۱۰ اسفند ۱۳۸۷، ۱۵:۴۱

ظرفیت انتقال نفت از خط لوله ساری نکا افزایش یافت

ظرفیت انتقال نفت از خط لوله ساری نکا افزایش یافت

ساری - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز انتقال نفت نکا گفت: ظرفیت انتقال نفت از خط لوله ساری نکاء با الحاق روسیه به کشورهای انتقال دهنده نفت دریای خزر افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا نورمحمدی پیش از ظهر شنبه در نشستی خبری در ساری افزود: اجرای عملیات انتقال نفت خام کشورهای حاشیه دریای خزر (طرح سواپ) از طریق مرکز انتقال نفت نکا به عنوان اولین مرکز، همچنین پایانه نفتی نکا در حال انجام است که به طور قطع از حیث سیاسی و اقتصادی حائز اهمیت خواهد بود.

وی با اشاره به انتقال نفت خام به عنوان یکی از وظایف مرکز انتقال نفت نکا افزود: پس از آماده شدن دو توربین سولار 1300 و دو مخزن 7/5 میلیون لیتری ، همچنین ورود کشتی های حامل نفت خام از قزاقستان ، انتقال نفت خام به پالایشگاه تهران از سال 1375 اجرایی شد.

وی با بیان اینکه تحویل گرفتن نفت خام منتقل شده از کشتی ها در مخازن و انتقال آنها به وسیله توربین ها به عهده مرکز انتقال نفت نکا است ادامه داد: با توجه به افزایش ورود کشتی های حامل نفت خام از ترکمنستان و قزاقستان ، همچنین بهره برداری ازخط لوله نکا - ساری در سال 79 ، ظرفیت انتقال از 45 هزارست بشکه اولیه به 120 هزار بشکه در روز افزایش یافت.

نورمحمدی خاطرنشان کرد: با اضافه شدن روسیه به جمع کشورهای فوق، ظرفیت انتقال از خط لوله نکا - ساری به 500 هزار بشکه در روز افزایش یافته و از سال 85 نیز با بهره برداری از چهار الکتروپمپ فشار قوی امکان انتقال 500 هزار بشکه نفت خام در روز میسر شده است.

رئیس مرکز انتقال  نفت نکا ، انتقال بنزین و نفت گاز وارداتی را از دیگر وظایف این مرکز برشمرد و گفت: جهت تامین کمبود بنزین و نفت مصرفی استان های مازندران و گلستان ، خرید و واردات بنزین و نفت گاز توسط وزارت نفت صورت می گیرد که پس از تخلیه به مرکز انتقال نفت نکا منتقل و سپس به مرکز انتقال نفت ساری پمپا‍ژ می شوند.

وی با بیان اینکه نقطه ریزش نفت خام همچنین مقدار آب ، رسوبات و نمک موجود در آن قبل از تحویل مخزن از پایانه در آزمایشگاه مرکز انتقال نفت نکا آزمایش و با مصوبه مربوطه تطبیق می شود تصریح کرد: این آزمایشها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و نتایج آن در تخلیه یا برگشت نفت خام کشتی ها تاثیر مستقیم دارد.

نورمحمدی نقطه ریزش نفت خام را با توجه به سردسیر بودن مسیر انتقال و عبور  از رشته کوه های البرز شاخصی بسیار مهم عنوان و اظهار کرد: جهت پایین آوردن نقطه ریزش، مرکز انتقال نفت نکا با تجهیز 12 مخزن 45 هزار لیتری و دو الکتروپمپ ، همچنین عقد قرارداد با شرکت گاز سرخس ، عملیات تخلیه میعان های گازی را در مخازن مذکور انجام می دهد.

وی با بیان اینکه این میعانات در حد مورد نیاز به نفت خام انتقال داده می شوند، خاطرنشان کرد: با توجه به کیفیت بالای نفت خام وارداتی در حال حاضر عملیات فوق متوقف شده و نیازی به تزریق میعان گازی نیست.

نورمحمدی با اشاره به فعالیت گروه هایی چون گمرک ایران، سازمان بنادر و کشتیرانی ، بهداری و بهداشت ، نماینده نظارت بر صادرات و واردات نفتی و ریاست پایانه در تخلیه کشتی ها ، در خصوص مراحل تخلیه گفت: کشتی ها پس از ورود به لنگر گاه نکا و اعلام حضور و تایید رئیس پایانه در اسکله پهلو می گیرند.

وی قرنطینه کشتی توسط نماینده بهداری و بهداشت جهت معاینه ، انجام مراحل مربوط به گمرک کشتی ، اندازه گیری مخازن و نمونه برداری و ارائه به آزمایشگاه را از جمله دیگر مراحل تخلیه عنوان کرد.

کد خبر 840588

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha