به گزارش خبرگزاری مهر، "باراک اوباما" در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز با اعلام این مطلب، درها را برای رسیدن به صلح در افغانستان به نحوی که ارتش آمریکا بتواند با چهره های میانه روی طالبان آشتی کند، باز کرد.
به نوشته نیویورک تایمز این طرح همانند طرح آمریکا در عراق برای رسیدن به صلح است.
اوباما در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا در افغانستان پیروز شده است؟ با صراحت پاسخ داد : نه
رئیس جمهور آمریکا در ادامه به طرح مبارزه با تروریسم در افغانستان و سایر نقاط جهان اشاره کرد وگفت در دوره او نیز طرح بازداشت تروریستها ادامه خواهد داشت.
اوباما در ادامه به طرح همکاری با گروه های سنی عراقی و دور کردن آنها از اطراف القاعده اشاره کرد وگفت که این کار نیز به اندازه طرح افزایش شمار نیروها در عراق به بازگرداندن آرامش به این کشور کمک کرد.
رئیس جمهور آمریکا با مرور این روند در عراق گفت : ممکن است فرصتهای اینچنینی نیز در افغانستان و پاکستان وجود داشته باشد. اگر با ژنرال "دیوید پتریوس" فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا در خاورمیانه، صحبت کنید گمان می کنم به شما بگوید که بخشی از موفقیت ما در عراق شامل نزدیک شدن به مردمی بود که دارای عقاید سنتی و تند بودند. اما آنها با ما همکاری کردند زیرا آنها به کلی با تاکتیکهای القاعده بیگانه شدند.
رئیس جمهور جوان آمریکا در ادامه به افغانستان اشاره کرد و گفت : اما در افغانستان شرایط کاملا پیچیده است. شما مناطق کمی را می بینید که دولت در آنها حضور داشته باشد. هر کدام از قبایل این کشور به طور مستقل برای خود کار می کنند. این قبایل بسبار پیچیده عمل می کنند و همین اقدامات پیچیده نیز چالشی برای ما محسوب می شود.
اوباما در ادامه به عملیاتهای آمریکا در کشورهای دیگر برای بازداشت متهمان به فعالیتهای تروریستی اشاره کرد و گفت : نیروهای امنیتی آمریکا این افراد را در هر کجا که شناسایی کنند آنها را حتی بدون همکاری کشوری که این افراد در آن مشاهده شده اند بازداشت می کنند.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه خطاب به چپ گرایانی که خواهان کنار گذاشتن تمامی سیاستهای دولت بوش در بخش بازداشت و بازجویی متهمان هستند گفت که دولت قبلی امریکا اقدامات مثبتی را نیز در این بخش داشته است.
اوباما در این مصاحبه 35 دقیقه ای خود با روزنامه نیویورک تایمز به غیر از مسئله افغانستان به چالشهای دیگری که دولت نوپای او با آنها مواجه است نیز اشاره کرد وگفت : نمی توانیم به آمریکائیها این اطمینان را بدهم که در سال جاری شاهد رشد اقتصادی کشور باشند. اما با این وجود تمام اقدامات ممکن را انجام می دهم تا وضعیت اقتصادی کشور بهتر از وضعیت موجود شود و از آمریکائیها می خواهم تا پولهای خود را در "تشکها" مخفی نکنند.
اوباما در ادامه با اشاره به وضعیت اقتصادی آمریکا گفت : فکر نمی کنم دلیلی برای ترس مردم از آینده وجود داشته باشد. فکرنمی کنم که مردم باید به یک باره به تمامی موسسه های مالی بی اعتماد شوند.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه اقدام برای کاهش دمای جهانی و همچنین پوشش خدمات درمانی را از دیگرچالشهای پیشروی خود برشمرد و اتهام محافظه کاران مبنی بر اینکه وی جامعه را به سمت سوسیالیزم پیش می برد رد کرد و به خبرنگاران اعلام کرد که اقدامات او کاملا بر اساس سیاستهای بازارهای آزاد است.
اوباما در ادامه با اشاره به حضور شش هفته ای خود در کاخ سفید گفت : نگاه کنید من در این مدت با مواردی چون رکود اقتصادی، خدمات درمانی، انرژی، عراق و افغانستان دست وپنجه نرم کرده ام. من در این مدت خوشگذارانی نکرده ام و مردم آمریکا نیز اینچنین نبوده اند.
اوباما با اشاره به مشکلات اقتصادی آمریکا اعلام کرد که ممکن است تقاضای اختصاص یک کمک 750 میلیارد دلاری دیگر را برای نجات اقتصاد امریکا بکند.
این در حالی است که کنگره آمریکا به تازگی طرح کمک اقتصادی 700 میلیارد دلاری اوباما را تصویب کرده است.
نظر شما