به گزارش خبرگزاری مهر، این همایش با حضور جمعی از اساتید برجسته دانشگاه لاگوس و رئیس صدای ملی نیجریه مرکز لاگوس و مسئول روابط بین الملل این رادیو دکتر کبیراحمد و جمعی از دانشجویان در سالن کنفرانس دانشگاه لاگوس و با پوشش خبری رادیو صدای نیجریه برگزار شد.
سیدمحمود عظیمی نصرآباد رایزن فرهنگی ایران در نیجریه ضمن تشکر از پروفسور بیدمس امام جمعه دانشگاه و رئیس دانشکده علوم اجتماعی و تربیتی و دکتر کبیراحمد اظهار داشت: بزرگترین مشکل بشریت در قرن حاضر دوری از معنویت است. جلوههای زندگی مادی آنچنان انسان ها را به خود مشغول کرده است که ابعاد روحی و معنوی زندگی بشر به دست فراموشی سپرده شده است. انسان امروز به دنبال یافتن هویت واقعی خود و پر کردن خلای معنویت در زندگی است و تا این خلاء پر نشود مشکلات کنونی انسان قابل حل نیست.
پروفسور"مورتا بیدمس" رئیس دپارتمان علوم اجتماعی و تربیتی و امام جمعه دانشگاه لاگوس در ابتدا با تقدیر از رایزنی فرهنگی ایران که عنوان همایش را بسیار هوشمندانه انتخاب کرده است اظهار داشت: مشکلات کنونی بشر ناشی از فقدان معنویت در جوامع بشری است. خداوند انسان را از خاک آفرید و روح خود را در او دمید لذا انسان داری دو بعد مادی و معنوی است که برای رسیدن به کمال باید در هر دو بعد رشد و تکامل یابد ولی متاسفانه ارتقاء ابعاد روحانی انسان امروزه به دست فراموشی سپرده شده است.
دکترعبدالسامی آجانی رئیس موسسه اسلامی الکیلانی و استاد دانشگاه گفت: باید مذهب و معنویت را دو مقوله جدا از هم بدانیم زیراکه مذهب مجموعه ای از اعتقادات و فرامینی است که خداوند آنها را برای انسان فرستاده است در حالیکه معنویت یک امر درونی است و آن چیزی است که انسان را به راه راست هدایت می کند در واقع مذهب وسیله ای است برای رسیدن و رشد معنویت در انسان.
دکتر آکاپو استاد دانشکده اصول الدین لاگوس با مقایسه ابعاد معنوی و روحی انسان در ادیان مختلف اظهار داشت : همه ادیان الهی حتی ادیانی که بشر مبدع آن بوده انسان را به معنویت دعودت نموده و از نگرش یک جانبه به زندگی و غرق شدن در مسائل مادی و دنیوی منع کرده اند.
دکتر کبیراحمد رئیس رادیو ملی نیجریه مرکز لاگوس و مسئول روابط بین الملل رادیو نیجریه نیز با اشاره به حضور خود در ایران، جامعه ایرانی را نمونه از تجلی معنویت در زندگی انسانها دانست.
نظر شما