۲۷ اسفند ۱۳۸۷، ۹:۱۰

جهان 87 از نگاه مهر - 2 /

فلسطین؛ از اختلافات داخلی تا نسل کشی و محاصره ظالمانه

فلسطین؛ از اختلافات داخلی تا نسل کشی و محاصره ظالمانه

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: دیدار نمایندگان اروپایی و آمریکایی با سران جنبش حماس، تداوم محاصره غزه و نسل کشی در آن و از سر گیری گفتگوهای ملی از مهمترین خبرهای فلسطین در سال 1387 هجری شمسی به شمار می رود.

 دیدار جیمی کارتر با رهبران حماس

جیمی کارتر رئیس جمهور اسبق آمریکا در فروردین ماه 1387 با وجود درخواست ها و فشارهای سران کاخ سفید و نارضایتی شدید سردمداران رژیم صهیونیستی در سفر به منطقه با رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از جمله "خالد مشعل" رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار کرد.

- ادامه تجاوزات صهیونیست ها به غزه

ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه وحشیگری های خود در طول 60 سال اشغال فلسطین اوایل سال دور جدید حملات خود را علیه ملت فلسطین آغاز کرد.

این رژیم در طول تقریبا سه روز حملات هوایی و زمینی خود به نوار غزه و همچنین درکرانه باختری رود اردن بیش از 22 شهروند فلسطینی از جمله شماری کودک را به شهادت رساند و ده ها نفر دیگر را زخمی کرد.

- تداوم محاصره غزه

بسته شدن تمامی گذرگاه های غزه و محاصره این منطقه توسط رژیم صهیونیستی در سال جاری نیز ادامه یافت. رژیم صهیونیستی از ژوئن 2007 تاکنون به بهانه کنترل نوارغزه از سوی حماس این منطقه را تحت محاصره قرار داده است تا جایی که این امر چندین بار منجر به توقف فعالیت نیروگاه برق غزه شد.

زیان های مستقیم محاصره علیه ساکنان نوار غزه

- 750 میلیون دلار زیان های مستقیم مالی
- 140 هزار بیکار
- 80 درصد از اهالی نوار غزه به زیر خط فقر رفته اند
- میانگین بیکاری به 65 درصد رسیده است
- میانگین درآمد ناخالص به کمتر از 650 دلار رسیده است
- 77 میلیون لیتر از آب شرب اهالی بدون تصفیه برای خانه ها پمپاژ می شود
- 60 درصد از کودکان غزه به سوء تغذیه دچار شده اند
- از میان 145 چاه آب تامین کننده آب شرب نوار غزه 10 چاه کاملا متوقف و 80 درصد نیز تنها پاره ای از وقت فعالیت می کنند
- فعالیت نیروگاه غزه به کلی متوقف شد
- نبود برق پمپاژ فاضلاب را هم متوقف کرده است و تا چند روز دیگر بسیاری از مناطق غزه در محاصره فاضلاب قرار خواهد گرفت.

- آتش بس 6 ماهه با رژیم صهیونیستی

در پی حملات مداوم رژیم صهیونیستی در غزه گروه های فلسطینی و رژیم صهیونیستی اواخر خرداد با امضای آتش بس 6 ماهه تا 19 دسامبر (29 آذر) موافقت کردند.

- نقض آتش بس از سوی رژیم اسرائیل

رژیم صهیونیستی همچون گذشته به تعهدات خود در توافقنامه آتش بس پایبند نماند و در طول این شش ماه بیش از 190 بار آتش بس را نقض کرد.

- تداوم مذاکرات بیهوده ابومازن و ایهود اولمرت

در سال 1387 نیز دیدارهای بیهوده رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و نخست وزیر رژیم صهیونیستی با هدف دستیابی به توافقنامه به اصطلاح صلح ادامه یافت.

این مذاکرات در حالی ادامه دارد که رژیم اسرائیل همچنان به محاصره نوار غزه و گرسنه نگه داشتن یک و نیم میلیون انسان بیگناه و نیز اقدامات تروریستی علیه ملت فلسطین و از جمله شهرک سازی ادامه می دهد.

- حمله وحشیانه به غزه و نسل کشی

اوضاع غزه با موانعی که اسرائیل برای دسترسی به منطقه ایجاد کرد، رو به وخامت گذاشت. ر‍ژیم صهیونیستی حملات خود را در اوائل زمستان آغاز و در تهاجمی 22 روزه مردم فلسطینی ساکن نوار غزه را به خاک و خون کشید.

این تهاجم در شب پیروزی "باراک اوباما" به عنوان رئیس جمهوری آمریکا خاتمه یافت.

در جریان 22 روز حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه بیش از یک هزار و 300 شهید و پنج هزار و 450 زخمی بر جا گذاشت. ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل در این جنگ از سلاح های ممنوعه از جمله بمب های فسفری استفاده کرد.

رژیم صهیونیستی پس از گذشت سه هفته حملات وحشیانه که با سکوت جامعه بین المللی به ویژه سکوت سران عرب همراه بود، آتش بس یکجانبه اعلام کرد.

- مذاکرات تبادل اسرای فلسطینی و گلعاد شالیت

در سال 1387 مذاکرات تبادل اسرای فلسطینی در ازای آزادی گلعاد شالیت نظامی اسرائیلی به اسارت گرفته شده توسط مبارزان فلسطینی با میانجیگری مصر در قاهره ادامه یافت.

رژیم صهیونیستی که همواره بر سر راه مذاکرات مانع تراشی می کند پس از پایان جنگ غزه اعلام کرد که تا پیش از آزادی گلعاد شالیت هیچ توافقنامه آتش بسی را امضا نخواهد کرد.

جنبش حماس نیز تاکید کرد که قضیه شالیت از موضوع آتش بس جدا است و تنها در چارچوب تبادل اسرا و پذیرش شروط حماس در این زمینه صورت خواهد گرفت.

- گفتگوهای داخلی فلسطین

گفتگوهای ملی فلسطین با هدف پایان بخشیدن به اختلافات داخلی گروه های فلسطینی هشتم اسفند به میزبانی قاهره برگزار شد.

گروه های فلسطینی همچنین با تشکیل کمیته های پنجگانه شامل دولت، امنیت، سازمان آزادی بخش فلسطین(ساف)، انتخابات و آشتی ملی که متشکل از تمام گروهها و افراد مستقل هستند موافقت کردند.

عصر روز 20 اسفند فعالیت کمیته های پنجگانه با نظارت مصر و مشارکت اتحادیه عرب در قاهره آغاز شد.

- دیدار دو هیئت پارلمانی اروپا با رهبران جنبش حماس

دو هیئت پارلمانی اروپا که شامل 15 نماینده از پنج پارلمان اروپایی از کشورهای انگلیس، اسکاتلند، ایرلند، یونان و ایتالیا بود اواخر اسفند با خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در دمشق دیدار کردند.

این دیدار با هدف بررسی راه های همسویی با جنبش حماس و به رسمیت شناختن آن به اعتبار اینکه از طریق انتخابات دموکراتیک برگزیده شده است و پایان بخشیدن به انزاوی حماس در عرصه بین المللی و تعامل میان اروپا با این جنبش برگزار شد.

کد خبر 850029

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha