به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رهایی شب گذشته در همایش بزرگداشت روز مهندسی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه در 30 سال گذشته بار سنگینی از امور اجرایی بر دوش مهندسان بوده است، گفت: از سال 81 تا 87 حدود 2 هزار و 331 طرح عمرانی در برنامه کاری دولت با اعتباری بالغ بر 7 هزار و 222 میلیارد تومان در نظر گرفته شد که پیش بینی می شد از این تعداد طرح 282 طرح به پایان برسد.
وی افزود: متاسفانه با در نظر گرفتن این حجم ریالی، 43 درصد طرحها به پایان رسید و 57 درصد در موعد مقرر به سرانجام نرسیده است و در ارزیابی های صورت گرفته 70 درصد مشکلات ناشی از محدودیتهای مالی بوده است. برای تحقق این طرحها مبلغ 79 هزار و 740 میلیارد تومان مورد نیاز است.
رئیس دانشگاه امیرکبیر به بودجه های عمرانی این دانشگاه در سال 88 اشاره کرد و اظهار داشت: برای سال 88 مبلغ 26 هزار و 581 میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی دانشگاه پیش بینی شده است که نسبت به بودجه سال قبل ( 28 میلیارد تومان) از رشد 7/8 درصدی برخوردار است ولی به دلیل تورم این میزان، ظرفیتهای لازم برای افزایش طرحهای عمرانی را ایجاد نمی کند.
رهایی با بیان اینکه 32 درصد بودجه های کشور در بخش صنعت آب و برق، 24 درصد در صنعت حمل و نقل، 15 درصد در بخش عمرانی و کشاورزی و 15 درصد در بخش بهداشت سرمایه گذاری می شود و اضافه کرد: نقش مهندسان در عمران و آبادانی کشور بسیار حائز اهمیت است از این رو وجود نابسامانی و عدم پشتیبانی مالی منجر به تحمیل مشکلاتی در کشور می شود.
وی به پیشرفتهای کشور در زمینه های هوا فضا و فناوریهای نانو اشاره کرد و گفت : مهندسان ایرانی در داخل و خارج کشور موفقیتهای زیادی را کسب کرده اند و امروز که بحث تدوین برنامه پنجم توسعه در میان است بهتر است از نظرات جامعه مهندسان سود جست.
نظر شما