خبرگزاری مهر - اجتماعی: در این کتاب از خیابانها، کوچه ها، آب انبارها، امامزادگان، مساجد، بازارها، مدارس، موقوفات - اکثرا با پلاک ثبتی آنها - قناتها، حمامها حسینیه ها، خانقاه، تکایا، میدانها، سقاخانه ها، محله ها، قبرستانها، گذرها، چهارراهها، کتابخانه ها، قصبه ها، بیمارستانها، کاخها، پارکها، باغها، رودخانه ها و علت نامگذاری هر یک از آنها سخن رفته است که چه بسا مایه تعجب و افسوس خوانده شود.
این کتاب شامل بخشهایی است که می توان به تاریخ قسمت مرکزی تهران و مضافات، آثار و انبیه تاریخی مقدس تهران ( ازاوایل اسلام، عصر صفویه)، امامزادگان، شعرای تهران ( در عهد صفویه) اشاره کرد.
کتاب فوق تهران در عهد افشاریه و زندیه، تهران در عصر قاجاریه با بخشهایی چون تهران در عهد آقا محمدخان، تهران در عهد فتحعلیشاه، تهران در عهد محمدشاه، تهران در عهد ناصرالدین شاه، تهران در عهد مظفرالدین شاه، تهران در عهد محمد علیشاه، تهران در عهد سلطان احمد شاه را بررسی می کند.
تهران در عهد رضاشاه پهلوی نیز بخشی دیگر از این کتاب است.
تاریخ قسمت شمالی تهران و مضافات شامل فرهنگ نقاط شمالی و مضافات، امامزادگان، موقوفات بانوان، موقوفات متفرقه تهران، همچنین مجامع مؤسسات خیریه اقلیتها شامل زرتشتیان، یهودیان، عیسویان از بخشهای دیگر محسوب می شوند.
تاریخ قسمت غربی تهران و مضافات شامل تعلیقات تاریخ قسمت غربی تهران و مضافات، تاریخ قسمت جنوبی تهران و مضافات شامل متمم قسمت جنوبی و تاریخ قسمت شرقی تهران و مضافات شامل متمم قسمت شرقی نیز در این کتاب آورده شده اند.
نظر شما