پرویز گرشاسبی در گفتگو با مهر گفت: در حال حاضر جلوگیری از فرسایش خندقی یا توده ای و یا آب کندی دشتهای کشاورزی کشور مورد توجه قرار گرفته است، به نحویکه از سال آینده برنامه ریزی برای انجام مطالعات اجرایی در سطح کشور آغاز می شود.
مدیرکل دفتر حفاظت خاک و فرسایش سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: فرسایش توده ای بیشتر در دشتهای کشاورزی کشور اتفاق می افتد، به نحویکه این پدیده اراضی کشاورزی را به دره های عمیق تبدیل می نماید و در حال حاضر30 هزارهکتار ازاراضی دشتهای کشاورزی شمال منطقه چابهار به صورت دره های موازی درآمده و از بهره برداری خارج شده است.
وی اعلام کرد: از سال آینده مطالعات اجرایی مقابله با این پدیده در سطح دشتهای کشور دنبال می شود و پیش بینی می شود با اتمام مطالعات، عملیات اجرایی از سال 89 آغاز شود.
گرشاسبی عنوان کرد: به منظور جلوگیری از فرسایش توده ای در دشتهای کشور و انجام مطالعات این امر در سال آینده اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان پیش بینی شده، ضمن اینکه برای مقابله با این نوع فرسایش در دشت چابهار اعتباری معادل حدود 1500 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی اظهارداشت: انجام کشاورزی نادرست منجر به ایجاد فرسایش توده ای یا خندقی در دشتهای کشاورزی می شود و در حال حاضر وقوع این پدیده در چابهار با تهدید 90 روستا همراه است.
نظر شما