۸ اسفند ۱۳۸۷، ۱۲:۰۷

رئیس سازمان مدیریت بحران:

اختصاص یک سوم بودجه عمرانی برای ثبت سالانه هزار حادثه در کشور

اختصاص یک سوم بودجه عمرانی برای ثبت سالانه هزار حادثه در کشور

مشهد - خبرگزاری مهر: حسین باقری گفت: سالانه حدود هزار حادثه مهم در کشور ثبت می شود که این میزان یک سوم بودجه عمرانی را به خود اختصاص می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، معاون وزیر کشور شامگاه گذشته در گردهمایی شهرداران کلانشهرها و مراکز استانهای کشور اظهار داشت: سالانه حدود هزار حادثه مهم در کشور ثبت می کنیم که بیش از یک سوم اعتبارات عمرانی کشور را تلف می کند و در کنار آن خسارات اجتماعی و انسانی فراوانی نیز به جای می گذارد که باید به طور علمی به این موضوع پرداخته شود.

وی با بیان اینکه باید در زمینه حوادث و سوانح طبیعی کار تحقیقاتی علمی انجام شده و از آن به دید مقدمه ای برای توسعه نگاه کنیم، گفت: باید با رویکرد ثبات و پایداری سرمایه گذاری عمرانی و پرداختن به این موضوع که در درازمدت در افق برنامه قرار است کشور اول منطقه باشیم نسبت به این حوادث و سوانح مطالعات زیادی را انجام دهیم.

وی از کم آبی و خشکسالی به عنوان یکی از حوادث مهم در کشور یاد کرد و اظهار داشت: این مسئله سال گذشته 5/1 برابر اعتبارات عمرانی کشور، خسارت وارد کرد که پول کمی نیست.

وی با بیان اینکه بحث خشکسالی و کم آبی موضوعی نیست که طی یک یا دو سال بتوان آنرا حل کرد، گفت: سال گذشته با توجه به دیر ابلاغ شدن مصوبه اختصاص 5 درصد اعتبارات دستگاههای دولتی برای مبارزه با خشکسالی بسیاری از استانها نتوانستند از آن استفاده کنند اما امسال مبلغ آن دو برابر شده و 20 روز پیش مصوبه تصویب و ابلاغ شده است.

وی در رابطه با راه اندازی واحد یا تشکیلاتی در شهرداریها برای اداره بحرانهای شهری نیز گفت: 5/1 سال از بحث پیرامون این موضوع می گذرد و در گام اول در کلانشهرها این اتفاق افتاد که کار نسبتا موفقی بود.

وی با بیان اینکه مردم معمولا مشکلات شهری را از چشم شهرداری ها می بینند، اظهار داشت: با توجه به رویکرد دولت که در صدد کاهش تصدی گری دولت است باید امور اجرایی حوادث و بلایای طبیعی را در اختیار شهرداران قرار دهیم زیرا در هر شرایطی فلش بسوی آنهاست.

وی با اشاره به برنامه استقبال ایمن از بهار نیز گفت: سال گذشته در ایام نوروز 700 هزار نفر در کشور کشیک بودند تا 70 میلیون نفر دغدغه ای نداشته باشند و این برای ما مدیریتی منسجم و یکپارچه را به وجود می آورد.

وی در رابطه با بحث راهیان نور و حوادث جاده ای در مسیر راه نیز عنوان کرد: هلال احمر قول داده که به همراه هر اتوبوس دو مامور هلال احمر را نیز اعزام کند که هزینه های این امر تامین شده است.

وی در بحث کاهش تصادفات جاده ای نیز گفت: به منظور تشویق افراد، هر استانی که آمار سال گذشته تلفات خود را نسبت به تعداد سفر به ازاء هر یک نفر کاهش تلفات 400 هزار تومان برای عوامل اجرایی آن از محل اعتبارات ماده 10 در نظر گرفته می شود.

وی در رابطه با آموزشهای مدیریت بحران نیز گفت: این آموزشها در شش استان با حضور 150 مدیرکل با هدف تمرین زندگی تیمی و جمعی برای مدیریت برگزار شد که به منظور تعمیم دادن این آموزشها در استانها نیز برای مدیران سطح استانی برگزار خواهد شد تا در این دوره ها سند راهبردی مقابله با حوادث هر استان تنظیم شود.

وی از افزایش 5/2 برابر اعتبارات حوادث کشور خبر داد و عنوان کرد: پروژهای پیشگیرانه در این زمینه اولویت داشته و امیدواریم با تلاش و جدیت بتوانیم در این بخش به ارائه خدمت بپردازیم.

در ادامه این گردهمایی سید محمدپژمان شهردار مشهد نیز اظهار داشت: ما دم از مدیریت شهری می زنیم و مراحل قانونی آن طی می شود اما اتفاقی نمی افتد و امیدواریم که وزارت کشور در این امر پیش قدم شود.

وی با بیان این مطلب که در موضوعی چون حمل و نقل و ترافیک شهرداری هیچ اختیاری نداشته و حتی به عنوان مهمان در شورای ترافیک حضور می یابد، گفت: آیا وقت آن نشده است که در برخی برنامه ها تجدید نظر کنیم.

وی عنوان کرد: 700 هزار حاشیه نشین در این شهر وجود دارد که به واسطه نداشتن شرایط اقتصادی مناسب و عدم توانایی استقرار در محیط داخل شهر در شرایط مصیبت بار زیستی به سر می برند.

وی با بیان این مطلب که ما از وزارت کشور تقاضای مساعدت، همراهی و پشتیبانی داریم گفت: برای اجرای قوانین نیازمند حمایت هستیم و ساختارهای نامناسب، کمبود نیروهای انسانی و تجهیزات و کمبودهای مالی پیش روی شهرداری ها مدیریت شهرها را به چالش انداخته است.

کد خبر 839767

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha