به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، حسن عسکری رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور ظهر چهارشنبه با اشاره به اهمیت این موضوع در حفاظت و حراست از محیط زیست افزود: کنترل این آفت با توجه به محدوده فعالیت آن باید به طور عمده مبتنی بر روشهایی باشد که برای حفظ محیط زیست کمترین آسیب را به همراه داشته باشند. از این رو شناخت عوامل بیولوژیکی و کنترل طبیعی آفت که کاملا" سازگار با محیط زیست باشند، در اولویت قرار دارد.
وی با معرفی سن شکارگر Arma custos به عنوان دشمن طبیعی پروانه سفید آمریکایی اظهار داشت: گروهی از کارشناسان موسسه تحقیقات گیاهپزشکی به سرپرستی دکتر جعفر محقق نیشابوری، پس از شناسایی این حشره مفید، موفق به دستیابی روش تکثیر آزمایشگاهی آن شدند.
وی خاطرنشان کرد: سن شکارگر Arma custos از جمله دشمنان طبیعی پروانه سفید آمریکایی است که در مناطق متعددی از استان گیلان و برخی استان های همجوار وجود دارد.
عسکری با اشاره به اینکه تقویت جمعیت این دشمن طبیعی میتواند در راهبرد کنترل تلفیقی آفت نقش قابل ملاحظهای ایجاد نماید، گفت: مطالعات اولیه در باره رفتارشناسی و بیولوژی حشره، امکان تکثیر آن را در آزمایشگاه فراهم ساخته است.
رئیس موسسه تحقیقات گاهپزشکی کشور اعلام کرد: با توجه به نتیجه بخشی مطالعات آزمایشگاهی تولید و تکثیر سن شکارگر Arma custos و بر اساس ساختار مطالعاتی انجام گرفته، پروژهای پیشنهاد شده که در مقیاسی وسیع به تکثیر و رهاسازی سن شکارگر جهت مبارزه با پروانه سفید آمریکایی، پرداخته شود.
بیش از یکهزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی در شمال کشور وجود دارد.
نظر شما