به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اینترنتی "صوفیه اکو"، "سالی بریشا" اعلام نمود که آلبانی هیچ مخالفتی با استقرار سامانه ضدموشکی آمریکا در خاک کشورش ندارد و اگر واشنگتن از تیرانا چنین درخواستی را بکند ما آماده پذیرش آن هستیم.
آمریکا در ژانویه سال 2007 به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و در حال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری را در خاک چک مستقر کند.
بریشا در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آمریکا ممکن است این کشور را به جای لهستان و جمهوری چک برای این هدف برگزیند، گفت: تاکنون ایالات متحده چنین درخواستی را نکرده اما اگر این درخواست صورت بگیرد ما آماده هستیم.
نخست وزیر آلبانی اضافه کرد: آلبانی به عنوان یکی از اعضای ناتو و شریک راهبرادی آمریکا به درخواست آن کشور "بله" خواهد گفت.
وی پذیرش این درخواست را کمکی از سوی آلبانی بمنظور برقراری امنیت در جهان عنوان کرد.
گفتنی است که ایالات متحده توجیه خود از استقرار این سامانه مقابله با تهدیدهای موشکی کشورهایی مانند ایران اعلام کرده، اما روسیه به عنوان مخالف اصلی استقرارچنین سامانه ای بر این باور است که تهران فاقد چنان توان موشکی است که بتواند منافع واشنگتن را مورد هدف قراردهد، بنابراین به باور کرملین هدف استقرار چنین سامانه ای ازسوی آمریکا در اروپای شرقی، کنترل سیستمهای موشکی روسیه است.
گرچه تحلیلگران بر این نظر بودند که دولت جدید آمریکا ممکن است به سبب بحران مالی از استقرار این سامانه منصرف شود اما اظهارات اخیر رابرت گیتس وزیر خارجه آمریکا مبنی بر پیگیری این پروژه ادامه آن را تقویت کرده است.
نظر شما