به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، حسین ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان افزود: استان زنجان یکی از استانهای مستعد و دارای ظرفیت برای پرورش انواع آبزیان سرد آبی و گرمابی است.
وی میزان تولید آبزیان را در استان زنجان یک هزار و 600 تن عنوان کرد و ادامه داد: این میزان تولید به طور متوسط سالانه 200 تن افزایش مییابد.
ابراهیمی با اشاره به ظرفیتهای استان برای پرورش ماهی افزود: استان زنجان با توجه به داشتهها و ظرفیتهای فراوان میتواند به قطب پرورش و تولید ماهیان مختلف تبدیل شود.
مدیر امور آبزیان استان زنجان ، سدها وجود رودخانه های مهمی همچون قزل اوزن و منابع آبی بزرگ در سطح استان زنجان را از مهمترین پتانسیلهای استنان زنجان در زمینه پرورش ماهی دانست و افزود: وجود سدهای بزرگ و کوچک به عنوان یکی از مهمترین پتانسیلها در زمینه پرورش ماهی در استان مطرح است.
ابراهیمی در ادامه با اشاره به اینکه در استان زنجان در زمینه تولید ماهی های زینتی فعالیت خوبی دارد از تکثیر و عرضه بیش از یک میلیون و 900هزار قطعه انواع ماهیان زینتی در این استان خبر داد و افزود: این تعداد ماهی در30مرکز پرورش ماهیان زینتی این استان تکثیر شده است.
وی با بیان اینکه17مرکز پرورش ماهیان زینتی، دارای مجوز فعالیت از شیلات استان زنجان هستند، گفت: سال گذشته نیز یک میلیون و 200هزار قطعه ماهی زینتی در این استان تکثیر شد.
ابراهیمی، صرفه اقتصادی و هزینه پایین را ازجمله دلایل افزایش تکثیر و توزیع این نوع ماهیان در استان زنجان عنوان کرد و ادامه داد: در زمان حاضر گونه های مختلف ماهیان زینتی از جمله "گلدفیش، کله شیری، بلک مور، اسکار ، آنجل، مولی، گوپی، سوارتیل، تایگر ، رامیزی، لجن خوار، گوار امی و سوروم"، در این استان توسط پرورشدهندگان تکثیر و عرضه می شود.
مدیر امور آبزیان استان زنجان، افزود: به مراکزی که حداقل از 70 درصد طرح توجیهی برخوردار هستند از سوی بانک کشاورزی تسهیلات با نرخ 12درصد پرداخت می شود که مدت بازپرداخت تسهیلات برای ساخت و ساز پنج ساله و برای خرید خوراک و بچه ماهی یک ساله است.
ابرهیمی، افزود: ماهیان تکثیر شده در این استان بیشتر به استانهای همجوار به ویژه همدان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان و تهران صادر می شود.
وی همچنین از ایجاد یک مرکز مکانیزه پرورش ماهیان زنیتی در زنجان خبرداد و گفت: پیش بینی می شود این مرکز در سال88آماده بهره برداری شود.
نظر شما