به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی در همایش سراسری مدیران دیوان محاسبات با بیان اینکه دیوان باید وسیلهای برای رسیدن به اهداف کلیتر نظام باشد، اظهار داشت: هدف کلی نظام ارتقای سطح کشور در ابعاد مختلف و تحقق آرمانهای امام راحل (ره)، شهدا و ارزشهای دینی است و دیوان محاسبات باید برای رسیدن به این اهداف تلاش کند. اگر هدف تنها معطوف به داوری و قضاوت باشد، کامل نیست و وقتی کامل به شمار میآید که نقشآفرینی را در اهداف کلی نظام بیابیم.
وی با تاکید بر اینکه داشتن تدبیری مناسب برای رسیدن به اهداف مد نظر در سال آینده نیازمند در اختیار داشتن تحلیلی قوی از شرایطی است که در ابعاد خارجی و داخلی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد، افزود: غرب در تلاش است از ابزاری چون قیمت نفت، انتقال بحران مالی جهانی به ایران، فعالیتهای هستهای، حقوق بشر، تروریسم و مواردی از این قبیل در جهت اهداف خود بهرهبرداری کند.
رئیس کل دیوان محاسبات ادامه داد: برای ایستادگی در مقابل چنین اقداماتی نیازمند آن هستیم که فضای موجود را هوشیارنه رصد کنیم، طراحی مقاومت در برابر آن داشته باشیم و تدبیری بیندیشیم تا بتوانیم با قدرت، روبه جلو حرکت کنیم.
رحمانی فضلی همچنین گفت: وظیفه دیوان محاسبات تنها رسیدگی صرف مالی در این کارزار نیست بلکه باید تدبیری اندیشیده شود تا بدانیم چنانچه با کاهش قیمت نفت مواجهیم چگونه بهرهوری را افزایش دهیم تا این نقصان جبران شود، مصرف منابع چگونه کنترل شود تا دچار کمبود نشویم، چگونه از اصراف منابع در جامعه جلوگیری کنیم و در نهایت به خلق منابع جدید درآمدی بیندیشیم.
وی مطالعه، آموزش و متصل شدن به کانونهای علمی را لازمه رسیدن به چنین اهدافی خواند و افزود: باید به دستگاههای اجرایی، مجلس شورای اسلامی و سایر ارگان ها در مسیر حرکت در حیطه قانون کمک کنیم.
رئیس کل دیوان محاسبات در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سال 87 به عنوان سال نوآوری و شکوفایی گفت: ارائه به موقع گزارش تفریغ بودجه، ایجاد نظارت آن لاین برای افزایش بهره وری، تعریف پروژه های جدید و طرح حسابرسی عملکرد از جمله فعالیت هایی مهمی بود که در سال نوآوری و شکوفایی درسایه تلاش تمام سطوح دیوان محاسبات کشور محقق شد.
رحمانی فضلی اضافه کرد: باید کمربندها را محکم تر ببندیم تا سال آینده در جهت ارتقای بیشترو حرکتی وسیع تر گام برداریم چرا که فرصت توقف حتی برای یک لحظه در اختیار نداریم و در واقع حرکت دراین مسیر کمک به اعتلای کشور و اثبات حقانیت حکومت دینی است.
وی همچنین با تاکید براینکه نباید وظایف دیوان محاسبات به اهداف کوچک محدود شود، چرا که مانع بهره برداری از ظرفیت های موجود می شود، خاطرنشان کرد: در زمینه تفریغ بودجه به عنوان وظیفه اصلی دیوان و ابزاری کنترلی، اقدامات موثری صورت پذیرفت اما باید نتایج آن را با شاخص های کلان انطباق دهیم. ابعاد تازه ای برای رسیدن به اهداف تفریغ مشخص شود و به سمتی حرکت کنیم تا بتوانیم مشخص کنیم که چه گزارش هایی موجب افزایش تولید و روان کردن سیستم تسهیلات بانکی و حل مشکلات مربوط به معوقه های آن می شود.
رئیس کل دیوان محاسبات با بیان اینکه گزارش ها باید ناظر بر آسیب ها و قوت ها تهیه شود، تصریح کرد: در زمینه حسابرسی عملکرد اقدامات در زمینه تغییر ساختار، قوانین و همکاری های لازم با دستگاه های مختلف صورت گرفته و هر استان در شروع کار در این رابطه باید 10 گزارش حسابرسی عملکرد با رعایت توجه به صرفه اقتصادی را بتواند ارائه کند.
رحمانی فضلی افزود: دیوان محاسبات برای بهره مندی از تمامی تخصص های مورد نیاز در بخش های مختلف باید فضا را فراهم کند تا بتواند با بکارگیری آنها از این امکان و تخصص آنان استفاده کند.
وی همچنین به بحث نظارت آن لاین اشاره کرد و گفت: مسئولان دراین زمینه آماده اند، مجلس بودجه لازم را برای سال آینده اختصاص داده، برنامه ابتدایی آماده شده و کمیته های مورد نظر در این خصوص تشکیل شده است. سال آینده باید به سمتی حرکت کنیم که برقراری سیستم به صورت آف لاین در اولویت قرار گیرد و حداقل دو هزار نقطه به این سیستم متصل شود چرا که برقراری این سیستم، تا 80 درصد باعث کاهش تخلفات می شود.
رئیس کل دیوان محاسبات در ادامه به بحث مالیات ها اشاره کرد و اظهارداشت: این بحث یکی دیگر از موضوعاتی است که باید روی آن مستقر شویم و تلاش کنیم آنچه در بودجه سال 88 مشخص شده، محقق شود و به دولت و سازمان های مالیاتی در این راستا کمک کنیم.
وی همچنین بحث آموزش و پژوهش را از موضوعات مهم و اساسی دیوا ن در سال آینده برشمرد و گفت: ما بر افراد حرفه ای نظارت می کنیم و برای تحقق این نظارت نیازمند آن هستیم که خود دارای رفتاری فوق حرفه ای باشیم و این کار تنها در سایه آموزش محقق خواهد شد.
رحمانی فضلی درباره موضوع تقویت کنترل های داخلی افزود: تقویت کنترل کننده های داخلی موضوع مهمی است و "تمام رسی" ما از مسیر این عوامل کنترل کننده محقق خواهد شد. تمامی کنترل کننده های داخل داستگاه ها باید تحت نظارت دیوان باشند چرا که اگر نظارت آن لاین داشته باشیم بسیاری از تخلفات در مسیر کار اصلاح خواهد شد.
وی تحقق اهداف اصل 44 قانون اساسی را به عنوان موضوع مهم دیگر خواند و گفت: سال آینده برای اجرای این اصل، 11 هزار میلیارد تومان اختصاص یافته بنابراین باید همکاری کنیم و نظارت دقیق در این زمینه داشته باشیم تا این اصل با سرعت پیش رود.
رئیس کل دیوان محاسبات همچنین با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات تا کنون به صورت جدی وارد موضوع قراردادها نشده است، خاطرنشان کرد: حسابرسی قراردادها باید در دیوان تشکیل شود و دیوان محاسبات باید نسبت به قراردادها مهم نظر بدهد.
نظر شما