سید فواد توحیدی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: در راستای حفظ موسیقی نواحی استانهای مختلف کشور مسئولان باید توجه بیشتری به موسیقی نواحی داشته باشند
وی افزود: در کنار این مسئله بازار موسیقی های وارداتی، به دنبال تبلیغات وسیع و جذاب رسانه های خارجی گرم است که سبب ضربه به موسیقی سنتی و نواحی استانها می شود.
توحیدی در ادامه افزایش حمایت های مالی و معنوی ارگان های دولتی از هنرمندان حاضر در این عرصه را خواستار شد و تاکید کرد: متولیان فرهنگ در کرمان با افزایش چترحمایتی مالی و معنوی از هنرمندان حاضر در موسیقی نواحی استان ها، موجبات ماندگاری این موسیقی را فراهم خواهد کرد، البته در نگاهی عمیق باید توجه داشت که اثرات این سرمایه گذاری، در دراز مدت آشکار خواهد شد.
وی ضمن اشاره به ضرورت آشنایی جوانان کرمانی به این موسیقی تصریح کرد: موسیقی استان کرمان آیینه فرهنگ شفاهی این استان است که با تکیه بر بیان اعتقادات ملی و مذهبی، برای تمام مراحل زندگی از کودکی تا پیری حرف برای گفتن دارد.
توحیدی شهرستانهای کهنوج و منوجان را به عنوان 2 ناحیه نغمه خیز جنوب غربی استان کرمان معرفی کرد و افزود: کهنوج و منوجان مناطقی هستند که می توان در آن تقابل سه فرهنگ کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان را به روشنی مشاهده کرد.
این پژوهشگر، ضمن اشاره به سابقه پهناور موسیقایی این نواحی تصریح کرد: محصولی که از برخورد این سه فرهنگ حاصل شده است بیان کننده ارزشها و ویژگیهای منحصر به فرد است.
وی در ادامه افزود: کشف سورنای چند هزار ساله در منطقه بشاگرد، سابقه پهناور موسیقایی این نواحی را نشان می دهد و مقام راست نیز که از مقام های کهن کشور به شمار می آید در کهنوج و منوجان به صورت بکر نواخته می شود.
توحیدی با مرور تلاش های حوزه هنری کرمان در تهیه آلبوم های موسیقی نواحی "کویرانه" گفت: واحد موسیقی حوزه هنری کرمان، با نظارت "سید محمد رضا درویشی" پژوهشگر مطرح کشوری، سه هزار نفر از نوازندگان و خوانندگان موسیقی نواحی استان کرمان و 30 نوع ساز محلی را شناسایی کرده است.
وی گفت: همچنین این واحد تاکنون موفق به ضبط 15 ساعت از موسیقی نواحی این استان و تولید چهار آلبوم موسیقی نواحی "کویرانه" شده است.
نظر شما