۱۰ اسفند ۱۳۸۷، ۱۵:۳۹

صالح آبادی اعلام کرد:

اعلام آمادگی بخش خصوصی برای انتشار اوراق مشارکت

اعلام آمادگی بخش خصوصی برای انتشار اوراق مشارکت

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار توسعه سه بعدی بازار سرمایه و الکترونیکی کردن آن را از برنامه های این سازمان عنوان کرد و گفت: بخش خصوصی برای انتشار اوراق مشارکت درخواستهای متعددی داشته که نیازمند همکاری بانک مرکزی و بازار پولی کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالح آبادی امروز در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه بورس، بانک و خصوصی سازی در تهران با اشاره به تدوین و تصویب مقررات طی سه سال گذشته در راستای توسعه و بهبود بازار سرمایه کشور گفت: با این وجود نیازمند مقررات جدیدی در بسیاری از حوزه ها هستیم تا توسعه بازار سرمایه به عنوان یکی از وظایف سازمان بورس انجام شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر توسعه سه بعدی بازار سرمایه شامل توسعه ابزارهای جدید، نهادهای مالی جدید و بازارهای مالی نوین، توسعه زیرساختهای الکترونیکی و فنی را از دیگر برنامه های بورس عنوان کرد.

وی با اشاره به سرمایه گذاری های صورت گرفته در بخش IT بورس به منظور دستیابی به بورس الکترونیکی، اظهارداشت: شرکتهای کارگزاری و سرمایه گذاری به مدیران بازار بورس برای الکترونیکی کردن بازار کمک خواهند کرد.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به حوزه بازارهای جدید، بر توجه به توسعه بورس کالا تاکید و تصریح کرد:  حجم معاملات بورس کالا از سال گذشته و با پذیرش محصولات پتروشیمی افزایش یافته است.

وی گفت: قراردادهای معاملات آتی در حالی با عنوان ابزار جدیدی در بورس کالا به کار گرفته شده است که با تکمیل محصول جدید آپشن تا سال آینده ابزارهای جدید بورس کالا تکمیل خواهد شد.

صالح آبادی همچنین به ایجاد بازار فرابورس به عنوان بازار مالی جدید در سال جاری اشاره کرد و اظهارداشت: مسئولان این بازار در حال تدوین مقررات لازم هستند، در این رابطه مقررات مربوط به پذیرش و معاملات از جمله مقررات مهمی است که تا پایان سال به تصویب می‌ رسد تا مقدمات عملیاتی شدن این بازار جدید در سال آینده فراهم شود.

وی بیان کرد: به کارگیری تابلوهای متعدد برای معاملات مزایده‌ای سازمان خصوصی سازی و بخش خصوصی و پذیرش شرکتهایی که امکان حضور در بورس اوراق بهادار را ندارند، از جمله امکانات بازار فرابورس است که در آینده رقیب جدی برای بورس اوراق بهادار خواهد بود.

عضو شورای عالی بورس بر توسعه نهادهای مالی جدید تاکید و تصریح کرد:  شرکتهای مشاوره ای سرمایه گذاری و رتبه بندی اوراق بهادار برای الحاق به نهادهای مالی جدید در حال شکل گیری است، این در حالی است که شرکتهای تامین سرمایه و صندوقهای سرمایه گذاری مشترک راه اندازی شده اند.

وی با بیان اینکه به منظور جذب سرمایه گذاران بیشتر نیازمند ابزارهای مشارکتی متعدد هستیم، از وجود درخواستهای متعدد به سازمان بورس برای انتشار اوراق مشارکت از سوی بخش خصوصی خبرداد و افزود: پاسخ به این درخواستها نیازمند همکاری بانک مرکزی و بازار پولی کشور است تا با اعمال سیاستهای نرخ گذاری، جذابیت و توسعه بازار سرمایه را داشته باشیم.

صالح آبادی توسعه بازارها و ابزارهای مالی را نیازمند اصلاح قانون مالیاتها به منظور حل برخی مشکلات دانست و گفت: این در حالی است که قانون تجارت شامل 7 نوع شرکت است که صندوقهای سرمایه گذاری مشترک جزو هیچیک از این 7 شرکت نیستند، بنابراین نیازمند شخصیت حقوقی جدیدی است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به تصویب ابزار صکوک و طراحی اوراق مشارکت رهنی گفت: برای راه اندازی ابزارهای مالی جدید در سال آتی و آغاز به کار بازار فرابورس باید مسائل مالیاتی حل شود.

وی از تهیه لایحه توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید در همین راستا خبرداد و افزود: یک فوریت این لایحه در هیئت دولت به تصویب رسید تا سال آینده به تصویب مجلس برسد، زیرا توسعه بازار سرمایه بدون این لایحه ممکن نیست.

کد خبر 840746

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha