقی به صورت پسماندهای غیر عفونی در محل دپوی زباله‌های شهری انباشت می‌شود.

وی افزود: زباله‌های بیمارستانی به گروه‌های مختلفی از جمله  پسماندها عفونی و غیرعفونی، پسماندهای شیمیایی، پسماندهای نوک تیز و  پسماندهای رادیواکتیو دسته‌بندی می شوند.

زمانی‌فر یادآور شد: پسماندهای شیمیایی در مازندران مورد کم‌توجهی قرار گرفته است و امحاء زباله در مراکز بی‌خطرساز به صورت صددرصد آلودگی‌های آن را از بین نمی‌برد و در بهترین حالت درصدی از آن وارد مراکز دپو می‌شود.

وی مهمترین مشکل در دفع زباله‌های بیمارستانی را در مازندران عدم تفکیک کامل عنوان کرد.

کد خبر 838536

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha