۹ اسفند ۱۳۸۷، ۱۵:۳۱

نشست خبری نبوی/

مظلومیت فرهنگ و هنر در بودجه/ فضای فعالیت در سینما محدود می‌شود

مظلومیت فرهنگ و هنر در بودجه/ فضای فعالیت در سینما محدود می‌شود

قائم‌مقام بنیاد سینمایی فارابی حلقه گمشده نظام بودجه‌نویسی ایران را کم‌توجهی به نقش و جایگاه فرهنگ در جامعه دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر نبوی در نشست رسانه‌ای امروز خود درباره سهم فرهنگ و هنر در بودجه سال 88 با اشاره به جایگاه فرهنگ و هنر در جامعه گفت: متاسفانه نظام بودجه‌نویسی به امور فرهنگی هنری توجه ندارد و اهمیت جایگاه فرهنگ در جامعه در بودجه دیده نمی‌شود. فرهنگ و هنر در حوزه خدمات تعریف می‌شود و تا این نگاه هست نمی‌توان امیدوار بود مشکل اعتبار در این بخش حل شود.

وی افزود: نظام بودجه‌نویسی باید فرهنگ و هنر را در بخش تولیدی در نظر بگیرد و با کمیت به این عرصه نگاه نکند. حوزه فرهنگ شاخص‌های خود را دارد و باید این ویژگی‌ها را در نظر گرفت. حلقه مفقوده همزبانی حوزه فرهنگ و هنر و نظام بودجه‌نویسی همین است و این موضوع ما را دچار مشکل کرده است.

نبوی با اشاره به موفقیت‌های بین‌المللی دو فیلم "بچه‌های آسمان" و "خانه دوست کجاست؟" گفت: آیا می‌توان موفقیت‌های این دو فیلم در عرصه بین‌المللی را با ارزش افزوده در حوزه اقتصاد تعریف کرد؟ این موفقیت‌ها و تاثیر آن بر رشد فرهنگ و هنر قابل اندازه‌گیری با معیارهای اقتصادی نیست.

قائم‌مقام فارابی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره احتمال تغییر رقم بودجه گفت: ما امیدواریم این اتفاق بیفتد، رایزنی‌هایی شده و تلاش می‌کنیم نیازها و توانمندی‌های سینمای ایران را به اطلاع دوستان برسانیم. وقتی ما از 300 میلیارد تومان صحبت می‌کنیم به این دلیل است که می‌خواهیم سینمای ایران را در قد و قواره خودش ببینیم.

وی افزود: سینمای ایران می‌تواند وزنه‌های بزرگتری را بلند کند، اگر اعتبار لازم برای این حرکت‌ها را داشته باشد. هدف ما گسترش فضای تنفسی سینمای ایران در سطح جهان و رسیدن به بازاری جهانی است. این اتفاق با 300 میلیارد تومان راحت‌تر و سریعتر اتفاق می‌افتد. سینمای ایران ثروتمند نیست و به حمایت نیاز دارد. دولت باید به کمک سینما بیاید.

نبوی در پاسخ به دیگر سئوال مهر درباره آینده سینمای ایران در صورت تصویب رقم 56 میلیارد تومان بودجه فرهنگ و هنر گفت: در صورت قطعی شدن این رقم فضای فعالیت در سینما محدود می‌شود. سینمای ایران نمی‌تواند نیازهایش را از طریق دیگر تامین کند. برنامه ما توجه به اکران‌های خارج از جشنواره و نمایش تلویزیونی آثار است و این رقم رشد سینمای ایران را محدود می‌کند.

قائم‌مقام فارابی گفت: باور اینکه سینمای ایران با وجود افتخارهایی که آفریده هنوز در بخش‌های مختلف محدودیت دارد سخت است. سینمای ایران وسایل حرکتی پیشرفته و مناسب، پلاتوی مطلوب، وسایل نوری برای فیلمبرداری ندارد و برای تامین مواد خام با مشکل روبرو است. تعداد سالن‌های سینما خجالت‌آور است و بعضی شهرستان‌ها سالن ندارد. در حالی که این امکانات و فناوری در کشورهای صاحب سینما سال‌ها است به کمک سینماگران آمده است.

وی ادامه داد: با وجود این محدودیت‌ها سینمای ایران در عرصه بین‌الملل نماینده‌ای شایسته برای فرهنگ و هنر این مرز و بوم بوده و گاهی بیش از وزارت خارجه تلاش کرده است. این مشکلات مانع حضور قوی بخش خصوصی در سینمای ایران می‌شود. بخش خصوصی با توجه به این شرایط انگیزه‌ای برای حضور پررنگ در عرصه تولید ندارد و به همین دلیل گروهی درآمدشان از سینما را خارج از سینما هزینه می‌کنند.

نبوی با اشاره به انتظارهایی که از سینمای ایران در مواقع حساس وجود دارد گفت: زمانی که فیلم‌های ضد ایرانی ساخته می‌شود همه انتظار دارند سینمای ایران با این جریان‌ها مقابله جدی و موثر داشته باشد. اما پس از مدتی همه فراموش می‌کنند سینما می‌تواند چه نقش موثری در عرصه‌های جهانی داشته باشد. این انتظارها باید زمان نوشتن بودجه هم در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: افرادی که در حوزه تخصصی در سینما فعالیت می‌کنند نیاز به بازآموزی و آشنایی با پیشرفت و دستاوردهای علمی روز جهان دارند و این آموزش‌ها می‌تواند سینما را یک گام به پیش ببرد، اما زمینه این پیشرفت فراهم نمی‌شود مگر با تخصیص اعتبار کافی و داشتن بنیه مالی قابل قبول در بخش‌های مختلف سینمای ایران.

قائم‌مقام فارابی با اشاره به اهمیت طرح‌های سینمایی به اندازه سایر طرح‌های ملی گفت: اگر گسترش مترو مهم است و ساخت و ساز در عسلویه اهمیت دارد و پروژه ملی است، سینما دغدغه ملی نشده و در روزمرگی‌ها فراموش می‌شود.عزم ملی در عرصه فرهنگ و هنر وجود ندارد. مسئولان ارشد نظام از سینما و فرهنگ حمایت می‌کنند اما حمایت را در بودجه‌نویسی نمی‌بینیم.

نبوی گفت: اگر این مبلغ تصویب شود، احتمالا سهم سینمای ایران از آن 20 میلیارد تومان است. این رقم نگران‌کننده است و رشد سینمای ایران را کند می‌کند و اجرای برنامه‌ها را به تعویق می‌اندازد.

وی با اشاره به حمایت فارابی از بعضی فیلم‌های پرفروش گفت: حمایت‌هایی که از این فیلم‌ها می‌شود حداقلی است. سازندگان این آثار هم انتظار حمایت بالا از فیلم‌هایشان ندارند. فیلم‌هایی که برای جذب مخاطب ساخته می‌شوند و بیش از هر چیز به فروش زمان اکران اتکا دارند.

کد خبر 840111

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha